arre Opublikowano 31 Lipca 2014 Opublikowano 31 Lipca 2014 Dzisiaj trasa z Koło - Łeba, spalanie 9,37 l...na razie rekord, ale starałem się nie jechać więcej jak 140 km/hTapnięte z Nokia Lumia 1320 ale kolego co wnosisz do watku bo nie rozumiem? 9.37 czego? gazu, pb? z podpisu wnioskuje ze lpg i nie ma sie czym chwalic bo ja w a3 1.8TQ 180hp mam 10l na trasie i robie Ciebie jak chce grzebiac jedna reka w nosie... ---------- Post dopisany at 21:51 ---------- Poprzedni post napisany at 21:49 ---------- BTW dobrze ze edytowales tego posta...
piotr426 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Montuj i sie nie zastanawiaj Ja zrobiłem juz 55tyś na LPG, silnikowi nic złego sie nie dzieje. Mój setup LPG: Hana2000/KME silver/ AGC Compact. Spalanie w trasie około 9.5L
blind0 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Dzięki wielkie, zawsze coś się człowiek trochę dowie na czym jeździcie i że nie mam się co "orać" Postaram się umówić z gazownikiem w tym tygodniu i coś powinno się ruszyć
VR6 Opublikowano 3 Września 2014 Opublikowano 3 Września 2014 witam panowie , w mojej a4 ANB seria rowniez postwnowilem zamontowac gaz , koledzy z pracy montowali u siebie taki zestaw i mi tez proponuja : nstalacja do samochodu 4 cylindrowego -2100zl Elektronika Stag 300ISA2-Wtryski Hana 2000 - Reduktor AC R01 -Zbiornik stako jak waszym znadaniem sie nadadza takie graty?? za taka kase??
darko Opublikowano 3 Września 2014 Opublikowano 3 Września 2014 zestaw jak najbardziej ok,nic tylko zakładać, a jeszcze jak wtryski montowane pojedynczo, tylko cena jak dla mnie podejrzanie trochę niska,no ale może akurat taki region i może duża konkurencja
VR6 Opublikowano 3 Września 2014 Opublikowano 3 Września 2014 zestaw jak najbardziej ok,nic tylko zakładać, a jeszcze jak wtryski montowane pojedynczo, tylko cena jak dla mnie podejrzanie trochę niska,no ale może akurat taki region i może duża konkurencja o co ci chodzi dokladniej z tymi wtryskami zakladanymi pojedynczo?? wszystkich naraz chyba nie wstawi musi pokolei i pojedynczo zakladac
darko Opublikowano 3 Września 2014 Opublikowano 3 Września 2014 tak wyglądają montowane pojedynczo a cała listwa wygląda tak http://allegro.pl/listwa-wtryskowa-hana-2000-2001-4-cyl-valtek-i4487083005.html i to musi leżeć gdzieś na kolektorze
VR6 Opublikowano 5 Września 2014 Opublikowano 5 Września 2014 to nie jest zakladane na listwie wtryskowej ?? czy to sie rozni od standardowego zakładania?
darko Opublikowano 5 Września 2014 Opublikowano 5 Września 2014 nie ma takiego czegoś jak standard, dla jednego gazownika standardem będą wężyki miedzy wtryskiem gazowym a wkrętkom w kolektorze około 2-3 cm a dla drugiego będzie to 20 cm, zasada jest taka aby owe wężyki były jak najkrótsze a wkrętki montowane jak najbliżej i pod podobnym kątem do wtrysków pb
VR6 Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 ladnie pomontowane , umowiony jestem z czlowiekiem na podziedziałek troche kolejka sie do niego obi ale mowi ze nie bierze za duzo samochodow bo chce to wszystko dokladnie porobic poustawiac zeby pozniej klijent mu nie wracal z problemem , czlowiek sie wydaje wporzadku moich dwoch kolegow zakladalo u niego gaz i sa bardzo zadowoleni a powiedzcie mi czy jest roznica i czy warto dorzucic kilka stowek do elektroniki stak 300 premium??
darko Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 jeśli masz na zbyciu parę zeta,to warto dorzucić do Premium-sterownik gazowy jest podpięty pod OBD sterownika benzynowego i na bieżąco korygowane są ustawienia wtrysku gazu-to tak najprościej napisane
VR6 Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 ale daje to jakies odczowalne zmiany w jezdzie na gazie to przeklada sie na spalanie auta czy tylko bajer ze podpiey w OBD i szybciej sie mozna podpiac pod gniazdko i korygowac ustawienia?
arre Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 sterownik gazowy sam koryguje ustawienia mapy wtrysku gazy na podstawie mapy benzyny
darko Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 jeśli w sterowniku benzynowym następują jakieś zmiany spowodowane różnym stylem jazdy,różnym obciążeniem silnika itp.itd. to sterownik gazowy sam dostosowuje parametry wtrysku gazu do zmian w sterowniku pb
VR6 Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 ulala , fajna sprawa , ale czy w mojej a4 bedzie działała autoadaptacja?? moge zakupic staga 300 premium z wtrychami hana 2000 z reduktorem AC R01 za 2400 , chyba nie drogo ?
darko Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 premium u Ciebie nie będzie działał bo złącze OBD II było montowane bodajże dopiero od 2001 r. ,chyba że się mylę to niech ktoś poprawi, cena za taki zestaw bardzo przyzwoita
VR6 Opublikowano 9 Września 2014 Opublikowano 9 Września 2014 (edytowane) darko masz w 100% racje , rozmawiałem gaziarzem i mowil wlasnie ze mozna zalozyc ale nie bedzie ona chodzila tak jak trzeba wiec po co , wlasnie ta komunikacja obd 2 jest potrzebna a tak to kupa . Natomiast zaproponowal mi ze mozna zalozyc inna elektryke jesli chce koniecznie zeby wszystko odbywało sie przez bus can zaproponowal instalacje elektryczna Agis ? w tej samej cenie co stag 300 premium , mowil mi ze zakladal to w subaru imprezach i ladnie to dziala a jak wy uwazacie? aaa i zapomialem dodac ten agis ponoc po can bus?? dziala i jest o wiele szybszy od stag 300 Edytowane 9 Września 2014 przez VR6
Rekomendowane odpowiedzi