jablonix Opublikowano 4 Września 2008 Opublikowano 4 Września 2008 Witam mam pytanie czy jak mam przednie lampy Bosha i zarówki H7 to tez musze zmieniac wtyczki i jakies piny bo jestem zielony i czy bede musial tez cos odcinac na zespolone prosze o pomoc pozdrawiam
Reggi Opublikowano 5 Września 2008 Opublikowano 5 Września 2008 Kolego to forum to kopalnia wiedzy ...o lampach było duużo także polecam opcje
Iverson Opublikowano 5 Września 2008 Opublikowano 5 Września 2008 jeżeli dane z Twojego profilu się zgadzają i auto z 00' , to raczej masz lampy soczewkowe zespolone, chyba ,że ktoś jakąś rzeźbę zapodał, wrzuć foto dla pewności.
!Tommy Opublikowano 5 Września 2008 Opublikowano 5 Września 2008 w 2000 powinny byc zespolone. osobno byly chyba do 98 roku
grippen Opublikowano 5 Września 2008 Opublikowano 5 Września 2008 może kolega w profilu się pomylił i wpisał taki rocznik jablonix z którego masz roku auto i jakie masz lampy założone
jablonix Opublikowano 5 Września 2008 Autor Opublikowano 5 Września 2008 witam rok 98 i denerwuja mnie lampy mam poklejony lewy kierunek mam niby bosha ale poprzedni wlasciciel mowil ze valeo wiec kupilem jakies uniwersalne na a...ro i lipa nie chce wejsc wiec pozostaje kolejny wydatek na kupienie bosha ale przymieżam sie do wymiany na zespolone ale boje sie czy dam rade to zrobic wiem ze napewno nei mam H4 tylko od dlugich jest dodatkowa zarowka pozdrawiam
!Tommy Opublikowano 5 Września 2008 Opublikowano 5 Września 2008 pokaz linka do aukcji - jakie kupiles co nie pasuja jesli masz boscha to za 99% masz okrągła wtyczkę, a valeo/depo zespolone mają bardziej prostokątną, ale to nie problem przerobic (na forum są schematy) a co do zespolonych to trzeba ciąć blache (też znajdziesz na forum)
Dibo Opublikowano 6 Września 2008 Opublikowano 6 Września 2008 witam rok 98 i denerwuja mnie lampy mam poklejony lewy kierunek mam niby bosha ale poprzedni wlasciciel mowil ze valeo wiec kupilem jakies uniwersalne na a...ro i lipa nie chce wejsc wiec pozostaje kolejny wydatek na kupienie bosha ale przymieżam sie do wymiany na zespolone ale boje sie czy dam rade to zrobic wiem ze napewno nei mam H4 tylko od dlugich jest dodatkowa zarowka pozdrawiam O to czy dasz radę to się nie martw. Sam nie tak dawno przerabiałem ten temat i sobie poradziłem bez problemu. Wiele osób z forum też tak przerabiało także nie jest to niewiadomo jak trudne
Iverson Opublikowano 6 Września 2008 Opublikowano 6 Września 2008 ja jak przerabiałem lampki, to kupiłem depo, założyłem do tego zestaw hid i nie narzekałem, jeździłem parę miesięcy i był kox. cała operacja wyniosła mnie jakieś 1000zł. ori lampy valeo są generalnie drogie, musiałbyś naprawdę śledzić aukcje to pewnie trafisz na dobrą cenę. przy zmianie trochę roboty jest ale musisz być cirpliwy bo efekt warty czasu.
Dibo Opublikowano 6 Września 2008 Opublikowano 6 Września 2008 Tutaj masz linka z tematem który założyłem jak wymieniałem: http://www.a4-klub.pl/smf/b5_adr_wymiana_lamp_na_zespolone_pytania_i_watpliwosci-t39114.0.html Cały proces wymiany jest przedstawiony tutaj: http://www.a4-klub.pl/smf/b5_reflektory_zespolone_po_ii_lifcie_rezanie_i_montaz-t15032.0.html Co do samej wymiany to na początku miałem wątpliwości czy jest sens i czy wydawać na to pieniądze. Ale po wymianie efekt jest i nie żałuję ani złotówki która mi poszła. Przede wszystkim w nocy jest różnica. Życie staje się jaśniejsze No i tak mnie wzięło że już tylnie lampki są zamówione i na nie czekam A na wiosnę xenonki + chromowane lustereczka
ajiboo Opublikowano 8 Września 2008 Opublikowano 8 Września 2008 Panowie ma pytanko w niektórych postach ludzie wpsominają że przy wymianie lamp trzeba kupic jakies dekielki , może ktos wyjasnic co to jest i do czego służy ??? pozdrawiam
Nosfer Opublikowano 8 Września 2008 Opublikowano 8 Września 2008 Żadnych dekielków nie trzeba kupować.. Kup najpierw lampy, zobaczysz co masz, czego Ci brakuje-resztę dokupisz.. Radzę dobrze przeszukać Allegro, bo można wyrwać Ori zespolone lampy za grosze, a Depo jeszcze taniej
!Tommy Opublikowano 8 Września 2008 Opublikowano 8 Września 2008 jedynie co to kostke nową i piny. bo bosch tak jak pisalem ma okragla wtyczke a valeo/depo prostokątną
Iverson Opublikowano 8 Września 2008 Opublikowano 8 Września 2008 musisz zakupić też 2 szt. silniczki regulacji wysokości to też ważne-pasują od fiata punto II (valeo)
Nosfer Opublikowano 9 Września 2008 Opublikowano 9 Września 2008 I od Fabii też, przydadzą się też termokurczki, lutownica, izolacja, coś do zabezpieczenia blachy, brzeszczoty i inne ale wszystko już było napisane.. Szkoda się w kółko powtarzać
jablonix Opublikowano 26 Września 2008 Autor Opublikowano 26 Września 2008 Dzieki za pomoc koledzy mam w planie zacząc wymianke jak sie uda to wrzuce pozdrawiam
jablonix Opublikowano 27 Września 2008 Autor Opublikowano 27 Września 2008 Jeszcze jedno zapomnialem :0 bo na znalazlem ogloszenie ze sa lampy od S4 soczewki ale nie zespolone czy takie lamy beda pasowac?? daje link http://moto.allegro.pl/item443945730_audi_a4_s4_reflektor_nowy_jakosc_xenon_lewy.html
Dibo Opublikowano 27 Września 2008 Opublikowano 27 Września 2008 Będą pasować. To są zamienniki lamp stosowanych w S4. Ale lepiej zainwestuj w zespolone. Efekt dużo lepszy :>
Rekomendowane odpowiedzi