Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Stage I vs Stage II w A4 B8 2.0 TFSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stage 3 to turbo K04 i cooler np z a6 c7 3.0 ? jesli tak to takie koszty z tego co sie dowiadywalem,,,

Opublikowano

Do Stage 2 już trzeba IC zmieniać żeby to miało ręce i nogi.

A potem to fakt, zmiana turbo.

Opublikowano

Jak jest z wtryskami ? nie moge nigdzie doczytac czy musze zmieniac a chce wlozyc hybryde + wiekszy cooler

Opublikowano

Nikt nigdzie nie pisze o zmianie wtrysków w tej generacji TFSI, nawet przy mocach 400+.

Opublikowano

Nikt nigdzie nie pisze o zmianie wtrysków w tej generacji TFSI, nawet przy mocach 400+.

Mam CAEB , moje wtryski dadza rade przy hybrydzie ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam CAEB , moje wtryski dadza rade przy hybrydzie ?

dadza rade :)

Opublikowano

dadza rade :)

Dzieki Panie,chcialem to potwierdzic bo sa rozne opinie... a trzeba leciec dalej z tematem

Opublikowano

Seryjne wtryski są wydajne , natomiast pompa wysokiego ciśnienia w 2.0 tfsi w b8 starcza do 340, max 350 km i wtedy moc jest w okolicach 6300-6500 obrotów , ja mam u siebie taki problem że tiptronic zmienia biegi 6200 i mam 340 km przy 6000 tys, największy problem jest z paliwem w górnych partiach obrotów od 5000 tys , aby wykorzystać potencjał k04 przydał by się wkład pompy wysokiego ciśnienia od autotecha :)

Edytowane przez maciek333

Opublikowano

Zmieniłeś u siebie cały wydech, czy tylko DP na 340KM ?

Opublikowano

Zmieniłeś u siebie cały wydech, czy tylko DP na 340KM ?

Zmieniałem cały wydech , ale teraz wiem że nie ma takiej potrzeby na takie moce , wystraczy DP 3-3,5" do połowy auta i połączenie tego z seryjnym wydechem i na moce 350 km spokojnie starcza , jedynie jak zrobisz cały wydech masz fajna barwę dźwięku, ja na początku miałem sam DP 3,5" potem zejście na 3" i w seryjny wydech 2,5" to idealne rozwiązanie na trasy i miasto cichutko można powiedzieć jak seria , dopiero jak się butowało było słychać że to nie seria :D

Opublikowano

Czyli 3" DP i reszta standard z pozostawionym tłumikiem środkowym ?

Opublikowano

Dokładnie tak , tylko że DP robisz aż po połowy auta do łączenia się wydechu na złączce przed środkowym tłumikiem :)

Opublikowano

Seryjne wtryski są wydajne , natomiast pompa wysokiego ciśnienia w 2.0 tfsi w b8 starcza do 340, max 350 km i wtedy moc jest w okolicach 6300-6500 obrotów , ja mam u siebie taki problem że tiptronic zmienia biegi 6200 i mam 340 km przy 6000 tys, największy problem jest z paliwem w górnych partiach obrotów od 5000 tys , aby wykorzystać potencjał k04 przydał by się wkład pompy wysokiego ciśnienia od autotecha :)

te 340KM to masz po jakich zmianach? masz zmieniony DP + wydech, pewnie IC wiekszy (od czego/jaki?) i co jeszcze?

Opublikowano

Turbo i dolot pewnie.

Opublikowano

no tak mi sie wydaje ze bez zmiany turbo nie ma mowy o takich mocach w drugiej generacji tfsi

Opublikowano

K04 z s3 jest ale wymaga to sporo przeróbek , teraz bym zrobił hybrydę p&p na tą moc , chociaż wiadomo ze z k04 można zrobić hybrydę i celować w 400, fmic 600x300x76 z orurownaiem 2,5" , wkładka pipercrossa i zmodyfikowana puszka filtra oraz sztywny TIP 3" oraz wydech 3,5>3>2.75" , zimą będę robił branie oleju prawdopodobnie oraz wydajniekszy wkład pompy wysokiego ciśnienia autotecha i jak ktoś w Polsce bedzie w stanie zrobić soft skrzyni do 8 biegowego tiptronika to i wleci hybrydyda i 400+ powinno byc :)

Opublikowano

Dużo taniej wyjdzie kupic k04 z s3 i przerobić ją do b8 niż kupować w APR

Opublikowano

A hybryda kompletna to jaki koszt?

Zakładając, że fabrycznego turbo po takim przelocie chyba się nie opłaca przerabiać.

Opublikowano

Koszt gotowej hybrydy 4-4,5 tys , natomiast jak ma się dawce tzn całe żeliwo wtedy 2-2,5 tys zl , jak rozumiec to ze fabrycznego nie warto przerabiać ?