dawid_sc Opublikowano 19 Czerwca 2014 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Witam wszystkich mam problem z felgami 18cali oryginalne s line chodzi o to ze na przednia os wchodza ale hacza o wachacze i tak pewnie trzeba dystanse tylko jakie ?? dokladal moze ktos jakies dystanse . opone mam 245/40/18 felgi byly w s8 .
Michalos Opublikowano 20 Czerwca 2014 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Pierwsze pytanie jaka szeroka jest felga i jakie ma et?
boro81 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Kolego przerabiałem taki sam problem jak u Ciebie , chciałem wstawić Felgi 18 Cali szerokość 8j , ET45 opona 245X45 i efekt obcierało na zwrotnicy , dokupiłem dystanse 20mm i oczywiście wystawały z przodu o 1cm poza obrys błotnika , a dystansów 1cm nie dostaniesz z pierścieniem centrującym , i jak wiadomo bez tego pierścienia możesz mieć bicie . Oryginalnie na piaście pierścień wynosi 13mm bynajmniej w b6 czyli 10mm dystansów z pierścieniem nie wstawisz , ani 15mm, najlepsze wyjście zmienić opony na 225x45 i po problemie , oczywiście nie podałeś jakie masz ET ? i szerokość felgi
Rekomendowane odpowiedzi