Skocz do zawartości
IGNOROWANY

PILNE ! Bardzo proszę o podanie numeru części pompy abs do mojego silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie orientujecie się jaki jest numer tej cześci? silnik 1.9 tdi kod ajm rok prod. 2000, samochód posiada asr i nie pełny fis jeżeli to ważne, bardzo prosze o pomoc, ponieważ u mnie zainstalowana była 8E0614111 AH, a z tego co się orientuje te pomopy były montowane w silnika 2.5 tdi a nie 1.9.

Opublikowano

jest ok, pojemnosc silnika nie ma znaczenia

Opublikowano

a da się coś zamiennie zastosować? cena sterownika tej pompy jest sztucznie podbijana za mniej jak 350 zł nie idzie jej znaleść, a nie wiem czy opłaca się ją regenrować, z tego co sie orientowałem koszt to ok 150 zł z dwuletnią gwarancją

Opublikowano

Oki, dzięki za odpowiedzi, Pozdrawiam:)

---------- Post dopisany 17-06-2014 at 00:02 ---------- Poprzedni post napisany 16-06-2014 at 22:56 ----------

a co sądzicie o tym? pompa z samochodu o tych samych parametrach Audi A4 S4 8D ABS Pump AJM 19TDI 3B0614111 Build 2000 130488 Miles | eBay a w Polsce można ją znaleść o wiele taniej, warto podjąć ryzyko ?

---------- Post dopisany at 00:15 ---------- Poprzedni post napisany at 00:02 ----------

Bosch Automotive Aftermarket - Products

---------- Post dopisany at 00:15 ---------- Poprzedni post napisany at 00:15 ----------

Bosch Automotive Aftermarket - Products

Opublikowano

Jak mas sprawna pompe a zepsuty sterownik, to bardziej opłaca sie wysłac do naprawy. Usterka nigdy wiecej nie wystapi. Czego nie mozna powiedziec o uzywce.

Opublikowano

No podjąłem decyzje wysyłam do regenracji, bez sensu płacić za coś 400 zł co i tak nie długo może się popsuć, a tak Naprawa Elektroniki Samochodowej - ZMserwis 2lata gwarancji koszt 123 zł plus przesyłka w obie strony