Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterowanie wycieraczkami, domykanie szyb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nadal rozpoznaje moje A4 także kolejne pytanie z serii tych głupich.

1. Mam A4 1.9 TDI z 97r. W instrukcji mam coś na temat sterowanie prędkością wycieraczek (pozycja 1), nie mam "dzyndzla" od regulacji prędkości i moje pytanie jest takie czy istnieje jakiś sposób regulacji czasu przerwy pomiędzy przetarciami szyby??

2. Planuję montaż alarmu, kilku "elektroników" stwierdziło, że powinienem mieć domykanie okien, narazie zamykam kluczykiem i podobno jeżeli dłużej się przytrzyma to okna się domkną. Jednak umnie tak nie ma, możliwe że nie mam tej opcji lub jest jakiś powód który może odpowiadać, że to nie działa?

Opublikowano
Jednak umnie tak nie ma
a jak długo trzymasz ? Powinno się minimum 2 sekundy
Opublikowano
ba trzymalem nawet dluzej

czyli nie masz modułu komfortu bo to bylo za dopłata przynajmniej w tym roczniku :one:

Opublikowano

przykład z innej beczki ale to ta sama grupa wiec moze ... , jeździłem dość długo VW Transporterem T4, a tam ustawienie czasu pomiędzy kolejnymi załączenymi ustawiało się poprzez dwukrotne szybkie lub wolne załączenie wycieraczki (odstęp czasowy pomiędzy tymi dwoma załączeniami regulował czas automatu czasowego ) :one:

ale w A4 tego nie sprawdzałem hmmm :029:

Opublikowano
powinienem mieć domykanie okien

sam decyduj, a nie dawaj się naciągnąć.

ja się napaliłem, założyłem, a teraz praktycznie niewykorzystuję :) , no może czasem, żeby się polansować :P

Opublikowano
przykład z innej beczki ale to ta sama grupa wiec moze ... , jeździłem dość długo VW Transporterem T4, a tam ustawienie czasu pomiędzy kolejnymi załączenymi ustawiało się poprzez dwukrotne szybkie lub wolne załączenie wycieraczki (odstęp czasowy pomiędzy tymi dwoma załączeniami regulował czas automatu czasowego ) :one:

ale w A4 tego nie sprawdzałem hmmm :029:

Nie działa, przynajmniej jak próbowałem, to nie potrafiłem zmienić niczego.

Opublikowano

w A4 nie ma tego bajeru z wycieraczkami, przynajmiej w tych starszych rocznikach, a np w seacie toledo z 95 jest, widziałem na allegro gdzies przekaźniki do wycieraczek z ta funkcją, moze tylko wystarczy podmienić.

Opublikowano

Ha HA

Dzisiaj byłem zamontować alarm i okazało się, że mam domykanie okien. Teraz mam pełen bajer domykanie okien i mogę to robic nawet na odległość.

No i jeszcze nówka JBLe w tylnej półce wraz z ALPINE grają pieknie.

Ciekawe co jeszcze znajdę w autku.