Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wgranie programu - jakie skutki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zastawaniem się aby trochę przyspieszyć moją audiczkę, kasa już jest odłożona tylko mam trochę obawy i dlatego moje pytanie, czy przy założeniu, że samochód jest sprawny i nadaje się do podniesienia mocy i momentu (silnik 1.9 tdi 116km bez DPF) i program jest robiony - przez fachowca oczywiście, konkretnie pod samochód powiedzmy na 130 KM i 315 Nm może trochę więcej, będzie to miało duże znaczenie na dużo szybsze zużycie np turbiny itp ? Czy rozsądne podniesie mocy i momentu jest dla tego silnika bezpieczne i ma minimalne znaczenie na szybkość zużycia ?

Opublikowano

Jak będziesz używał auta z głowa to podniesienie mocy nie odbije sie na szybszym zużyciu podzespołów.

Opublikowano
  • Autor

..oczywiście użytkowanie będzie z głową, chodzi głównie o wyprzedzanie w tracie czyli lepsze przyspieszenie w tym celu ma to być robione.

Opublikowano

Jeśli znasz podstawy użytkowania tdi to zrób program i to w granicach 140 - 150 KM, bo takie podniesienie mocy odczujesz i da Ci komfort w trasie. W zasadzie auto możesz dojechać nawet bez podnoszenia mocy, jeśli się postarasz. Program zrób u jakiegoś polecanego gościa.

Opublikowano

Za tydzień będę robił swoją BRB z większym turbo z usuniętym DPF i EGR to wstawię wykres. Wykres kolegi co robiłem jemu. Jeszcze będzie korekta ale zapowiada się dobrze. Auto fajnie się odpycha w porównaniu do serii:wink:

Grzesiek_BRB.jpg

---------- Post dopisany at 23:26 ---------- Poprzedni post napisany at 23:21 ----------

Kto program będzie Ci robił??

Opublikowano
  • Autor

Ok, wstaw zobaczymy jak to wygląda i jakie wartości wyjdą to może ruszę Twoim śladem. Co do znajomości użytkowania tdi to domyślam się, że chodzi o turbinę i jej używanie przed rozgrzaniem i po dłuższej trasie. Program właśnie będzie robił polecany mechanik i pasjonat vw/audi, który robi właśnie programy tylko do samochodów vw/audi i ponoć robi to dobrze - sprowadzone przez kilku kolegów i jeden z nic mi go polecił.

Opublikowano
Witam, zastawaniem się aby trochę przyspieszyć moją audiczkę, kasa już jest odłożona tylko mam trochę obawy i dlatego moje pytanie, czy przy założeniu, że samochód jest sprawny i nadaje się do podniesienia mocy i momentu (silnik 1.9 tdi 116km bez DPF) i program jest robiony - przez fachowca oczywiście, konkretnie pod samochód powiedzmy na 130 KM i 315 Nm może trochę więcej, będzie to miało duże znaczenie na dużo szybsze zużycie np turbiny itp ? Czy rozsądne podniesie mocy i momentu jest dla tego silnika bezpieczne i ma minimalne znaczenie na szybkość zużycia ?

Jezeli auto zostanie prawidlowo zdiagnozowane i bedzie sprawne , program zmodyfikowany w sposob prawidlowy i kierownik bedzie mial swiadomosc jak uzytkowac auto to nie masz sie czym

przejmowac .

Opublikowano
  • Autor

ok, dzięki za podpowiedz, myślę, że się skuszę na tego moda. Pytanie do jakich wartości podnieść bezpiecznie moc i moment, żeby zostawić jaszcze jakiś zapas ? plus - minus 140 KM i 315 Nm będzie ok ?

Opublikowano

To już zależy od Ciebie.. jednemu wystarczy 315Nm a inny bez 400Nm w tej samej budzie stwierdzi, że to nadal nie jedzie ;)

Opublikowano
ok, dzięki za podpowiedz, myślę, że się skuszę na tego moda. Pytanie do jakich wartości podnieść bezpiecznie moc i moment, żeby zostawić jaszcze jakiś zapas ? plus - minus 140 KM i 315 Nm będzie ok ?

Okolice 140 PS i 320 Nm sa jak najbardziej Ok , ale musisz pamietac ze wszystko zalezy od danego auta...

Opublikowano
  • Autor

Szukałem, szukałem i dotarłem do kolegi Leo, na forum polecany jest przez kilka osób. Pozostaje się umówić i rozpytać jak to ma wyglądać no i utwierdzić się, że warto a później działać.

Opublikowano

Tomek, najlepiej zadzwoń.

Opublikowano
  • Autor

... i tak też uczynię :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja bym nie przekraczal 360nm, szkoda zylowac ten silnik