Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN]Grób TDi by Wodz,koła 20",engine AFN na GTB22 235KM/450NM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem Ci, że miło się przegląda Twój temat.

Warty śledzenia :D

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Powiem Ci, że miło się przegląda Twój temat.

Warty śledzenia :D

Dziękuje :)

Witam.

Tak żeby nie było że się tu nic nie będzie więcej działo :wink:

Powoli zbieram zabawki do prawdopodobnie ostatniego stage na dole z VP. Zakupiłem zegar EGT, chłodnica oleju wraz z termostatem.Wydaje mi się że już czas na "delikatny monitoring" co się będzie dziać w silniku.Nadal nie jestem zdecydowany tak do końca jaką suszarkę wybrać :facepalm: Jetem również w trakcie poszukiwań zestawu hamulców,nie sztuka się rozpędzić :wink: W sierpniu ruszą prace przy "grobie" i zapewne będą jakieś foty i kreski.

Pozdrawiam

Opublikowano

Jak idziesz na maxa to gtb22 + 270ki, albo 310ki :kox: a jak ma to jezdzic to rób cos podobnego do mojego setu, tak czy tak silnik to żyletka już :grin:

Opublikowano

Powiedz Panie jak z komfortem na takim kole? Ujdzie, czy juz plomby wypadaja?

Opublikowano
  • Autor

Powiedz Panie jak z komfortem na takim kole? Ujdzie, czy juz plomby wypadaja?

No powiem Ci szczerze że o komforcie można zapomnieć,chodź na 19" i oponie o profilu 35 dużo lepiej nie było.

Przygotowania do stage 4 trwają. Udało się już zakupić prawie wszystko ;-)

- turbina wlatuje GTB22 (w drodze)

- chłodnica oleju wraz z podstawką z termostatem

- map sensor 4 bary

- wskaźnik EGT

- downpipe 3"

- większy hamulec przód

- oczywiście kolejne strojenie

287j6s7.jpg

2e53zp0.jpg

2d8qk34.jpg

4rqdkn.jpg

2ujoym1.jpg

ipb0qc.jpg

2vifqpw.jpg

Mam jeszcze zamiar poprawić orurowanie intelcolera i zrobić je z aluminium.

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Edytowane przez wodz

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Piekne to audi. A tak z ciekawości liczyłes ile juz wsadziles w auto? Nie moge wyjsc z podziwu PIEKNE

Opublikowano
  • Autor

Piekne to audi

Dziękuje,ale prawda jest taka że z bliska to za piękna nie jest :kwasny: Ma na sobie wszystkie odcienie srebrnego,dach i tylne błotniki w orginale.Resztę elementów zakładałem w podobnym kolorze,nigdy nie malowałem. Auto za mojej kadencji zostało porysowane z obu stron,tylna klapa zgniła przy szybie :mellow:

A tak z ciekawości liczyłes ile juz wsadziles w auto?

Nigdy nie liczyłem i nie żałuje ani złotówki wsadzonej w to auto :)

Kolejne "klocki" i plany.

- dokładka pod zderzak seat leon cupra (kupiona)

- zestaw wahaczy MS,,jestem mega zadowolony z wcześniejszego i ponownie kupiłem

- wstępnie został ustalony termin czyszczenia i konserwacji tapicerki skórzanej (szkoda by było zaniedbać takie rarytasy jak recaro RS4)

- usunąć emblematy przód i tył S4

- jak zrobię wszystko w końcu zrobić jakieś konkretne foto (profesjonalna sesja)

- może jeszcze w tym roku zbudować nowy silnik (hybryda na dole z PD ) większe wtryski i wykorzystać potencjał GTB22 :naughty: o ile układ paliwowy pozwoli na to.

Na obecną chwilę to chyba na tyle.

Edytowane przez wodz

Opublikowano

wodzu bedzie szatan z tej a4, wal swapa z pd i rob 300+

Opublikowano
  • Autor

wal swapa z pd i rob 300+

Hehe,poczekam z PD jak będą gotowe "receptury" na 400+ :wink: A tak poważnie to moja wizja to mocne VP do użytku codziennego :)

Opublikowano

wszyscy chyba już takie dokładki będą mieli :P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam.

Parę fotek z prac nad moim "grobem" i mały opis co się działo. Po długim postoju autko zapaliło bez najmniejszego problemu,
lecz już przy rozgrzewaniu silnika pojawiło się bardzo dużo niebieskiego i białego dymu :( .Olej rozgrzany i wymieniony na nowy,
jazda próbna i nic a nic dymu nie ubywa.Myślę turbo w końcu powiedziało dość,montujemy GTB22 które czekało w kolejce w garażu.

2a00sio.jpg

2elxi6w.jpg

Po montażu GTB nadal sporo niebieskiego i białego dymy,mała załamka pomiar ciśnienia nadal nie wiadomo co jest grane :facepalm: .
Głowica w górę i do sprawdzenia,stan perfekcyjny.Tłoki z bloku i jest winowajca,zapieczone pierścienie na trzecim cylindrze.
Wleciał nowy komplet pierścieni oczywiście na cztery gary.Motor wy składany i problem zginął,teraz możemy działać dalej :D .
Oczywiście pod nowe turbo wleciał nowy downpipe-r 3"

nnlitd.jpg

1zpt92v.jpg

2q3odmo.jpg

29fxx1x.jpg

Następnie czas na większy intercooler,poprzedni wydawał mi się duży do puki nie przymierzyłem obecnego.

2h4j7uf.jpg

2v15190.jpg

wrjfgy.jpg

jzaagn.jpg

Chłodzenie silnika również pasowało poprawić,wpadła chłodnica oleju wraz z termostatem.

hurhb7.jpg

5d6rs1.jpg

Na przód założyłem większe hamulce 345mm na cztero-tłokach brembo.Wizualnie nadal za małe do kół 20",ale skuteczność w porządku.

2gw53zl.jpg

68spxh.jpg

Od 2010r nie ruszałem zawieszenia przód więc czas na komplet wahaczy.

2ues2zo.jpg

25tx6pc.jpg

Tu jakieś aktualne fotki.

10h8012.jpg

206k3z7.jpg

Ogólnie przez ostatnie cztery tygodnie zaszło wiele zmian w "grobie". Projekt nadal nie skończony i będę o ważniejszych zmianach
pisał tu w wątku.

Pozdrawiam.

Opublikowano

No ja czekam na strojenie :kox:

Opublikowano
  • Autor

No ja czekam na strojenie

Już było,ale jedzie na korektę.Teraz to jest wynik jak na GTB17 i to kiepski :kwasny:

Opublikowano

Nie må czym dmuchac w te gtb22 pewnie

Wysłane z mojego HUAWEI G700-U20 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Nie må czym dmuchac w te gtb22 pewnie

Aż tak źle nie jest :wink: Obecne 215KM i 420NM mi nie odpowiada i trzeba korekty.Najbardziej nie podoba mi się krzywa NM :kwasny: Czas się pozbyć przepływomierza,obecnie wystrojone z przepływomierzem.

Pozdrawiam.

Stage 4 zakończone icon_mrgreen.gif

Jestem zadowolony w 100% z dokonanych modów, chodź nie powiem że wszystko było z górki. To co chciałem zrobiłem, moim celem była moc 210-240km i 400nm w zakresie od około 2tys/obr do 4tyś/obr nie przekraczając 440nm. Auto zostanie ponownie shamowane na obciążeniówce i wtedy wkleję wykres.Paliwa jest jeszcze w zapasie,jest czym jeszcze dmuchnąć icon_biggrin.gif W trosce o korby zostaje ten wynik.

Pozdrawiam.

Edytowane przez wodz

Opublikowano

To ile finalnie jest i czego sie spodziewasz na obiciazeniówce?

Opublikowano
  • Autor

Około 225-230KM i nie przekroczone 435NM w zakresie od 2100obr do 4200obr 400NM

Nagrałem długopisem jak to mniej więcej przyśpiesza,szału nie ma ale pamiętajmy że to tylko poczciwe 1.9 :) Koła 20" też dużo ujmują na przyśpieszeniu.

Pozdrawiam.

Opublikowano

ICka widzę masz teraz takiego jak ja :D

Opublikowano

Jak zmieniłeś turbo to był problem jakiś z przeladowywaniem ze korekta była konieczna czy dało rade jechac

Opublikowano
  • Autor

ICka widzę masz teraz takiego jak ja

Tylko z wyglądu,mój jest szerszy dłuższy i wyższy :) Ale mniejsza oto,jestem mega zadowolony z niego,przy hamowaniu nie było więcej jak 34* w dolocie.

Jak zmieniłeś turbo to był problem jakiś z przeladowywaniem ze korekta była konieczna czy dało rade jechac

U mnie wraz z turbem wpadły jeszcze większe wtryski i większy mapsensor.Autem na hamownie dojechałem bez problemu i bez "nadużywania" pedału gazu :wink: Zrobiłem program na 215KM i 420NM,po czym nie odpowiadała mi krzywa przebiegu NM i zrobiłem korektę.Wykresu na razie nie wstawię bo widziałem go tylko na kompie.Za dużo tu ludzi co jak widzą wykres z dynometu dają niepotrzebne komentarze. Auto shamuje na obciążeniówce i zamieszczę wykres.

Pozdrawiam.