mirek31071977 Opublikowano 3 Września 2008 Opublikowano 3 Września 2008 Witam szanownych klubowiczów. Tak się składa,że nasza służbowa KIA jest w serwisie i dostaliśmy na auto zastępcze właśnie tą Toytę. Pierwsze co mnie rozbroiło to jakość wykończenia.Plastik,plastika,plastikiem pogania.W samochodzie za jakby nie było za spore pieniądze. .Stare 80 B3 jest w tej kwestii lata świetlne przed nią.Dla osoby pod 1.90 i wadze ok.120 tragedia z jazda.Opierasz się co chwila kolanem o obudowę skrzyni biegów bo trochę wąsko jest to ci zaraz ci ten tandetny plastik skrzypi.A teraz kwestia silnika.Mówicie,że w A4 1.6 101 KM nie jedzie?To tu w takim razie to auto stoi.Te koniki przynajmniej japońskie co teraz produkują jakby były dużo słabsze od tych w starszych modelach samochodu.Moc i masa podobna do A4 1.6 ale tu naprawdę ten silnik jest za słaby.Auto po prostu się toczy a nie jedzie.Na niższych biegach i prędkościach wyraźnie czuć że silnik się męczy przy napędzaniu tej masy.I to,że ma klimę i inne bajery w dzisiejszych czasach popularne i w standardzie nie zrekompensuje pozostałych minusów.Auris bodaj należy do ligi w której jest A3.Po poznaniu tego auta nie jest dziwne,że"golas" w A3 jest dużo droższy niż Auris.Za jakość się płaci.Mając takie pieniądze kupiłbym eleganckie B6 a nie takiego nowego.Dla mnie Auris 1.4 odpada a w kwestii jakości wykończenia Auris w ogóle odpada.Kia jest zdecydowanie lepsza.To tak tyle w tym temacie.Obiektywna opinia i wrażenia a nie jako użytkownika i obrońcy własnego silnika w A4.Naprawdę po tych jazdach to w porównaniu do Aurisa A4 1.6 jest rakietą.Nadmieniam też,że toyota nie jest zajeżdżona.Ma dopiero 26 tysięcy nakulane.Podsumowując :oklaski: Napisałem o tym bo może ktoś z was albo znajomych jest lub będzie zainteresowany tym samochodem.
marewel Opublikowano 3 Września 2008 Opublikowano 3 Września 2008 Podobnie jest w nowym Yarisie,kolega ma na nauce jazdy.Ma klime ale nie ma centralnego zamka co jest smieszne.Ze jest cala plastikowa to nie wspomne.
mirek31071977 Opublikowano 3 Września 2008 Autor Opublikowano 3 Września 2008 No i yaris,primera i któreś Francuzy mają te zegary w...ne na środku kokpitu.Kolejna dyskwalifikacja wręcz porażka jak dla mnie.
Rekomendowane odpowiedzi