Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana pompy wtryskowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Musze wymienić w mojej A4 pompę wtryskowe i mam pytanie czy jest jakaś różnica w pompach?

Czy będzie pasowała od silnika o innym oznaczeniu?

Ja mam 1.9 TDI 110km AFN(przynajmniej tak pisze na naklejce we wnęce na koło zapasowe)

Opublikowano

możesz i od 1z/ahu wsadzić ,koledze robiłem taką podmianke bo z afn-a nie miałem akurat ,działa jezdzi ma buta ,nawet odpala lepiej ,moze dlatego ze w 1z/ahu sa mniej twarde sprezyny.

Opublikowano

ja tez w AFNie mam od AHU i smiga. A Czy pompe z 1Z/AHU sa mniej wydajne?

Opublikowano
A Czy pompe z 1Z/AHU sa mniej wydajne?

pewnie coś mniej wydajne ,ale na serii to prawie tego nie odczujesz.

Opublikowano

No wlasnie bo mam nieznanego chipa i bylem na hamowni i wyszlo mi 129KM. Jak na AFNa to moim zdaniem malo i teraz zastanawiam sie czy to moze byc wina pompy wtryskowej i czy oplaca sie jechac na chipa pod moje auto i czy to cos da

Opublikowano

moze tyle sie dało wykrecic bezpiecznie bez dymnie ,napewno wiecej sie da ale nie wiem czy warto dla silnika (moze słaby już )

Opublikowano

silnik napewno w dobrym stanie a chip nie byl robiony pod to auto tylko taki kupilem sterownik jak zmienialem silnik w A6 z 2.5 na 1.9

Opublikowano

napewno to kopernik nie żyje , juz nie raz słyszałem o super silnikach ,kązdy swoje chwali a ja mam silnik szrot a seryjne afn-y omijam.

ps : wiec kupies chipa z innego auta i dlatego tyle masz i nie wiadomo czy bedzie wiecej KM

Opublikowano

rozumiem ciekawi mnie tylko czy pompa od AHU jest mniej wydajna niz AFNa

Opublikowano

afn ma ostrzejsza fale i mozcniejsze sprezyny wiec coś tam mocniejsza jest o ile dobra , bo widzialem pompy z afn-a a były gorsze od zdrowych z ahu

Opublikowano

Ok dzięki za informacje kolego

Opublikowano

w passacie b5 afn jak zmieniłem pompę od 1Z to różnica była odczuwalna, ale minimalnie na korzyść AFN. Obie pompy sprawne z wymienionymi uszczelkami. Spalanie na tym samym poziomie.

Opublikowano

u mnie tez w tym roku byla uszczelniana pompa

Opublikowano

szukaj pompy 11-tki

---------- Post dopisany at 22:28 ---------- Poprzedni post napisany at 22:26 ----------

OE nr: 038 130 107 J

silniki; Alh, afd, ahh

Opublikowano
szukaj pompy 11-tki

---------- Post dopisany at 22:28 ---------- Poprzedni post napisany at 22:26 ----------

OE nr: 038 130 107 J

silniki; Alh, afd, ahh

ALH tylko z automata była 11mm ,w manualu zwykła 10mm jak w asv,ahf

Opublikowano

jo, dlatego tez podałem ori nr

Opublikowano

takiej wlasnie bede niedlugo szukal

Opublikowano

głowice z tłokiem chyba bedę miał w dobrym stanie

Opublikowano

ale tam chyba jeszcze fala jest potrzebna od 11 nie ?

Opublikowano

fale tez mam ,ogolnie cała pompa ale w czesciach ,tyle ze tłok i głowica na pewno sprawne ,mialem przekladać do 1z ale mi sie nie chce.