radi88PL Opublikowano 9 Stycznia 2016 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Za namową kupiłem oryginał Behr/Hella od Dzika, we wtorek montaż dam znać czy jest w porządku.
AudiKris4 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 I jak koledzy czu są jakies poprawy po wymienie wisko bo bede musial tez kupic bo na gorącym moge z latwoscią zatrzymac
rafal9119 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Jak na gorącym można go ręką zatrzymać to nie wymieniaj. Bo po co?Jak płynu nie gotuje to szkoda kasy. Ja u siebie na nie zasprzęglonym wisco już rok śmigam i nawet przy +30 w korku nie grzał sie. co innego jak wiatrak zapierdziela równo z obrotami
sprat Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 (edytowane) tak czytam - a od czego może spalić się silnik wiatraczka? dosłownie spalić - idzie dym i smród miałem takie coś wprawdzie w Toledo II TDI ale nurtuje mnie to Edytowane 14 Stycznia 2016 przez sprat
AudiKris4 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Artuditu kolega pisze co innego
rafal9119 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Artuditukolega pisze co innego On ma racje tylko po co wymieniać???? przegrzewa ci sie silnik???? u mnie wisco kreci sie pomału na zimnym silniku jak i przy 90 C i wiekszej temp na klimatroniku nie miałem jak 92C. tak wiec po co pakować 200 zł w błoto??? Ale rób jak uważasz tylko jak by co to tylko ORI BEHR inne wynalazki nie zdają egzaminu. chyba że kolega Artuditukolega pisze co innego Pisze co innego
radi88PL Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Jestem po wymianie dzisiaj, wisko chodzi cichutko nie jest sprzężone na stałe. W końcu cisza przy wkęcaniu na obroty. Gdyby wisko ważne nie było jak piszą nie którzy to nikt by tego nie montował fabrycznie. Moje oryginalne wisko było padniete, jak stałem w lato w lekkim korku to temp szła do góry, po wymianie na chińczyka było ok latem, ale zima nie. Założyłem Behra liczę na swięty spokój.
Emejcz Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 (edytowane) Ja mam chińczyka za 100zł od ponad roku i jest git. Ori miałem też niesprawne - w ogóle nie zasprzęglało i podobnie jak wyżej grzało się w korkach auto. Chińczyk jest wystarczający. Jedyny jego mankament to, że zaraz po odpaleniu auta musi się rozruszać, bo hałasuje, ale jak parę minut pochodzi to już go nie słychać i jest jak na ori. I weźcie pod uwagę to, że jak ori się kręci lekko to wcale nie znaczy, że jest sprawne! Ono się będize kręciło, ale auto i tak się może grzać na postoju, dlatego, że zasprzeglanie wisko działa bardzo stopniowo. Na postoju wystarcza aby tylko trochę sie zasprzegliło i już wystarczająco c hłodzi. Bardzo rzadko się zdarza taki gorąc, aby wisko zasprzęgliło się tak aby było je mocno słychać. Edytowane 14 Stycznia 2016 przez Emejcz
Rekomendowane odpowiedzi