Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Auto Detailing - Krótkie pytanie - krótka odpowiedź

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie tak, ja w sumie na bezdotyk jeżdżę z trzema bo jeszcze mam do felg :decayed:

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 279,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jak najlepiej myc auto powiedzmy tydzień i później po umyciu na dwa wiadra, jeśli na koniec poszedł cleaner + wosk? Od razu na bezdotyk, czy rękawicą? Czy myjka bezdotykowa nie ma za dużego ciśnienia i nie ściągnie wosku?

Edytowane przez mashet

Opublikowano

Bezdotykiem nie zmyjesz całego brudu. Jak masz pianownice to aktywna piana z neutralnym PH ładnie spłukać i później mycie na dwa wiadra też najlepiej szamponem nie podjadającym wosku... Myć powinieneś zawsze na dwa wiadra

Opublikowano

A najlepiej na trzy wiadra i obowiązkowo z grit guardem :wink:

Opublikowano

Dopiero po zakupie grit guarda widać ile syfu zostaje się na dnie wiadra :wink:

Opublikowano

Zdecydowanie dwa wiadra z guardami, jak latasz na bezdotyk używaj tylko ich wody........

Opublikowano

Czy ktoś z posiadaczy pianownica PA ze złączem pod karchera może sprawdzić czy jest tam jakieś uszczelnienie? Dzisiaj myłem samochód i ze złącza między pistoletem a pianownicą pryska woda,jak podłączę Lance do mycia to przecieku nie ma. Wcześniej było dobrze.

Opublikowano

Jest (powinna być) uszczelka gumowa - oring. Pomaga też pospolita taśma silikonowa na gwint.

Opublikowano

Jest (powinna być) uszczelka gumowa - oring. Pomaga też pospolita taśma silikonowa na gwint.

dzięki

Opublikowano

Bezdotykiem nie zmyjesz całego brudu. Jak masz pianownice to aktywna piana z neutralnym PH ładnie spłukać i później mycie na dwa wiadra też najlepiej szamponem nie podjadającym wosku... Myć powinieneś zawsze na dwa wiadra

Mam dwa wiadra z grit guardem. Używam rękawicy CarPro wełnianej. Później tradycyjne osuszanie fluffy dryerem i to wszystko? Mogę na koniec machnąć jeszcze detailerem?

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez mashet

Opublikowano

Cos do chromow wokol szyb i grilla oraz koncowek wydechu? Mam zmatowiale chromy i ogolnie jakies zapyziale :/

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

jak najbardziej możesz zawsze to przytrzyma trochę szajnu i trochę hydrobowosci będzie tez kiedyś używałem fluffy ale jak mi Denis napisał żeby zainwestować w porządny sprzęt to od razu kupiłem mahmuta :decayed: jest przepaść między jednym a drugim

Opublikowano

Cos do chromow wokol szyb i grilla oraz koncowek wydechu? Mam zmatowiale chromy i ogolnie jakies zapyziale :/

Pasta Mothersa. :wink:

Opublikowano

jak najbardziej możesz zawsze to przytrzyma trochę szajnu i trochę hydrobowosci będzie tez kiedyś używałem fluffy ale jak mi Denis napisał żeby zainwestować w porządny sprzęt to od razu kupiłem mahmuta :decayed: jest przepaść między jednym a drugim

Co to ten mahmut?

Opublikowano

Do końcówek wydechu owszem ale grilla nie radzę tym traktować bo to przecież plastik pokrywany chromem. Nie wiem jak się sprawa ma z listewkami wokół szyb, problem generalnie ciężki.

Opublikowano

jak nie dbasz od początku o chromy przy szybach to później jest problem bo robią się takie plamki

Co to ten mahmut?

ręcznik do osuszania tyle ze kosztuje 3x więcej jak fluffy
Opublikowano

Jaką ma gramature? Bo ja zakupiłem ten ulepszony fluffy dryer o gramaturze 600g/m2. http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6434835186

Opublikowano

gramatura chyba 1000. mam też carbona recznik i tez fajnie zbiera wodę jest chłonny ale mały i dość długo schodzi przy osuszaniu. fajny jest do dolnych partii

Opublikowano

Do końcówek wydechu owszem ale grilla nie radzę tym traktować bo to przecież plastik pokrywany chromem. Nie wiem jak się sprawa ma z listewkami wokół szyb, problem generalnie ciężki.

Miałem w B6 i to jest po prostu tragedia z tymi pseudo "chromami", nie sposób o to zadbać a w szczególności jak auto pod chmurką stoi....

Opublikowano

Ile bedzie kosztowało usunięcie tego u lakiernika ? Syn świeży kierowca ;/

Szukam dość budżetowej opcji

adeeajwu.jpg