Eljot Opublikowano 9 Września 2008 Opublikowano 9 Września 2008 Puściły spawy od plecionki. Jest możliwość pospawania tego na samochodzie, poradźcie jak spawać: elektrycznie czy gazowo. Lepiej by chyba było elektrycznie migomatem, ale obawiam się czy takie spawanie nie uszkodzi mi coś z elektroniki. Czy rozłączenie akumulatora jest wystarczającym zabezpieczeniem, czy jeszcze coś trzeba zrobić. No i później jak podłączę akumulator należy wykonać jakieś adaptacje, jeżeli tak to jakie i jak to zrobić. Bardzo proszę o szybką odpowiedź. Pilny wyjazd.
moskal Opublikowano 9 Września 2008 Opublikowano 9 Września 2008 wymień plecionke i po sprawie , nie baw sie w spawanie
Eljot Opublikowano 9 Września 2008 Autor Opublikowano 9 Września 2008 Przymierzam się do wymiany plecionki, już zamówiłem na allegro plecionkę i obejmę,ale to się wiążę z czasem. Spawanie jest tylko doraźne wynikające z pilnego wyjazdu. Proszę o odpowiedź na moje pytania
moskal Opublikowano 10 Września 2008 Opublikowano 10 Września 2008 jesli miałbym doraźnie spawac to dałbym sobie spokój , ja u siebie tez mam popękaną , auto troche pierdzi ale nic poza tym sie nie dzieje, nie mam czasu poprostu tego zrobic a tez zabieram sie z pół roku za to. a co ci przeszkadza w tym ze spawy nie trzymają ?? dzwiek ???
Eljot Opublikowano 10 Września 2008 Autor Opublikowano 10 Września 2008 Dźwięk też, bo okropnie burczy, ale najgorsze jest to że rura z katalizatorem może w czasie jazdy wysunąć się z plecionki, bo wchodzi w nią tylko około 5mm. Cały ten element wydechu wisi z przodu na kolektorze i dopiero pierwsze mocowanie jest na środkowym tłumiku. Gdyby w czasie jazdy się wysunęło to masakra, tracę pół wydechu no i szkody w podwoziu.
moskal Opublikowano 10 Września 2008 Opublikowano 10 Września 2008 acha , no to inna sprawa. podjedz gdzies gdzie robia tłumiki to na gwałt ci powinni zrobić.
mlodyy Opublikowano 10 Września 2008 Opublikowano 10 Września 2008 odlacz 2 klemy od akumlatora i do dziela
Rekomendowane odpowiedzi