byradzio Opublikowano 2 Lipca 2014 Opublikowano 2 Lipca 2014 Witam Mam problem z demontażem zewnętrznej listwy dolnej drzwi przednich w mojej A4. Odkręciłem dwie śrubki mocujące od wewnątrz ale nie chce zejść. Problem polega na tym że ktoś chyba tą listwę demontował i po montażu odstaje. Miał ktoś podobnie?
maxim Opublikowano 3 Lipca 2014 Opublikowano 3 Lipca 2014 Odstaje bo tylko przód jest wsunięty na swoje miejsce. Ciągnij z całej siły i musi zejść. Możliwe że jest przyklejona z przodu.
Cezarrr Opublikowano 3 Lipca 2014 Opublikowano 3 Lipca 2014 Po odkręceniu śrubek listę ciągniesz do siebie ale nie jakbyś ją odrywał od drzwi, tylko musisz ją zsunąć po drzwiach kilka cm, aż zejdzie z zaczepów. Tam się zawsze masa syfu zbiera więc może dlatego idzie ciężko, ale musi puścić.
byradzio Opublikowano 3 Lipca 2014 Autor Opublikowano 3 Lipca 2014 Po zdjęciu tak wygląda mocowanie listwy ;/ zaczęło rdzewieć i syf wchodził w środek i ni cholery nie da się zrobić ;/ kupiłem od kolegi na forum zwykła listwę z takim mocowaniem i będę próbować przełożyć jak dojdzie
czesia Opublikowano 1 Września 2014 Opublikowano 1 Września 2014 Koledzy czy ja dobrze rozumiem po odkręceniu śrubek przesuwamy ją do tyłu a nie szarpiemy do siebie? Koledzy czy ja dobrze rozumiem po odkręceniu śrubek przesuwamy ją do tyłu a nie szarpiemy do siebie? Już sprawdziłem, po odkręceniu śrub od środka trzeba ciągnąć w kierunku tyłu samochodu. Schodzi ciężko , dużo syfu.
Rekomendowane odpowiedzi