Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2.0 TDI 2007 podobno poprawiony - co ile rozrząd?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Co ile sugeruje się wymianę rozrządu w 2.0 TDI?

Jakie oznaczenia maja wersje poprawione tych silników?

Dziś uslyszalem od sprzedającego ze co 150tys.

Samochód ma teraz 202tys wiec rozrząd byl wymieniany raz w Aso tak wynika z książki.

Opublikowano
Witam.

Co ile sugeruje się wymianę rozrządu w 2.0 TDI?

Jakie oznaczenia maja wersje poprawione tych silników?

Dziś uslyszalem od sprzedającego ze co 150tys.

Samochód ma teraz 202tys wiec rozrząd byl wymieniany raz w Aso tak wynika z książki.

co 120 ale na twoim miejscu bym juz wymienil ....a poza tym jaki masz kod silnika??

Opublikowano

W stempelki w książce serwisowej to bym do końca nie wierzył, chyba że sprawdzisz w ASO historię serwisową i się pokryje z wpisami w książce, to wtedy możesz być pewien wymiany rozrządu, ale aktualnego przebiegu i tak nie będziesz pewien :naughty:

Opublikowano
  • Autor

chyba BPW

znalazlem takie kody z tego rocznika

Kody silników

Marka Kod Moc Poj. Cyl. Rozpocz. Zakoń. Model Typ

Audi BPW 140 2.0 4 11/2004 3/2009 Audi A4 ON TDI

Audi BRE 140 2.0 4 10/2005 6/2008 Audi A4 ON

Audi CAGA 143 2.0 4 11/2007 3/2012 Audi A4 ON "IND"

Audi CAGA 143 2.0 4 11/2007 3/2012 Audi A4 ON TDI

Audi CMEA 143 2.0 4 11/2007 3/2012 Audi A4 ON "IND"

Audi CMEA 143 2.0 4 11/2007 3/2012 Audi A4 ON TDI

Opublikowano

Na obudowie paska rozrzadu jest naklejka i na niej jest kod silnika! Ja też miałem ten problem i dzwoniłem do ASO, powiedzieli mi że rozrząd dla silnika BPW 120 tyś , ale musi być ori !

Opublikowano
  • Autor

A które z tych wersji SA juz wlasciwie wolne od wad? Przekopalem różne fora i wlasviwie nikt nie pisze żeby jakakolwiek wersja b.. byla poprawiona.

Opublikowano

Chyba nie znajdziesz nic takiego! Każdy ma jakieś wady, i zależy jaki egzemplarz się trafi, znajomu kupił nowego passata i ciągle w ASO siedział!

Opublikowano

Na 1str okladki ksibzki serw. Masz wlepke i tam masz kod silnika / sk.biegów.

Jesli to silnik na pd to mozesz liczyc na kazda usterke jaka znasz dla 2.0tdi 8v.

Opublikowano

Ja mam silnik o kodzie BPW!

Opublikowano
Ja mam silnik o kodzie BPW!
czyli żadnych rewelacji...dpf wywal i sprawdz przy wymienie rozrzadu napęd pompy i przy okazji wałek rozrzadu w jakim jest stanie...
Opublikowano

I też tak zrobię, rozrząd miałem wymieniany 60tys wcześniej, przejadę jeszcze troszkę i się zabiorę za to pod koniec sierpnia! Myślę że do tego czasu nic się nie stanie!

Opublikowano
chyba BPW

znalazlem takie kody z tego rocznika

Kody silników

Marka Kod Moc Poj. Cyl. Rozpocz. Zakoń. Model Typ

Audi BPW 140 2.0 4 11/2004 3/2009 Audi A4 ON TDI

Audi BRE 140 2.0 4 10/2005 6/2008 Audi A4 ON

Audi CAGA 143 2.0 4 11/2007 3/2012 Audi A4 ON "IND"

Audi CAGA 143 2.0 4 11/2007 3/2012 Audi A4 ON TDI

Audi CMEA 143 2.0 4 11/2007 3/2012 Audi A4 ON "IND"

Audi CMEA 143 2.0 4 11/2007 3/2012 Audi A4 ON TDI

Jest jeszcze na pewno BRF 136.6KM, 100Kw

Opublikowano
  • Autor

Właśnie przed - na jutro byłem umówiony na bardziej szczegółowe oględziny, ale z tego wniosek że nie warto ...

Opublikowano
Właśnie przed - na jutro byłem umówiony na bardziej szczegółowe oględziny, ale z tego wniosek że nie warto ...
tyle dobrze.Wiadomo,że nie ma co generalizować ale BPW to stara konstrukcja i ja osobiście bym jej nie kupił. Duzo lepszą kulture pracy maja 16v silniki która ja osobiscie mam i uważam,że to świetny silnik.Trzeba tylko kupic z wiarygodnym przebiegiem zrobić podstawowe rzeczy i śmigać z usmiechem na twarzy :decayed:
Opublikowano

W moim warszatcie (nie ASO) mówią, że rozrząd powinno się zmieniać co 65 tys km, na tyle gwarancji dale producent paska np. conti. Ja bym tak nie przesadzał z tą awaryjnościa, ma słabe strony jak każda marka, trzeba tylko wszystko zrobić i już. Ja zrobiłem moim ok 100 tyś km (obecnie 210 tyś km na liczniku) i nic dziwnego się nie dzieje. Zrobił regeneracje pompy za 600 zł i mam spokój - oczywiście asekuracyjnie nie jak strzeliła. Odzywają się luzy w zawieszeniu ale do tej pory nic nie było robione i uznaje to za wielki sukces.

Opublikowano
  • Autor
tyle dobrze.Wiadomo,że nie ma co generalizować ale BPW to stara konstrukcja i ja osobiście bym jej nie kupił. Duzo lepszą kulture pracy maja 16v silniki która ja osobiscie mam i uważam,że to świetny silnik.Trzeba tylko kupic z wiarygodnym przebiegiem zrobić podstawowe rzeczy i śmigać z usmiechem na twarzy :decayed:

Jakie oznaczenia mają te silniki o 16v o których piszesz?

Opublikowano

Jakie oznaczenia mają te silniki o 16v o których piszesz?

BLB, BRE, BRD - ale to już 170 koników:naughty: