Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Proszę o analizę logów dynamicznych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o analizę logów dynamicznych.

Audiczka jest świeżo po wymianie przepływki (nowa ori Pierburga) bo stara niedomagała, tak przynajmniej wychodziło w logach i taka diagnoza została postawiona na forum.

Auto o niebo lepiej się teraz zbiera ale nadal kurcze wydaje mi się, że nie jest to to co powinno być. Z tego co widzę to nadal wychodzą za niskie wartości w sekcji przepływomierza, chyba że się mylę.

Bardzo proszę o pomoc.

Wwc_Fo_Sa.jpg

q_Mw1_Hv_W.jpg

Auto to A4 B5 1.9tdi AFN 110km

---------- Post dopisany 21-06-2014 at 20:06 ---------- Poprzedni post napisany 19-06-2014 at 20:19 ----------

Nikt nie pomoze? :confused4:

Opublikowano
Nikt nie pomoze?
:wink:
Z tego co widzę to nadal wychodzą za niskie wartości w sekcji przepływomierza, chyba że się mylę.

No nie mylisz się.

Auto to automat,czy odpuściłeś pedał gazu?

Zrób kolego jeszcze jeden log 001 004 008 dyn. oraz 003 008 010 dyn. z odpiętym(odłączonym)i zaślepionym wężykiem od EGR.

Pzdr.

Opublikowano

dzieki Ci dobry czlowieku za zainteresowanie :drinks:

auto to manual, raz wlasnie odpuscilem pedal gazu (za wczesnie bylo klikniete 'logowanie'), dopiero od 10sek. w grupie 01,03,04 jest poprawny pomiar.

Tez wlasnie obstawialem ze moze byc cos z egr lub jakas nieszczelnosc, bo chyba nieduża jest szansa ze nowa przeplywka jest uszkodzona?

kolo srody bede mial logi z odpietym egrem

Opublikowano
bo chyba nieduża jest szansa ze nowa przeplywka jest uszkodzona?

Istnieje takie prawdopodobieństwo...zależy od żródła zakupu:wink:

Masz gdzieś stare logi?

Sprawdż jeszcze cały dolot pod kątem nieszczelności,zwróć uwagę na dolot przed turbosprężarką (od filtra powietrza do samej turbiny),tak proforma zajrzyj do filtra powietrza.

Opublikowano

Mój mechanik odradza mi zawsze przepływki z Pierburga... dla niego tylko ori BOSCH więc może wadliwa jakaś?

Może to będzie śmieszne ale zobacz czy dobrą stroną włożyłeś o ile się tak da włożyć, zdarza się czasem pomyłka.

Opublikowano
bo chyba nieduża jest szansa ze nowa przeplywka jest uszkodzona?

Istnieje takie prawdopodobieństwo...zależy od żródła zakupu:wink:

Masz gdzieś stare logi?

Sprawdż jeszcze cały dolot pod kątem nieszczelności,zwróć uwagę na dolot przed turbosprężarką (od filtra powietrza do samej turbiny),tak proforma zajrzyj do filtra powietrza.

stare logi:

Log (0 - n/a)

Log (1 - 000,003,004)

Log (2 - 003)

Log (3 - 014,018,023)

Log (4 - 000,001,003)

Log (5 - 008,010,011)

Log (6 - 000)

Log (7 - 004,007,013)

filtr nowy jest zalozony, czysciutki, a jak szukac tej nieszczelnosci? odpalic auto i na dotyk sprawdzac czy gdzies powietrze ucieka?

Mój mechanik odradza mi zawsze przepływki z Pierburga... dla niego tylko ori BOSCH więc może wadliwa jakaś?

Może to będzie śmieszne ale zobacz czy dobrą stroną włożyłeś o ile się tak da włożyć, zdarza się czasem pomyłka.

ale fabrycznie byla zalozona przeplywka pierburga i nie ma akurat tej przeplywki z boscha, jest tylko pierburg i jakies chinskie zamienniki.

przeplywki nie da rady wlozyc inaczej bo ma z jednej strony dziury do przykrecenia do obudowy filtra :smiley:

Opublikowano

pokaż zdjęcie wtyczki od lmm.ale zapewne masz taką...

test_z_dioda_6pin.jpg

Jak widzisz jest tam podpięta dioda prostownicza może być np. taka:dioda-1n4007.jpg

Oznaczenie 1N4007

Załatw taką diodke podłącz wg. tej grafiki i pokaż 003 stat.

Opublikowano

ori była przepływka pierburga to nic innego nie możesz wsadzić jak pierburga

po jakiego grzyba kupiłeś przepływke skoro ori przepływki pierburga są nie zniszczalne

jak przyjdzie zima zwróć uwagę na termostat

kup coś do odtłuszczania i odtłuść starą przepływkę, siateczki i element pomiarowy, wsadź nią z powrotem na swoje miejsce, wymień filtr powietrza jak obecny ma już z 10tys km, wypal kolektor ssący i wyskrob wloty w głowicy i daj znać czy ja pomogłem bardziej niż osoba która poleciła ci zakup przeplywki, nie policzę ile osób dzięki mnie zaoszczędziło nie wywalając kasy w błoto na przepływkę ale pamiętam ze nie było takiej osoby której bym kazał kiedy kolwiek kupować przepływkę która tylko zaniża

Opublikowano

filtr jest nowy.

stara przeplywka byla juz uszkodzona na 100% bo po zmianie na nowa jest masakryczna roznica w dynamice.

w starej najprawdopodobniej padla elektronika bo wygladala jak nowka.

za kolektor tez mialem zamiar sie zabrac, ale najpierw sprawdze czy jest jakas nieszczelnosc i zaslepie egr.