Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ciśnienie oleju zanikające kontrolka oldruck .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie przeszukałem forum i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem :(

a wiec w moim AVJ zapaliła się kontrolka ciśnienia oleju , niezwłocznie zdjąłem miskę, wyczyściłem smok, wymieniłem pompę oleju i czujnik ciśnienia niestety komunikat zapala sie nadal na rozgrzanym silniku

mierząc ciśnienie na zimnym silniku jest ok 4 bar czyli w normie , jak auto jest rozgrzane przy 2000 tys obrotów ciśnienie spada do 2 bar. podejrzewam ze sa to panewki a wy jak sadzicie ? mial ktoś wczesniej taki problem ? z gory dzikie za odpowiedz :):)

Opublikowano

Jest problem z napinaczem ,otwiera sie juz maksymalnie i wbija blad cisnienia oleju.Sprobuj zmienic sam lancuch jest szansa ze pomoze.

Opublikowano

Po pierwsze podaj wartosc cisnienia oleju przy mocno rozgrzanej oliwie i na wolnych obrotach. 2 bary przy 2000 nie wskazuja na zbyt niskie.

Opublikowano
2 bary przy 2000 nie wskazuja na zbyt niskie.

Jest stanowczo za niskie

Opublikowano
  • Autor

Wg auto daty ciśnienie powinno wynosić 3.5-4.5bara /2000 obr/min przy rozgrzanym silniku. Przyczyne znalazłem na 2 cylindrze przytarła sie panewka główna . w przyszłym tyg wymieniam kpl panewek głównych i korbowodowych + półksiężyce centrujące . Wał nie jest porysowany więc zostaje :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

panowie jak sprawdzić ten napinacz czy otwiera się za mocno co ? bo mam problem z ciś. i tylko ta jedna rzecz mi została do sprawdzenia

• 1 rok później...
Opublikowano

Moi drodzy - mam podobny problem... Pytanie - czy można z tym objawem "troche" jeździć ? Obecnie przebywam w Niemczech i naprawę/wymianę oleju i całą zabawę chciałbym zlecić w Polsce... Cholera ... prawie 800 km.... zbyt duże ryzyko ??? Jakie mogą być konsekwencje ???? :(:kwasny:

Opublikowano

Witam ja bym nie ryzykował ja moim po za miasto nosa nie wychylam

ja w moim w przyszłym tygodniu będę zwalał miskę i oglądał duł i zobaczę co się dzieje bo nie wieżę że po dwóch latach poszła znowu pompa a miałem zakupiony orginał .Po oględzinach się odezwę.

Opublikowano

No trudno ... pojadę do niemieckiego ASO na diagnozę - i na weekend trzeba będzie się będzie chyba upić z rozpaczy po usłyszeniu ceny tej usługi ...

Opublikowano

no flaszka się przyda a może nie będzie tak źle