Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Auto Detailing - Krótkie pytanie - krótka odpowiedź

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie jaka powloke polecacie mysle nad Gyeonem tylko teraz Mohs czy prime kit jaka jest roznica??

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 280,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie wiem jak się niektórzy o większym doświadczeniu na to zapatrują ale od siebie na water spoty mogę polecić tenzi car stone. Stosuję go po każdym myciu i jeden irytujący problem mniej. A i cena bardzo przystępna.

Ale to musisz jeszcze spłukiwać potem. No i nanoszenie spryskiwaczem

Opublikowano

W kwestii powłoki "tradycyjnej" zdecydowanie Gtechniq C1. Gyeon Prime to taka podstawowa powłoka, mniej trwała ale niezła na początek. Mosh to już wyższa liga ale wymagająca przy aplikacji. Mocno przyciemnia lakier i często z tego powodu są różnice w odcieniach "dzielonych" elementów np pół maski jest jaśniejsze - wymaga sporo wprawy.

Opublikowano

Nie wiem jak się niektórzy o większym doświadczeniu na to zapatrują ale od siebie na water spoty mogę polecić tenzi car stone. Stosuję go po każdym myciu i jeden irytujący problem mniej. A i cena bardzo przystępna.

Ale to musisz jeszcze spłukiwać potem. No i nanoszenie spryskiwaczem

Te dodatkowe 10 min pracy przy całodziennym pucowaniu auta chyba nikomu nie zrobi różnicy :P

Opublikowano

panowie jaka powloke polecacie mysle nad Gyeonem tylko teraz Mohs czy prime kit jaka jest roznica??

Ze swojej strony polecam Nanoshine Ceramic Pro Light, Świetny efekt hydrofobowy i połysk, a także ochrona przed chemią i drobnymi mikrorysami.

Opublikowano

Po filmie reklamowym stwierdzam że szału nie ma, nawet jak za tą cenę

Opublikowano

max protect unc v2
Bardzo łatwa aplikacja.

Opublikowano

Dobra mam szybkie pytanie:

auto stało 2 miesiace pod chmurka w okolicy drzew, dach maska i gorne czesci drzwi są "oblepione". piana aktywna+apc i potem dwa wiadra z szamponem i gąbką sobie z tym nie radzą. Z szyb rowniez nie schodzi, sa szorstkie i nie daja sie domyc. Co pomoze mi naprawic sytuacje? Jezeli to mozliwe to chcialbym nie uszkodzic polozonego wosku, ale jesli trzeba bedzie to naloze go jeszcze raz ;)

Opublikowano

Ja też pozwolę sobie mieć pytanie. Mam szyby pokryte takimi małymi waterspotami, stare zaschnięte plamki raczej po wodzie z kamieniem. Próbowałem megsa i polytopa do szyb, nie pomoglo. Glinka, cleaner też tego nie ruszyły. Podobnie Poorboys ssr 2 ręcznie.

Co z tym zrobić ? Kupić Autoglym do szyb ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Dobra mam szybkie pytanie:

auto stało 2 miesiace pod chmurka w okolicy drzew, dach maska i gorne czesci drzwi są "oblepione". piana aktywna+apc i potem dwa wiadra z szamponem i gąbką sobie z tym nie radzą. Z szyb rowniez nie schodzi, sa szorstkie i nie daja sie domyc. Co pomoze mi naprawic sytuacje? Jezeli to mozliwe to chcialbym nie uszkodzic polozonego wosku, ale jesli trzeba bedzie to naloze go jeszcze raz ;)

Ale widzę, że glinką nie próbowałeś więc polecam bo m.in. do tego ona jest :wink: ale wosk będziesz musiał położyć jeszcze raz.

Ja też pozwolę sobie mieć pytanie. Mam szyby pokryte takimi małymi waterspotami, stare zaschnięte plamki raczej po wodzie z kamieniem. Próbowałem megsa i polytopa do szyb, nie pomoglo. Glinka, cleaner też tego nie ruszyły. Podobnie Poorboys ssr 2 ręcznie.

Co z tym zrobić ? Kupić Autoglym do szyb ?

To chyba pozostaje Ci zaatakować szyby tlenkiem ceru :wink:

Opublikowano

No właśnie tego chciałem uniknąć, podobno ten środek z Autoglym-u robi dobrą robotę, może się na niego skuszę. I jeszcze dziś na KA coś znalazłem o occie i ręcznikach papierowych, pisza chłopaki żeby je zwilżyć i zostawić na szybie na pół godziny.

Opublikowano

Ocet na kamień to stary,sprawdzony sposób.

Opublikowano

brakuje mi tu przycisku lubie to! :)

Opublikowano

.

Edytowane przez Griffe

Opublikowano

kup lepiej tri color

Opublikowano

pytam czy można, nie co lepiej kupić :facepalm:

rozumiem, że "kup tricolor" to sugestia żeby lepiej tamtą nie robić ale prosiłbym o jednoznaczną odpowiedź

Edytowane przez uszolek

Opublikowano

Tripple nie narobisz żadnych szkód na lakierze tym podanym przez Ciebie aplikatorem. Możesz śmiało działać, tricolor byłby po prostu bardziej efektywny w działaniu i przyjemniej by się nim pracowało.

Opublikowano

dziekuje za konkretną odpowiedź :hi:

Opublikowano

Tripple nie narobisz żadnych szkód na lakierze tym podanym przez Ciebie aplikatorem. Możesz śmiało działać, tricolor byłby po prostu bardziej efektywny w działaniu i przyjemniej by się nim pracowało.

Nie zgodza się.

Praca takim aplikatorem nie gwarantuje równomiernego nacisku na powierzchnie a oznacza to możliwośc powstania hologramów..

Tricolor zapewni optymalny docisk do powierzchni

pytam czy można, nie co lepiej kupić

moim zdaniem: "nie można" . pisząc zebys kupił tricolor założyłem ze wypowiedz jest logiczna i jednoznaczna. sory