TOM3K Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Żadnego. Tez się tego obawiałem ale jest wszystko w porządku
Norbas Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Skoro juz jesteście przy padach to podpowiedzcie czym je czyścić Ja używam szarego mydła i ciepłej wody. Łatwo odzyskują kolor i właściwości. Skoro juz jesteście przy padach to podpowiedzcie czym je czyścić Po skończonej robocie lecą do pralki na 30 stopni z micro wash i jest dobrze. Tylko nie czekaj aż Ci pasta zaschnie na padzie bo mi jeden pad padł przez to Tego nie wiedziałem, że można prać, szmaty pierzesz razem z padami czy wsio oddzielnie ? Zazwyczaj od razu po robocie idę namydlić i zmoczyć pady
TOM3K Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 oddzielnie piore tak na wszelki wypadek. Zdarza się że je wymocze wcześniej chwile w wodzie i 'wydusze' to co w nich jest
Norbas Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 oddzielnie piore tak na wszelki wypadek. Zdarza się że je wymocze wcześniej chwile w wodzie i 'wydusze' to co w nich jestNo to spoczi A na jaki pad najlepiej cleaner ?
TOM3K Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Finish i niski bieg. rozprowadzam na pierwszym później 2-2.5
Norbas Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Troche zaoszczędzi to czasu. Jeszcze musze kupic wiadra ale to cofnę sie do tylu i zobacze co polecacie
TOM3K Opublikowano 15 Stycznia 2017 Opublikowano 15 Stycznia 2017 (edytowane) Co dajecie na podgrzewane wkłady lusterek ? Wcześniej miałem to od soft99 ale na podgrzewane producent nie zaleca. Wkurzają mnie trochę te zacieki które zostają Edytowane 15 Stycznia 2017 przez TOM3K
Norbas Opublikowano 15 Stycznia 2017 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Ja mam zamiar wypróbować na lusterka rain-x.... też już mam dość tych zacieków, szczególnie jak masz jakieś dłuższe trasy..
yanekk Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 To daj info jaki będzie efekt, bo mam podobny problem. A nie chcę wydawać kasy na coś co nie wiadomo czy się sprawdzi.
TOM3K Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Rain-x to koszt praktycznie żaden... Ale fakt, że jakaś NW może się dobrze sprawdzić bo przecież jak szyby są podgrzewane to się nic nie dzieje i spełnia swoje zadanie
Stich Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 16 godzin temu, TOM3K napisał: Rain-x to koszt praktycznie żaden... Ale fakt, że jakaś NW może się dobrze sprawdzić bo przecież jak szyby są podgrzewane to się nic nie dzieje i spełnia swoje zadanie Najlepiej jak na lusterkach nie ma kompletnie nic. Wyjątkiem są sytuacje, gdy kierowca lubi patrzeć w lusteka przez kropelki . Ja jednak wole jałowe szkło.
TOM3K Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Problem jest taki ze teraz prawie nic nie widać przez te lusterka. Po trasie kilku set kilometrów jest tragedia w poprzednim aucie nie było tego gdy na lusterkach leżał preparat od soft99
Bruuuum Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 3 godziny temu, Stich napisał: Najlepiej jak na lusterkach nie ma kompletnie nic. Wyjątkiem są sytuacje, gdy kierowca lubi patrzeć w lusteka przez kropelki . Ja jednak wole jałowe szkło. Przecież kropelki z pionowej powierzchni po chwili jazdy po standardowej polskiej drodze znikają. Ja na lusterka kładę to samo co na szyby + wosk syntetyczny i długo trzymają się czyste. Co do gołych powierzchni szklanych to za to polecam od wewnątrz na szybach. Przetestowałem już różne anty-pary i wszystkie mają więcej wad niż zalet w takie pogody...
Stich Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 6 godzin temu, Bruuuum napisał: Przecież kropelki z pionowej powierzchni po chwili jazdy po standardowej polskiej drodze znikają. Mi sie lepiej jeździ bez hydro na lusterkach.
Toskańczyk Opublikowano 23 Stycznia 2017 Opublikowano 23 Stycznia 2017 (edytowane) Chciałbym wyciągnąć jakiś połysk z mojego niebieskiego koloru, Czy może ktoś napisać krok po kroku jakich środków użyć i co polecacie żeby było dość łatwe w aplikacji? Edytowane 23 Stycznia 2017 przez Toskańczyk
K4rtm4n Opublikowano 23 Stycznia 2017 Opublikowano 23 Stycznia 2017 24 minuty temu, Toskańczyk napisał: Chciałbym wyciągnąć jakiś połysk z mojego niebieskiego koloru, Czy może ktoś napisać krok po kroku jakich środków użyć i co polecacie żeby było dość łatwe w aplikacji? Polecałbym tutaj onestep polerke w celu odświeżenia lakieru, uzyskasz naprawdę fajny efekt, teraz masz pewnie ostro zmatowialy lakier a po takim zabiegu będzie się ładnie mienił
TOM3K Opublikowano 23 Stycznia 2017 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Bardziej mu chodzi pewnie o jakiś wosk który podbije kolor bez Onestepu. Jak ktoś ma kupować maszynę żeby zrobić onestep to jest to wgl nie opłacalne...
Toskańczyk Opublikowano 23 Stycznia 2017 Opublikowano 23 Stycznia 2017 W sensie chodzi mi o to czy: 1. Glinka 2. Cleaner 3. IPA 4. Wosk i jeśli kolejność podałem ok. to czego użyć do uzyskania ładnego Looku
TOM3K Opublikowano 23 Stycznia 2017 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Pierwsze to lakier potraktuj chemia żeby oczyścić a później dopiero glinka. Kup sobie lubrykant pod glinke. Ostatnio widziałem zestaw od soft99 wosk plus cleaner. Poszukam gdzie to było i wrzucę tu linka.
Rekomendowane odpowiedzi