Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Korekta licznika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pewnie dla wielu będę oszołomem, oszustem lub jeszcze gorzej, ale...

Otóż swoje Ałdi kupiłem 2 lata temu od Pana który pod presją przyznał się, że "cofnął" licznik o 20 tysięcy. Jestem w stanie w to uwierzyć bo po sprawdzając po VIN brakowało właśnie ok 20k km. Wtedy ta zmiana spowodowała 1 z przodu czyli 195000 a nie 215000. W sumie nieważne.

Obecnie na liczniku mam ~275000 km a powinno być ~ 295000 z czego (patrząc na stan mojego samochodu) jestem bardzo dumny :)

Jako, że posiadam to auto od jakiegoś czasu i zamierzam jeszcze sporo pojeździć wpadłem na genialny pomysł, żeby skorygować ten przebieg na + czyli zrobić tak jak powinno być. Jeszcze nikt mi nie powiedział, że dobrze robię ale trudno :)

Do rzeczy.. alledrogo szukanie, w końcu zakup K + CAN COMMANDER i.. lipa...

mimo świetnych instrukcji jakie przysyła sprzedający, mimo świetnych artykułów w sieci nt. korekcji licznika nie mogę tego ogarnąć...

Co ciekawe w golfie V mojego Taty działa bezproblemowo.

U mnie po wielu próbach porobiłem bałagan w ECU - musiałem przypisywać VIN do sterowników itp. -> nie chcę czegoś więcej popsuć..

Nie chciałbym aby uznano mnie za oszusta bo nim nie jestem i raczej nie proszę o jakieś instrukcje tutaj na forum odnośnie tego zabiegu ( a jeśli to możliwe pomoc na priv)

Ewentualnie, jeśli ktoś z Warszawy bawił się w takie rzeczy i za przysłowiowe piwo pomoże mi skorygować licznik o 20000 w górę to będę bardzo wdzięczny ... :)

P.S. Nie muszę nawet na to patrzeć :D

Opublikowano

Moja rada jest taka. Nie podchodz nawet do licznikow rb4 z chinskimi kablami bo narobisz sobie tylko klopotow. Jak juz chcesz skorygowac przebieg to zleć to komus kto ma pojecie.

Zamykam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...