Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 2.0T BEX strocer 415KM 518NM by gregor10.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

odświeżam temat projekt ruszył dalej obecnie jest 372km i 470nm

Opublikowano
  • Autor

Grzesiu dzięki 

Gregor10 Polecam !!! Warto

Opublikowano

wykres.png

Opublikowano
W dniu 24.05.2014 o 00:10, gregor10 napisał:

Jarol - Również nie do końca masz racje , bo to jak auto będzie przyśpieszało zależy nie tylko od cyferek ale też od ich przebiegu.

Silniki mogą miec taką samą wartość mocy w górnym zakresie obrotów jednak jej przebieg i dostępność w zależności od obrotów jest inna i nie będą jechać jak napisałeś podobnie , tylko będzie znaczna różnica , zależna od różnicy wartości i przebiegu niutona i mocy.

Moc może być taka sama tj 200km przy 6500rpm ale przy 6000rpm 180km przy zachowaniu płaskiego momentu obrotowego a drugi silnik będzie miał tą samą moc tj 200km ale dostępną już przy 4500-6000rpm i duzo wyższy moment obrotowy , dzięki czemu przy przepięciu biegu z 6500rpm obroty spadają przykładowo w okolice 5000rpm gdzie silnik nr2 wchodzi w zakres większego momentu obrotowego a więc i większej mocy ,aniżeli nr 1, dlatego nr2 przyśpiesza lepiej od tego który ma płaski przebieg niutonów i wyżej położoną moc w osi obrotów.

Myślałem, że to jak szybko i jak duży moment obrotowy ma się pojawiać reguluje tuner przy korekcie programu? Oczywiście w granicach możliwości sprzętowych, ale czy moment nie jest uzależniony przede wszystkim od ilości i ciśnienia sprężonej mieszanki?

Edytowane przez Diablo

Opublikowano
9 godzin temu, gregor10 napisał:

wykres.png

@hopek03 ten wynik to potęga ? Ja tu czytam ile max. można z BFB wyciągnąć bez zakuwania i wyczytałem, że 300ps/400Nm a tu taki wynik z BEXa ? Też tak chcę :evil: 

Chyba, że masz zakuty silnik i nie wspomniałeś o tym ?

Opublikowano

No właśnie też chciałem zapytać o co chodzi z tym 2.0T? swap czy stroker? choć pewnie przy tym drugim to już poszlibyście na maxa :D

Opublikowano
10 minut temu, YoGi1984 napisał:

No właśnie też chciałem zapytać o co chodzi z tym 2.0T? swap czy stroker? choć pewnie przy tym drugim to już poszlibyście na maxa :D

Ach bo ty masz swapa na 2.0 TFSI cwaniaku ? No to normalne, że taki wynik ? Choć BEX zostało, czyżby faktycznie stocker ?

Edytowane przez Diablo

Opublikowano
  • Autor

panowie stroker zakuty itp

Opublikowano
7 minut temu, hopek03 napisał:

panowie stroker zakuty itp

No to zaszalałeś teraz ? 

Powiedz proszę, bo masz to za sobą... jakie wtryski wsadzić na 250+ bo słyszałem, że nowe Boscha to chinole i np. 430 nie mają deklarowanej wydajności, a 440 sa za dlugie i jest dużo podróbek. Jak jest z używkami? czy trzeba się ich obawiać, bo maja swoje lata a będą pracować na maksymalnej wydajności. Jeśli używka to które? 

Opublikowano

Gratuluje @hopek03. Ladnie wystrojone. @gregor10 potrafi ogarnac ladnie. U mnie w watku jest filmik z 1/4 pare tygodni temu w Makowicach. Auto oczywiscie Grzegorz przystroil. Nalatane juz okolo 40 k po modach i wszystko lata jak powinno, a noga ciezka, oj ciezka niestety.... ?

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Diablo napisał:

No to zaszalałeś teraz ? 

Powiedz proszę, bo masz to za sobą... jakie wtryski wsadzić na 250+ bo słyszałem, że nowe Boscha to chinole i np. 430 nie mają deklarowanej wydajności, a 440 sa za dlugie i jest dużo podróbek. Jak jest z używkami? czy trzeba się ich obawiać, bo maja swoje lata a będą pracować na maksymalnej wydajności. Jeśli używka to które? 

wtryski miałem 430 przy 246km i wyrabiały mam na moje rezerwacje ale gdyby się nie sprzedały będę miał na zbyciu . a masz już jakiś plan na mody czy sam nie wiesz jeszcze

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, _Andrzej_ napisał:

Gratuluje @hopek03. Ladnie wystrojone. @gregor10 potrafi ogarnac ladnie. U mnie w watku jest filmik z 1/4 pare tygodni temu w Makowicach. Auto oczywiscie Grzegorz przystroil. Nalatane juz okolo 40 k po modach i wszystko lata jak powinno, a noga ciezka, oj ciezka niestety.... ?

dokładnie Grzesiu wie co robi pełna profeska ?

Opublikowano

Pogratulować w takim układzie i bezawaryjności tylko życzyć! kreski ładne wyszli i w miarę płaski niut nie źle to już musi ciągnąć:) a tak na marginesie choć kreski ładne to już koniec możliwości skoro strocker i jeszcze zakuty? czy teraz już osprzęt na więcej nie wydala? czy wolisz nie ryzykować mimo wszystko dziury w bloku:D

Opublikowano
  • Autor

większe turbo i wtryski i można dalej iść ale zostanę przy tym auto mam totalnie cywilne normalnie go użytkuje typu praca bułki z żabki itp na 1 biegu z pedałem w desce na wprost esp się pali mruga

Opublikowano
2 minuty temu, hopek03 napisał:

większe turbo i wtryski i można dalej iść ale zostanę przy tym auto mam totalnie cywilne normalnie go użytkuje typu praca bułki z żabki itp na 1 biegu z pedałem w desce na wprost esp się pali mruga

To ja bym szedl dalej Szybciej bulki przywieziesz :D 

Opublikowano

Rozumie, poprostu pytałem z ciekawości:) ale generalnie potencjał siedzi:D i wcale się nie dziwie ze esp wariuje, tyle dobrze że masz Q bo w ośce to pewnie i do 4 biegu esp miałoby co robić:D

Opublikowano
  • Autor

wystarczy uwierzcie za***rdala aż miło choć wszystko jest tak szykowane do 800 HP

Opublikowano
20 minut temu, hopek03 napisał:

wtryski miałem 430 przy 246km i wyrabiały mam na moje rezerwacje ale gdyby się nie sprzedały będę miał na zbyciu . a masz już jakiś plan na mody czy sam nie wiesz jeszcze

Zbieram informacje ile mogę z niego wyciągnąć bez zakuwania i co wsadzić zeby to osiągnąć. Chciałbym min. 260ps i 360Nm ale co wyjdzie to się okaże 

Opublikowano
  • Autor

to w dużej mierze jest zależne od silnika stanu faktycznego ja mam prawie kompletny setap na zbyciu tak pod 250 km i 360nm na paliwku 98 ma się rozumieć

Opublikowano

Z tym że wystarczy to kolego tak się zapewne nie rozpędzaj, bo pewnie pojeździsz ze 2 miesiące i dojdziesz do wniosku ze to uja jedzie:D wiesz jak to jest, człowiek się szybko przyzwyczaja:D Ale tak czy siak naprawdę gratuluje, mało tu takich projektów i odważnych ludzi na rozwiert :)