Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana silnika z 1z na afn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam małe pytanie czy wiążą się jakieś problemy z wymiana silnika z 1z na Afn ?Mój 1z zaczął jakoś dziwnie stukać została zrobiona cała głowica lecz to dalej nie ucichło mam możliwości tanio kupna afn tylko czy nie ma dużo komplikacji?Oczywiście afn z całym osprzętem oprócz skrzyni biegów ale wiem że z nią nie będzie problemu. Z góry dziękuje za odpowiedzi pozdrawiam.

Opublikowano

Afn od 1z różni się tylko osprzętem i komputerem więc nie powinno być większych problemów jeżeli zmieniasz sam słupek. Chyba że razem z osprzętem, tak to musisz przerobić sterowanie turbiny bo w 1Z jest sterowany ciśnieniowo a w afn podciśnieniem. Jeżeli coś pokręciłem to proszę mnie poprawić.

Opublikowano

Tak silnik afn jest z całym osprzętem oprócz komputera będzie z tym jakiś problem ?

Opublikowano

latw wiazke i sterownik wrazie comam wiazke do afn na okraglepiny do cb ;)

Opublikowano
Tak silnik afn jest z całym osprzętem oprócz komputera będzie z tym jakiś problem ?

Oczywiście, bo komputery są inne.

Potrzebujesz komputer, wiązke, przerobić sterowanie turbiny na podciśnienie, pierwsza rura wydechu tez inna.

Jak to sa podobne roczniki to nic wiecej, jak rozne, np. Twoj to 1995 a AFN to 1999 to musisz jeszcze przeplywomierz zmienic i dolozyc map sensor w rurze dolotowej za silnikiem.

Opublikowano

aha rozumiem ok dziękuję za pomoc pozdrawiam.

---------- Post dopisany 16-07-2014 at 19:32 ---------- Poprzedni post napisany 19-06-2014 at 00:40 ----------

Jestem właśnie po wymianie silnika na afn jeśli ktoś mam pytanie proszę o pw

Opublikowano
aha rozumiem ok dziękuję za pomoc pozdrawiam.

---------- Post dopisany 16-07-2014 at 19:32 ---------- Poprzedni post napisany 19-06-2014 at 00:40 ----------

Jestem właśnie po wymianie silnika na afn jeśli ktoś mam pytanie proszę o pw

poco silnik wymieniać jak prawie wszystko jest to samo :facepalm:

Opublikowano

stukanie na sworzniu tłoka trafił mi się tanio silnik z całym osprzętem więc kupiłem.

Opublikowano

chyba ze tak