kola Opublikowano 4 Września 2008 Opublikowano 4 Września 2008 Wywaliło mi taki błąd 1268 . Znam jego opis ale nie wiem czy to coś poważnego i jak sobie z tym poradzić ??
PAWEL69 Opublikowano 4 Września 2008 Opublikowano 4 Września 2008 1268[br]Dopisany: 04 Wrzesień 2008, 20:02_________________________________________________więc tak... wywaliło mi taki błąd 1268 . Znam jego opis ale niewiem czy to coś powaznego i jak sobie z tym poradzic?? błąd nastawnika w pompie wtryskowej (zablokowany lub uszkodzony) sprawdź kable oraz wtyczki w ECU oraz dochodzące do pompy wtryskowej(nastawnika), jak to nic nie da trzeba sie zając nastawnikiem przyczyną tej usterki może być też zła jakość paliwa ps. autko dobrze pali
kola Opublikowano 4 Września 2008 Autor Opublikowano 4 Września 2008 kable już sprawdziłem i lipa. jak jest zimne pali na dotyk gorzej już z ciepłym. jesli zdejme czujnik temp. ciepła tez pali na dotyk i błąd sie nie pojawia. wyskakuje dopiero na podłączonym czujniku gdy trzeba długo kręcic. Do tego nastawnika potrzeba speca od pompy????
PAWEL69 Opublikowano 5 Września 2008 Opublikowano 5 Września 2008 kable już sprawdziłem i lipa. jak jest zimne pali na dotyk gorzej już z ciepłym. jesli zdejme czujnik temp. ciepła tez pali na dotyk i błąd sie nie pojawia. wyskakuje dopiero na podłączonym czujniku gdy trzeba długo kręcic. Do tego nastawnika potrzeba speca od pompy???? nastawnik robisz na swoją odpowiedzialność http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?p=19391 podłącz jeszcze raz vaga .....sprawdz błedy (czujnik G2/G62)
Rekomendowane odpowiedzi