Gość Lokiszta Opublikowano 31 Maja 2014 Opublikowano 31 Maja 2014 Witam spotkała mnie dziś rano niespodzianka autko stało z 3-4 dni nie jeżdżone wsiadam zaraz zauważam,że fis się zresetował.Po przekręceniu kluczyka pali się sensor oleju,w czasie jazdy szaleje wskazówka paliwa,nie działa prędkościomierz i nie można załączyć esp.Poza tym ciągle pali się ilość kilometrów do serwisu czasem się samo wyłączy czasem mruga i chce się przełączyć na normalne wskazanie no ogólnie szaleństwo.Po podpięciu vaga było trochę błędów licznika, skasowałem jednak dalej wyskakuje sensor.A wskaźniki i fis nie działa jak powinien.I gdzie tu dalej szukać?.
jacek70 Opublikowano 31 Maja 2014 Opublikowano 31 Maja 2014 A kostki w liczniku łączą? Może poluzowane???
Gość cwiara Opublikowano 31 Maja 2014 Opublikowano 31 Maja 2014 Odłącz licznik od zasilania i podłącz go ponownie. Albo na kostkach alb o na klemie aku.
Gość Lokiszta Opublikowano 31 Maja 2014 Opublikowano 31 Maja 2014 odłączyłem licznik również akumulator jedynie co się zmieniło to działa esp,można zmienić datę itd.,fis normalnie pokazuje tak jak ma być.Ale wystarczy delikatnie ruszyć i prędkościomierz raz ruszy się na 10km/h raz działa ale strasznie jak w żuku ,jeśli chodzi o wskaźnik paliwa to przez chwilę działał później to samo szaleje.Mam wrażenie,że gdzieś jest zwarcie ponieważ mam od paru miesięcy do wymiany czujnik stopu podczas jazdy zapała się kontrolka świec po podpięciu vaga wychodziło wlaśnie na ten czujnik.Dodatkowo zauważyłem,że na postoju przy skręcie kierownicą rusza się wskazówka od obrotów i napewno takie odchylenie jest nie normalne,nawet przez chwilę bez kręcenia kierownicą falowały obroty ale po chwili się to uspokoiło..I na koniec na fisie dalej czasami wyskoczy ten sensor oil.Odłączyłem go jak to ten pod miską i wyczyściłem brak reakcji.Co dalej ---------- Post dopisany at 18:10 ---------- Poprzedni post napisany at 17:06 ---------- przejechałem 20km zatankowałem wskaźnik paliwa normalnie działa,nie pojawia się również oil sensor ale jak go odpaliłem pojawił się komunikat hamulca postojowego,który uruchamia się tylko jak wiem jak się jedzie i zapomni zaciągnąć.No i miga kontrolka świec ale to jest sprawa z czujnikiem hamulca więc nie wiem czy ma to coś z tym wspólnego.Komputer suchy,dywanik lekko odsunąłem pod nogami też raczej suchy. ---------- Post dopisany at 21:45 ---------- Poprzedni post napisany at 18:10 ---------- no i pytanie dlaczego zresetował się komp jak akumulator ma 4 miesiące
Gość cwiara Opublikowano 31 Maja 2014 Opublikowano 31 Maja 2014 Może w aucie jest za duży pobór prądu w spoczynku i przy odpalaniu silnika spadlo napięcie i zrobiło reset zegarów.
Gość Lokiszta Opublikowano 1 Czerwca 2014 Opublikowano 1 Czerwca 2014 reset już był w momencie wejścia do auta i pytanie dlaczego się zresetowała bo akumulator nowy klemy były dociśnięte,masa też.Może się zresetował sam licznik ale sprawdzałem masę za licznikiem i wszystko pięknie ładnie.Teraz w sumie wszystko działa ale prędkościomierz dalej świruje.
Rekomendowane odpowiedzi