Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

turbina z A6 C5 2.5 tdi 180km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy taka turbina jest wydajniesza niż turbo z AWX-a ?? jest warte zachodu i zabawy żeby podpasować je pod VP?

Opublikowano

Chyba lepiej szukac z 2.7TDI czyli gtb17 ;)

Opublikowano
  • Autor

może tak ale tu sprawa rozchodzi sie dokładnie o ta turbine z 2.5 tdi 180km lezy taka sprawna i się zastanawiam czy się bawić z nią cos czy nie bedzie lepiej niż awx

Opublikowano

Będziesz miał laga z dołu. Te turbiny są ospałe...:wink:

Opublikowano
  • Autor
Będziesz miał laga z dołu. Te turbiny są ospałe...:wink:

własnie takiej odpowiedzi oczekiwałem :hi: a jak z wydajnością? w porównaniu do awx np.

Opublikowano

Góra jakaś tam wyjdzie. Zależy w jakie moce celujesz. Do 160ps to spokojnie wal AWX i się nie zastanawiaj...

Opublikowano

VNT20 nie jest wcale takie słabe z dołu, wstaje jak BRD. Co do mocy to tutaj jest lepiej niż na GT1749VB(ARL) czy BV43(BRD) z racji większych pojemności muszli jak i większych śmigieł. Wytrzymuje 1.7-1.8b na dłuższą metę w silnikach o pojemności 1.9, co powinno wygenerować wynik w okolicach 200-210HP. Jej problemem jest natomiast montaż, pracy prawie tyle co przy GTB (z tym że w VNT20 nie trzeba przerabiać geometrii).

Opublikowano
  • Autor

hmmm teraz to daliście do myslenia :decayed:

Opublikowano

i koszt zakupu jest bardzo niski w porownaniu do gtb czy brd

Opublikowano

a powedzcie mi jak to jest z turbina od 2.5 150km? Mam taka w domu i chcialbym ja zalozyc do 1.9 AFN. Czy jest sens? Slyszalem cos ze np do turbiny AWX da sie cos zalozyc od 2.5 i bedzie mocniejsza. A np do turbo AFN nie da sie cos zaszczepic z 2.5?

Opublikowano

Cyz to 150 czy 155 163 180 turbo w 2.5tdi sa te same,byly drobne roznice w oznaczeniu,i niektore szybko wstawaly

Opublikowano
  • Autor

oo to jeszcze lepsza wiadomość :wink:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja bym sobie odpuścił w 2,5 to ma laga a co dopiero w 1,9. Kumpel miał to padło do ARL'a wpakowane i szału nie było. Góra fakt ostra i ładnie trzyma ale dół to tragedia.

Myślę że jak dobrze poszukasz to za niewielką dopłatą znajdziesz ciekawsze rozwiązanie.

Edytowane przez marcin4x4

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

to kumpel mial jakis kapec te turbo bo ja na laga w 2.5TDI nie narzekalem a mialem pare sztuk.O ile wszystko bylo sprawne.

Narzekaja ludzie na laga w 2.5tdi a tam pewnie polowa dzwigienek spadla i potem ze zly silnik