Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 b5 2.5 tdi quattro avant 99 r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc kilka słów o 2 letniej przygodzie z moją A4 :)

A4 B5 AVANT

QUATTRO

2.5 TDI V6 110 KW TIPTRONIC

Kolor Jańpur Czerwień - jak obecnie w RS6 ;)

Wyposażenie oryginalne:

- Xenon + spryskiwacze, samopoziomujące

- halogeny

- 10 x AIRBAG

- 4 x elektrycznie sterowane szyby

- elektrycznie sterowane i podgrzewane lusterka

- podgrzewany zamek kierowcy + spryskiwacze wycieraczek

- funkcja LOAD-THROUGH z pokrowcem na narty

- pakiet SOUND PACKAGE (BRAND SOUND), zmieniarka na 6 CD + radio concert

- skórzana kierownica S4 + skórzany uchwyt hamulca ręcznego + gałka skrzyni biegów

- nawigacja MINI + cd niemcy ;)

- komputer, duży FIS z CHECK CONTROL

- instalacja telefoniczna

- czujniki cofania PDC

- klimatyzacja / climatronic

- podgrzewane fotele przednie

- lusterko wsteczne fotochromatyczne

- ABS

- ASR

- ESP

- dodatkowe tłumienie hałasu z zewnątrz

- system szybkiego napełniania baku paliwa

- domykanie szyb z pilota

- kluczyki x 2 + serwis, scyzoryk

- alarm + centralny zamek + osobne otwieranie klapy bagażnika

- zawieszenie komfort

- grill s4

- roleta bagażnika + siatka

- pakiet oświetleniowy do czytania

- wskaźniki temperatury oleju i napięcia

- niklowane ramki szyb

- hak, dopinany, oryginalny

i inne...

Wnętrze: standardowe w barwie BR, stan idealny, wszystko w oryginale...

Mechanicznie: idealnie - wymieniono rozrząd, wszystkie rolki, paski, zregenerowano turbo ( gwarancja ), wymieniono przepływomierz, klocki, tarcze, wszystkie łożyska, chłodnice, oleje zawsze na czas, filtry, zawieszenie ideał i wiele, wiele innych... wszystko na oryginałach lub najwyższej jakości, rachunki na jakieś 7.000 tysięcy ( sama mechanika ) :facepalm: zł albo więcej, pełna historia, wszystko w autoryzowanym BOSCH SERWIS.

Alufelgi 17" NOWE MOMO BLADE REDS - szary mat + nowe opony NEXEN letnie

Alufelgi 14" oryginalne audi z oponami letnimi

Felgi stalowe z nowymi oponami zimowymi Michelin Alpin A4 `14 rok

Ostatnio sprawdzono zapobiegawczo wtryski, ciśnienie silnika, rozebrano i sprawdzono wałki rozrządu, wszystko super... :kox::banan:

Auto ze względu na wyposażenie, komfort podróżowania, napęd, silnik, moc cieszy każdego dnia. Mam ją dwa lata i albo oddam rozsądnie najlepiej pasjonatowi i zacznę przygodę z A8 4,2 D3, albo zacznę modzić na całego.

Z całym szacunkiem dla wszelkich VAG-ów jednak nie zamieniłbym 2.5 TDI na 1.9 i tiptronica na manuala :) Ale wszelkie krytyki silnika, skrzyni i innych przyjmuję na klatę, może jakieś propozycje modów... podniesienia mocy, ciekawych zmian bez wiejskiego tuningu i zachowując komfort podróżowania, ponieważ autem ostatnio częściej podróżuję na dłuższych trasach lub jeżeli ktoś zainteresowany to PRIV :wink:;)

d40f1b233fb5221b.jpg

e90e7113d8dbc7e3.jpg

6a2a7539bc09355d.jpg

2fae6b75352d0321.jpg

7488da23562c7a5b.jpg

Opublikowano

jakieś fotki ?:whistling:

Opublikowano

- 10 x AIRBAG

było tyle w B5? :eusathink:

Opublikowano
  • Autor

Dziś wrzucę, coś bo nie chciały się poprawnie wyświetlać...

---------- Post dopisany at 23:37 ---------- Poprzedni post napisany at 18:40 ----------

Niestety gdzieś mi wcięło ciekawsze zdjęcia, pofocę coś na dniach lub odnajdę... Ps. odnośnie znaczków S-line zostaną usunięte wkrótce także luzzzz :wink: Muszę po nich zrobić małe czyszczenie lakieru i nigdy nie mam kiedy :) Ps. dla wrednych :grin: auto nie stoi w BOSCH SERWIS dlatego, że się psuje nagminnie bo to 2.5 tdi tylko dlatego, że robiłem diagnostykę profilaktyczną, wymieniałem filtry etc. :naughty:

Opublikowano

3 zdj ładne -)

Powodzenia w dalszym modzeniu, bo jest :thumbup1:

Opublikowano
  • Autor

Twoja maszyna ładna :) Zmieniałeś zawieszenie? Zastanawiam się nad regulowanym, ale chciałbym zachować komfort, ponieważ jeżdżę różnymi autami i nawet prawie nowymi i mało które jest w środku tak ciche i mało które tak ładnie wybiera nierówności, że prawie nic nie czuć... szkoda mi tego komfortu, ale przy regulowanym mógłbym mieć kompromis...

Opublikowano

w tej dziedzinie nie ma kompromisów. albo wygląd(gwint) albo komfort (standard 1ba). Popróbować można jeszcze z kitami (-30,-40) lecz na swoim przypadku wiem ze z tym bywa równie i aktualnie lepiej jeździ mi się na gwincie i 18, niż na 1be z kitem -30, co nie oznacza że jest komfortowo. a wracając do auta , ładna sztuka i fajny kolor:kox:

Opublikowano

cicho w B5? przecież to auto prawie nie wyciszone w porównaniu do A6ki:whistling:

Opublikowano
Alufelgi 14" oryginalne audi z oponami letnimi

Masz zdjecie jak to wyglada? :shock3:

Opublikowano

Wejdą takie? :decayed:

Opublikowano

felgi felgami, ale skąd aż 10 poduszek ? rozumiem że 4 "jaśki" kolega wozi w bagażniku :decayed:

nie mogę wyjść z podziwu dla tych co liczą poduszki po znaczkach :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

Wow, no jaaa ale zrobiłem błąd w felgach :naughty: nie czepiajcie się szczegółów :wink: W specyfikacji mam podane jaśki każda opisana osobno więc i tak wskazuję. Mogę policzyć jeszcze raz, nie sugerowałem się znaczkami tylko wypisywałem ważniejsze rzeczy z specyfikacji. Z Tymi felgami się pomyliłem bo są to 15" ale to chyba mały problem? Nigdy na nich nie jeżdżę, ponieważ nie są za urodziwe choć oryginalne :) Odnośnie wygłuszenia: Pewnie, że cicho bo auto jest oryginalnie dodatkowo wygłuszone "opcja" i jest cichutko. Wszędzie są maty wygłuszające. Mam A6 i WV z nowszych roczników i wcale nie jest tak super cicho.

Opublikowano

nie było czegos takiego jak dodatkowe wygłuszenia:wink: polifty maja standardowo pianki, jeszcze komora silnika jest w zaleznosci od wersji silnikowej róznie wyciszona, ale B5 nie jest cichym autem w środku chociażby w porównaniu do młodszego B6:wink:

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem kolego, czy można, czy też nie... W każdym razie mam tak napisane i tak wskazuję, są pozycje świadczące o dodatkowych wygłuszeniach. Mechanicy wskazują na dodatkowe maty z oznaczeniami audi więc i stwierdzam fakt, że jest cicho i tak samo potwierdzają inne osoby, użytkownicy np. insignii, pasków etc twierdzą, że jest dużo ciszej niż u nich. Może jw 1.9 jest głośno nie wiem. W każdym razie jeżdze też a6 i VW 04 i jest ciszej u mnie.

---------- Post dopisany at 14:53 ---------- Poprzedni post napisany at 14:42 ----------

Lepiej napiszcie jaki gwint polecacie? Jaka firma etc. ? żadnych chinoli ;)

Opublikowano

masz Q, wiec skazany jesteś na to co sie trafi:decayed: bo wyboru za duzego nie ma, no chyba ze masz luźne 3+ tys i troche czasu na realizacje zamówień:wink:

Jak tak to KW

KW Gewindefahrwerk Inox V1 V2A Audi A4 Avant B5 1.9 TDI quattro | eBay

tańsze AP

Gwint AP Sportfahrwerke AUDI A4 B5 QUATTRO (4308336112) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Drozsze H&R

H&R Gewindefahrwerk Monotube Audi S4 Avant Quattro B5, 8D ab 09.98 29471-2 | eBay

Drozsze Koni

KONI Gewindefahrwerk AUDI A4 Limo Avant Quattro 4WD Art.: 1150-5019//229 | eBay

Droższe Bilstein

BILSTEIN B16 PSS9 Gewindefahrwerk Audi A4 Avant B5 Quattro (48-086103) | eBay

jakieś K sport

K-Sport Audi A4 Quattro (B5, 8D) Gewindefahrwerk Street | eBay

jakieś V-maxx to chyba cos pokroju technixów

VMAXX Gewinde Fahrwerk AUDI A4 B5Q Quattro Avant 2.4 2.6 2.8 2.5TDi | eBay

a jak nie masz to zostają cie niskobudżetówki

FK ZAWIESZENIE GWINTOWANE FK AUDI A4 S4 B5 QUATTRO (4260798134) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Sonderangebot !!! FK AK-Street Gewindefahrwerk Audi A4 B5 Quattro 1.8 - RS4 | eBay

albo MTS, ta technix dostępne na alegro

A jak chcesz uzywke to w dzień w dzień alegro i olx:banan: jak masz farta to wkońcu trafisz, ale teraz środek sezonu to będzie trudniej o konkretny gwint

Opublikowano
  • Autor

Dla przykładu znajomy przedstawiał swoją A6 2.5 TDI przedlift i wszyscy pisali, że jest chory bo jego Audi wyszła z fabryki z mocą ponad 210 KM - a jest to prawda taką moc posiada od zakupu i ma na to pełną dokumentację.

Opublikowano
Dla przykładu znajomy przedstawiał swoją A6 2.5 TDI przedlift i wszyscy pisali, że jest chory bo jego Audi wyszła z fabryki z mocą ponad 210 KM - a jest to prawda taką moc posiada od zakupu i ma na to pełną dokumentację.

nie realne:wink: pod wzgledem osiagniecia z tego silnika, fabryka wypuszczała ale z robakiem od MTM albo ABT, 210km z tego sie nie da softem wyciagnać:wink:

Jak dobił do 190 to wszystko, wielokrotnie sprawdzone nawet na tym forum w dziale z wykresami:wink:

Opublikowano
  • Autor

Wolałbym nowy :) no ale będę lookał... dzięki za wszelkie przykłady - dziś je wszystkie ogarnę, ja sprawdzałem np. u znajomego na TuningKingz.pl | Welcome. Kiedyś takich problemów nie było, auto się obniżało w 5 minut przed wyjazdem za pomocą sprężyn i flexa ;)