mo2 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Witam. Jestem zmuszony wymienić pompę wakum i proszę o krótką instrukcję. Jakie problemy mogę spotkać, jakich narzędzi potrzebuję itp. Operacja przebiegnie zapewne na parkingu przed blokiem i nie chcę natrafić na niemiłe niespodzianki. Pozdrawiam Naciapane z ciupagi
vp-tdi Opublikowano 24 Czerwca 2014 Opublikowano 24 Czerwca 2014 pare postawowych kluczy,2 srubokręty płaski i krzyżakowy( zależy jakie opaski ) szczypce lub kombinerki i szmatke do wytarcia oleju .15-30 minut czasu.
Lukasz_N Opublikowano 24 Czerwca 2014 Opublikowano 24 Czerwca 2014 W wzduznym 1.9 TDI dojscie do vacum pompy jest akurat ciulowe i trzeba trochę auta porozkladc, żeby sobie w miare rozsądne pole do manewru zrobić.
vp-tdi Opublikowano 24 Czerwca 2014 Opublikowano 24 Czerwca 2014 ja wykreciłem bez rozkładania w 20 minut też pod blokiem
mo2 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2014 Jeszcze jedno pytanie. Czy zawór zwrotny na krućcu z pompy ma być 100% szczelny? Sprawdzałem na kupionej pompie i jednak trochę przepuszcza. W takim razie może zamontować dodatkowy zaworek zwrotny na przewodzie vacum-gumowy łącznik na grodzi silnika ?
Rekomendowane odpowiedzi