Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BWE] Mauritius Blue Avant by kubaja11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Audi A4 B7 - 2.0 TFSI - BWE - 200KM - Quattro - 2005r

:banan:

Witam Was serdecznie, po długich poszukiwaniach udało mi się znaleźć wymarzoną A4 B7 :) Od samego początku rozglądałem się za samochodem od naszych zachodnich sąsiadów i tak oto padł wybór na miejscowość o nazwie Hameln. Sprzedawca (prywatny) bez żadnego "ale" przesłał mi nr VIN dzięki czemu sprawdziłem sobie całą historie oraz przebieg :) udokumentowane 134k przebiegu oraz dokumenty o wizytach i przeglądach serwisowych pozwoliły mi zaryzykować i wybrać się w trasę po to autko. Będąc na miejscu po oględzinach i jeździe próbnej od razu zakochałem się w tym aucie! Mierniczek lakieru wykazał oryginalny lakier na każdym z elementów, więc pozostało tylko utargować cenę i podpisać umowę :)

Zawsze miałem zamiłowanie do AUDI, moim poprzednim autkiem była Audi A3 z '98r z motorem 1.9TDI AHF 110KM. Tym razem powiedziałem sobie że muszę spróbować silnika benzynowego z napędem Quattro :) i tak się oto stało..od kilku tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem A4 B7 z motorem 2.0 TFSI BWE Quattro o mocy 200KM.

Główne wyposażenie:

- 6cio biegowa skrzynia

- quattro

- kolorowy FIS

- 4x elektryka szyb

- bixenon skrętny & ori DRLe

- grzane pupy z przodu

- oryginalny hak holowniczy

- czujnik zmierzchu

- czujnik deszczu

- lusterko fotochrom

- coming leaving home

- fabrycznie ściemnione szybki

Plany wobec autka są duże, niedługo postaram się opisać je

:) oczywiście na pierwszym miejscu przyjdzie wymiana rozrządu, filtrów oraz oleju :)

DSC04397.JPG

DSC04378.JPG

DSC04379.JPG

DSC04381.JPG

DSC04384.JPG

DSC04385.JPG

DSC04386.JPG

DSC04387.JPG

DSC04389.JPG

DSC04390.JPG

DSC04392.JPG

DSC04393.JPG

DSC04394.JPG

DSC04395.JPG

DSC04396.JPG

DSC04398.JPG

Opublikowano

Silnik konkretny będziesz zadowolony na pewno :) CO do samego auta to całkiem fajne jak doposażysz to będzie fajny projekt , pozdrawiam.

Opublikowano

Jest co modzić. Silnik i kolor git :kox:

PS. Stiegl aus Österreich? :decayed:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Po Stiegl'u zostało już tylko opakowanie :) a na pokładzie TYSKIE :drinks:

---------- Post dopisany 08-07-2014 at 14:48 ---------- Poprzedni post napisany 28-05-2014 at 10:39 ----------

Małe co nie co ruszyło, jako że idą wakacje.. Autko też musiało dostać swój wakacyjny prezent :)

DSC04587.JPG

DSC04588.JPG

Opublikowano

Filtron :facepalm: Daj jej pożyć, załóż manna albo knechta. Auto bardzo ładne i moim zdaniem jeden z ładniejszych kolorów na b7 :wink:

Opublikowano
  • Autor

No wyszło jak wyszło, kumpel załatwiał mi części po zniżkach, myślałem że postara się bardziej ale OK, jakoś damy rade na tym co jest :)

Opublikowano

A no chyba że tak, ale poczytaj o filtronie, nie ma co oszczędzać...w sumie darowanemu koniu się w zęby nie zagląda. Tak czy inaczej zazdroszczę silniczka no i koloru. Jak dla mnie idealne zestawienie :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Awra, przy następnej wymianie dopilnuje tego :wink:

Kolejne graty zaczęły się kompletować :decayed:

DSC04589.JPG

DSC04590.JPG

DSC04591.JPG

DSC04592.JPG

---------- Post dopisany 11-07-2014 at 14:08 ---------- Poprzedni post napisany 09-07-2014 at 14:58 ----------

Orientuje się ktoś może jak to jest z czujnikami sprzęgła czy hamulca? Czy są one w serii po mimo braku fabrycznego tempomatu?? :)

Opublikowano

Są.

Opublikowano

Piwko w bagażniku musi być :D

Wygodne te fotele z podudziami są?

Opublikowano
  • Autor

Tak, trzeba przyznać że fotele są bardzo wygodne :) w porównaniu z moją poprzednią A3 to niebo a ziemia :)

Opublikowano

Kolorek już jest, Motorownia też a resztę się zrobi. :wink4: Powodzenia w rezaniu! :good: Jakie plany? :wink4:

Opublikowano

pomysl nad jakimis wiekszymi felgami i bedzie piekniej :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

W planach jest zmiana koła na 18'' + obniżenie zawiasu, nie obiecuje że zdąże na ten sezon ale co się odwlecze to nie uciecze :decayed: wszystko będzie zależało od dostępnych funduszy. Jak narazie wziąłem sie za ogarnianie tempomatu przed wyjazdem na Chorwacje :wink: taka mała pierdoła a myśle że sie przyda.

Kompletuje również elementy pod 2diny, powolutku do przodu :wink:

Nie planuje szybkiej sprzedaży auta, za bardzo sie w nim zakochałem, więc wymiana stołków na skórzane również będzie w planach.

---------- Post dopisany 24-07-2014 at 15:50 ---------- Poprzedni post napisany 15-07-2014 at 10:41 ----------

IMG_20140722_185457.jpg

Mała rzecz a cieszy :decayed: dzięki i pozdrowienia dla jarko

Opublikowano

Ten kolor jest poprostu za***isty;) pozazdroscic koloru:P.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki, widać jadąc ulicami że kolor rzeczywiście przykuwa uwagę :decayed:

Zacząłem zbierać graty pod RNS-e 2diny. Jak narazie mam tunel, klimatronik i kosz, wszystko pod 2diny. Stąd moje pytanie jak wygląda sprawa popielniczki i dekorów? Pasują od 1din czy potrzebna jest również ich wymiana?

Opublikowano

Pasować, pasują, ale między klimatronikiem a popielniczka będzie dziura. Wystarczy że wymienisz popielniczkę na 2DIN i będzie git :wink:

Opublikowano
  • Autor

A jak jest z dekorami ? Mam srebrne z efektem rybiej łuski. Potrzebna jest ich wymiana czy dekory pod 1din i 2din są takie same?

Opublikowano

Tak jak piszę, wymieniasz tylko popielniczkę :wink: reszta zostaje taka jaka jest.

Opublikowano
  • Autor

A zapomniałem jeszcze zapytać o obramowanie przy lewarku zmiany biegów... też zostaje ten sam z 1din? :-)