luka4f Opublikowano 10 Czerwca 2014 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Witam, gdy włączam klimę coś piszczy pod maską.. Wymieniłem go na nowy firmy Gates- poprzednio równiez był Gates, o dziwo bezpośrednio po wymianie w ogóle nic nie piszczało lecz kilka godzin później znowu pisk, w czym leży przyczyna??
lucas-9 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Witam. Mam ten sam problem. Kolega doradził żeby polać pasek co napędza kompresor wodą. Przestało piszczeć, ale zaczął się ślizgać na rolce. Pasek wydaje mi się że jest dobrze naciągnięty (sztywny). Czyżby sama sprężarka ciężko chodziła? Może ktoś mądrzejszy w te tematy się wypowie. http://a4-klub.pl/klimatyzacja-98/cos-piszczy-329566/ Chyba problem jest ze sprzęgłem sprężarki.
Cisiel Opublikowano 11 Czerwca 2014 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Hey. Miałem podobny problem w swoim aucie wymieniłem pasek i rolke wraz z napinaczem u mnie pomogło.
jacek70 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Opublikowano 11 Czerwca 2014 To raczej napinacz do wymiany. Wymiana samego paska niewiele pomoże.
Gniady Opublikowano 12 Czerwca 2014 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Sprzęgło się ślizga - a napinacz się nie zużywa tylko samo łożysko w nim więc jeżeli nie szumi [zdemontuj i sprawdż] to nie wymieniaj.
luka4f Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2014 Naciągnąłem pasek i na razie spokój, wina paska raczej, który po chwili używania się rozciągnął..
artur100g Opublikowano 17 Czerwca 2014 Opublikowano 17 Czerwca 2014 To ja trochę odświeżę temat. Chciałem wymienić napinacz i pasek, ale dolna śruba napinacza jest strasznie zjechana. Macie pomysł jak to odkręcić, bo trochę mało miejsca tam jest?
Rekomendowane odpowiedzi