Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B5 1.9TDI]Typ skrzyni biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich! Zepsuła mi się skrzynia biegów w moim Audi A4 95 r. 1,9 TDI 90 KM miałem zamontowaną skrzynię model CPC, nigdzie nie mogę znaleźć dokładnie takiej skrzyni z tym oznaczeniem. Ostatnio powiedziano mi że to nie ma aż takiego znaczenia i skrzynia z oznaczeniem np. DHF też będzie pasować, czy to jest prawda? Czym różnią się te skrzynie z różnymi oznaczeniami? Proszę o pomoc.

Opublikowano

Koledzy niech ktoś z ETKA na kompie odpowie.

Opublikowano

a podaj jeszcze kod silnika to ci poszukać coś w etce.

Opublikowano
Witam wszystkich! Zepsuła mi się skrzynia biegów w moim Audi A4 95 r. 1,9 TDI 90 KM miałem zamontowaną skrzynię model CPC, nigdzie nie mogę znaleźć dokładnie takiej skrzyni z tym oznaczeniem. Ostatnio powiedziano mi że to nie ma aż takiego znaczenia i skrzynia z oznaczeniem np. DHF też będzie pasować, czy to jest prawda? Czym różnią się te skrzynie z różnymi oznaczeniami? Proszę o pomoc.

Mi też się zepsuł i mam !,9 TDI 90 KM AHU, z tego co się dowiedziałem z katalogu sprzęgieł Valeo

http://www.emi-skf.pl/download/valeo_katalog_sprzegiel_2004.xls

te są ok:

A4 -> CPC, DHL, DMV,DHL, DUK (taka mi się rozwaliła).

A6 -> CUT, DHV, DHF, EEN ,DUK -> widac że skrzynia DUK jest zarówno w A4 i A6 więc pewnie

CUT, DHV, DHF, EEN == CPC, DHL, DMV,DHL , może zmienili tylko oznaczenia dla A6?

Nie mam ETKI więc o weryfikację trzeba prosić kogoś kto ma.

Opublikowano

nie wiem czemu ale w Etce są kody i numery skrzyń a nie ma przypisanych do nich silników... . Dziwne.

DHL - 012 300 052 KX

jedyne co znalazłem

Opublikowano

masz silnik 1Z, czyli skrzynka CPC.

Piszesz też, że pasuje DHF (to skrzynia od AFN)

Zobacz sam na dane obu:

gearaw2.png

Opublikowano
  • Autor

Kod silnika to 1Z. Jeśli chodzi o skrzynię DHF to powiedziano mi na giełdzie w Poznaniu, że będzie dobra ale jakoś nie do końca chciało mi się to wierzyć (Pan z giełdy dawał sobie rękę uciąć, że jest to samo). Czyli skrzynia jaka do mnie pasuje to: CPC, DHL, DMV, DUK? Tych szukać najlepiej ?

Znalazłem skrzynię z oznaczeniem DHL była zamontowana w Passacie B5 TDI 90 KM, więc ta powinna być chyba na pewno dobra.

Opublikowano

DMV to automat

Chyba będzie pasować DVS,DHL, ale głowy nie dam....

Opublikowano

w takich sprawach powinieneś się jakiegoś spec doradzić, bo jak źle kupisz będzie problem. Podjedź do ASO niech ci powiedzą.

Opublikowano

Skrzynia w 1Z to 012/01W

53325bd638609879.jpg

Opublikowano
  • Autor

Podjadę dziś do Audi Centrum na karkonoską i zapytam, ciekawę czy mi takich informacji udzielą :)

Opublikowano

napewno podejdzie ci np od silnika ASV bo ja taki mam i moge wsadzic skrzynie od 1z, pasuje.

dla ciekawostki powiem Ci ze obecnie mam skrzynie od 2.3 bezyny i tez pasuje :D tyle ze predksoc max mam ok 180 km/h

pre_pl masz takie dane przelozen dla wszystkich rodzajow skrzyn w a4 ?

[ Komentarz dodany przez: zdeniu: 14-01-2007, 02:26 ]

witam Cię kolego i zapraszam do działu Newbie oraz do zapoznania się z regulaminem forum

• 9 lat później...
Opublikowano

Mi też się zepsuł i mam !,9 TDI 90 KM AHU, z tego co się dowiedziałem z katalogu sprzęgieł Valeo

http://www.emi-skf.pl/download/valeo_katalog_sprzegiel_2004.xls

te są ok:

A4 -> CPC, DHL, DMV,DHL, DUK (taka mi się rozwaliła).

A6 -> CUT, DHV, DHF, EEN ,DUK -> widac że skrzynia DUK jest zarówno w A4 i A6 więc pewnie

CUT, DHV, DHF, EEN == CPC, DHL, DMV,DHL , może zmienili tylko oznaczenia dla A6?

Nie mam ETKI więc o weryfikację trzeba prosić kogoś kto ma.

A silnik z kodem 1Z (A4 b5 1.9 tdi 95` 90 KM) też bedzie pasowała skrzynia DUK 30099??

Opublikowano

Jak co to mam na sprzedaż skrzynię z avg(afn) oddam po taniości, bo wrzuciłem do siebie skrzynię 6 biegową