CiachoO84 Opublikowano 16 Lipca 2014 Opublikowano 16 Lipca 2014 Witam tak jak w temacie bede za jakis czas 2 tygodnie w polsce a chcialem przerejstrowac auto bo jezdze jeszcze na rejstracji od tej osoby ktorej kupilem auto i wszystkie papiery sa na niego ..tylko oc na mnie...ale wiem ze dostane dowod tymcxzasowy na 2-3 tygodnie.. jak nie zdaze go wymienic na twardy to co moge wtedy zrobic?? czy moze dowod tymczasowy wydac na dluzszy czas do tego czasu puki znowu nie bede w polsce.. a dowiedzialem sie ze musze tymczasowy dowod zdac zeby dostac twardy.. wiec jest maly problem.. pojade na tymczasowym i dalej nie wiem co zrobic... moze ktos cos wie wiecej na ten temat i pomoze.. z gory dzieki
Fido Opublikowano 17 Lipca 2014 Opublikowano 17 Lipca 2014 Jedyne wyjście to takie, że jak skończy się ważność miękkiego dowodu to podajesz (wysyłasz go) znajomemu do Polski a on w wydziale komunikacji odbiera twardy. Tylko upoważnienia trzeba na tą osobę zrobić. Jak nie dadzą wcześniej stałych tablic to próbne też podajesz.
soolek Opublikowano 17 Lipca 2014 Opublikowano 17 Lipca 2014 Pogadaj dobrze z Panią w wydziale komunikacji, może uda się załatwić szybciej - na mnie czasami twardy dowód czekał po dwóch tygodniach. Jeżeli nie, to zostaje wysyłka dowodu i upoważnienie dla innego osoby.
Rekomendowane odpowiedzi