tobi665 Opublikowano 21 Lipca 2014 Opublikowano 21 Lipca 2014 Musze wymienić uszczelke pomiędzy korpusem filtra oleju a silnikiem. Bo cieknie mi olej ale nie z chłodniczki tylko własnie na połączeniu z blokiem. I takie pytanka. Czy jak odkręce ten korpus to dużo oleju wyleci?? Płyn chłodniczy nie poleci dokąd węży nie odejme?? Czy wymienie tą uszczelke właśnie bez odejmowania węży z płynem chłodniczym?? dziekuje ---------- Post dopisany 21-07-2014 at 17:57 ---------- Poprzedni post napisany 18-07-2014 at 21:05 ---------- nikt nie pomoże??
wesz82 Opublikowano 21 Lipca 2014 Opublikowano 21 Lipca 2014 Uszczelka jest metalowa i rzadko cieknie właśnie przez nią... W większości przypadków puszcza gumowy oring który znajduje się miedzy chłodniczą a jej podstawą. Koszt około 40zł bez robocizny. Płyn Ci nie poleci,tak jak piszesz jak nie odczepisz węży,jednak rozważ to gdyż dobrze jest przepłukać chłodniczkę.
wesz82 Opublikowano 29 Lipca 2014 Opublikowano 29 Lipca 2014 oring w serwisie audi 16zł Jak dzwoniłem do VW to tylko z chłodniczką sprzedadzą
vp-tdi Opublikowano 29 Lipca 2014 Opublikowano 29 Lipca 2014 mam takie oringi jak coś 10zl sztuka + wysylka
Rekomendowane odpowiedzi