Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

problem 1BE+ bilstein b4 sport

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Potrzebuje konkretnej odpowiedzi, dlaczego po wymianie kompletu wahaczy+ amortyzatorów na wyżej wymienione przód auta poszedł około 2-3 cm do góry? Te amorki miały być pod ten zawias :/ Samochód wygląda jak motorowka przy przyspieszeniu :/ Może to nie jakaś kolosalna różnica ale mi to bardzo przeszkadza :/ Tym bardziej, że chciałem go z czasem położyć niżej, dlatego kupiłem twarde amortyzatory o krótszym skoku żeby stringi -40mm wsadzić :( doradźcie coś, przeglądałem fora wcześniej i teraz ale odpowiedzi brak :/

Opublikowano

wachacze nic nie maja do tego a amortyzator jest duzo twardziejszy i nie ugina sie jak orginal 1be załozysz springi krutrze i bedzie ok

Opublikowano

Amortyzator nie podniesie zawieszenia 3cm, przez swoją twardość.

Porownales wysokosc amorkow do starych ? Od mocowania sprezyny do dołu ?

Opublikowano
  • Autor

To nie ja wymieniałem tylko mechanik i nie widziałem. Czytałem wcześniej o tych amortyzatorach i miały być pod 1BE :( Wcześniej miałem amorki BOGE ale nie dawały juz rady. Teraz jest super ale sterczy przód. Skoro były dedykowane pod tą zawieche to powinny mieć mocowanie na tej samej wysokości :( Może ktoś ma takie wyciągnięte, to zmierzy mi wysokość umiejscowienia talerza pod springa.

Opublikowano

Ja mam obmierzone oryginalne amorki 1BE i 1BV przednie, wieczorem moge podać wymiary.

Opublikowano
  • Autor

Oo super :) dzięki

---------- Post dopisany at 12:55 ---------- Poprzedni post napisany at 10:28 ----------

A ma ktoś wymiary bilsteinow b4 sport? Długość od końca do talerza i od talerza do góry?

Opublikowano
Oo super :) dzięki

---------- Post dopisany at 12:55 ---------- Poprzedni post napisany at 10:28 ----------

A ma ktoś wymiary bilsteinow b4 sport? Długość od końca do talerza i od talerza do góry?

Kolego bilstein b4 to nie sport b6 żółte to sport, b4 masz czarne czy żółte?

Opublikowano
  • Autor

Czarne

Opublikowano

amortyzator_prz_d_a4_b5.jpg

czyli jak na zdjęciu, te 29 cm to do dołu kielicha, bo na zdjęciu nie ma:decayed:

Opublikowano
Czarne

Czarne bilsteiny b4 to zamiennik zwykłych 1ba, żółte bilsteiny b6 to są sporty.

Opublikowano
  • Autor

Cholera. Dlatego tak poszła do góry? Raczej nie, znam ludzi co zostawiali amorki od 1BA zakładając sprężyny 1BE i stały normalnie. Czemu u mnie jest inaczej? ?

Opublikowano

Pokaż zdjęcie, na jakiej wysokości siedzi tył i przód?? Przydało by się zeby ktoś podał wymiar amorka 1BA, bo miom zdaniem obniżenie jest na sprężynie, a sport (1BE i 1BV) to bardziej chodzi chyba o charakterystykę pracy amora a nie wysokość. Wymiar 1BA by to potwiedził lub obalił.

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj wieczorem prześle fotki, to zobaczycie jak to wygląda. Dzięki wszystkim za zainteresowanie.

Opublikowano

Porownywalem 1BA z monroe reflex 1BE w B7. Byl krótszy na mocowaniu o jakiś 1cm

Opublikowano
  • Autor

Widzisz a u mnie poszło ze 3 cm. Przód stoi jak 1BA

Opublikowano

Albo amor nie ten co trzeba, albo mechanik podmienił sprężyny. Zdejmij koło i sprawdź numery na amorkach i sprężyny.

Opublikowano
  • Autor

Sprężyn nie pozmieniał. Znam go bardzo dobrze :) numer amortyzatorów powinien być chyba na fakturze?

Opublikowano

Powinien, tylko papier przyjmie wszystko :wink:

Opublikowano
  • Autor

Oj znam go i wiem ze nie zrobił by mnie w ch... Jedyny numer który znalazłem to 19-109497 . Zobaczcie Pany :)

Opublikowano
Jedyny numer który znalazłem to 19-109497 . Zobaczcie Pany :)

Nie przesadzaj... :kwasny:

19-109497 - Szukaj w Google