adamooldzz Opublikowano 20 Czerwca 2014 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Witam Wiem że temat był poruszany setki razy lecz już zgłupiałem i się pogubiłem w tym wszystkim, czy mógłby ktoś opisać krok po kroku jak odpowietrzyć układ chłodzenia ?
darko Opublikowano 20 Czerwca 2014 Opublikowano 20 Czerwca 2014 http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-237/odpowietrzenie-ukladu-chlodzenia-288853/?highlight=odpowietrzenie+uk%B3adu+ch%B3odz%B1cego ---------- Post dopisany at 22:04 ---------- Poprzedni post napisany at 21:15 ---------- WitamWiem że temat był poruszany setki razy lecz już zgłupiałem i się pogubiłem w tym wszystkim, czy mógłby ktoś opisać krok po kroku jak odpowietrzyć układ chłodzenia ? i jak z tym dolnym wężem z pompy, grzeje się od razu
erwo007 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Ten sam problem mam. Wszystko robię wg procedury i niby wyglada ze dobrze ale przy nagrzewnicy mam czasami upał a czasami chłód i raz grzeje a raz nie
adamooldzz Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2014 Czy jak poluźnię opaskę na wężu powrotnym to korek na zbiorniczku wyrównawczym ma być odkrecony czy zakręcony ? poluźniać tą opaskę jak silnik będzie nagrzany tak ? i do poki nie zacznie tryskać płyn to ma być poluźniona?
pioteros Opublikowano 21 Czerwca 2014 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Ja zawsze odkrecam korek po jeździe jak silnik gorący, kilka razy i wszystko zawsze potem działa jak trzeba
adamooldzz Opublikowano 27 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2014 Temat ogarnięty Jeszcze tylko małe pytanko czy jeżeli po wyłączeniu nagrzanego silnika odkręce korek to robi delikatnie pss (ciśnienie) i minimalnie podnosi się płyn po czym zaraz wraca do normy, to normalny objaw ?
Rekomendowane odpowiedzi