Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Stage I vs Stage II w A4 B8 2.0 TFSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Nie celuje 300+ bo mam ośke bede szczesliwy jak dlubne w okolice 260 ;)

To uważam, że nie ma sensu za dużo kombinowac z IC. Wystarczy jakiś większy seryjny i będzie ok przy tej mocy.

Opublikowano

W tAakim razie działaj i informuj na bieżąco ja śledze temat zeby przypadkiem bledu nie popelnic ;)

Opublikowano

Tak ci sie wydaje, ja mysle nad stage 3 juz od dawna bo brakuje :)

Opublikowano
  • Autor

Problem polega na tym, że po kilku miesiącach przyzwyczajamy się do auta i znowu jest mało mocy. Wtedy znowu zaczyna się kombinowanie ;-) Ile KM i Nm byś nie miał, to zawsze będzie mało.

W tAakim razie działaj i informuj na bieżąco ja śledze temat zeby przypadkiem bledu nie popelnic ;)

No tak, zawsze lepiej uczyć się na czyichś błędach [emoji2]

Edytowane przez orti

Opublikowano

Działaj zatem : D

Czekamy na fotostory

Opublikowano
  • Autor

Fotostory z mojej strony nie będzie, bo musiałem zostawić auto na cały dzień i dopiero zobaczyłem efekt końcowy :)

Tak dla potomnych, to były pewne problemy z montażem tego IC z A6 3.0 biturbo. Mocowania są p&p, ale końcówki są szerzej rozstawione i pod innym kontem niż oryginalny IC, więc było trochę rzeźby przy montażu...

Efekty moich modów są tu:

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/285224-cdnc-20-tfsidpic-s-tronic-qattro/

Opublikowano

Napisałeś " mocowania sa p&P " Chodziło ci o seryjne mocowania colerów wzgledem nowego z 3.0 ?

Takie pytanko u Was w b8 są dwa smici czy jeden centralny ??

Jaka srednice wylotowa i wlotowa ma fmic z 3.0 tdi bit

Opublikowano
  • Autor

W b8 jest jeden centralny na dole. Chodziło mi o mocowanie ic do nadwozia. Nie trzeba nic kombinować. Co do średnicy, to nie wiem.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

A czy wiecie może czy i jak modyfikacja programu wpływa na zużycie oleju w 2.0 TFSI ?

Robiłem remont silnika i jestem zadowolony z efektów, teraz mysle o CHIP'e ale nie chce nim popsuć nic jeżeli chodzi o zużycie oleju.

Opublikowano

Mogę Ci tylko odpowiedzieć w kwestii olejowej.

Mój 2.0 TFSI po remap w Compsport Stage 1 bierze ok. 0.5 litra na 10 000 km, a więc tyle co nic. Już po Stage 1 auto jeździ całkiem, całkiem. 265KM I 415 Nm.Miałem robić Stage 3 i wycisnąć z niej 380KM i 550Nm, ale ostatecznie kupiłem do zabawy Imprezę Type R, a obecna moc w Audi pozwala na przyjemne i bezpieczne poruszanie się z pkt. A do pkt. B.

Mam porównanie, bo wcześniej miałem kilkanaście Subaru, w większości turbo. Uważam, że 2.0 TFSI to świetna i wytrzymała jednostka. Przy czym ma stosunkowo mały apetyt na paliwo.

Opublikowano

Śmiało możesz softować -nie ma to wpływu na zużycie oleju, co potwierdził kolega wyżej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Alex_555, gregor10 - dzieki za odpowiedź!

To sooooftuje :-)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy ktoś kiedyś miał okazję jedzie a4 1.8tfsi cjeb 170km po dobrym modzie i 2.0tfsi 211km tez po modzie?

Patrząc na cyferki tzn 1.8cjeb zdrowo wychodzą po samym sofcie tj często okolice 240-245km i 400-420nm. Czy takie auto nie powinno jechać tak samo jak 2.0tfsi robione najczęściej na 260-270km i 400-420nm samym softem? Zważywszy na to ze waga 2.0 w q i stronic jest większa niż manual w oscie (zakładam ze manual bo multitronic raczej na takie mody chyba nie robia). Oczywiście pomijam fakt trakcji ze startu ale powiedzmy przy prędkościach 50-200 powinni chyba iść porównywalnie?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zdecydowanie tak , powinno być porównywalnie ze względu na podobny moment ale mniejszą mase 1.8TFSI

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Może teoretycznie tak. Ale ty nie masz przyczepności tak?

Zanim ty ruszysz to jesteś 50m za mną.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jaki wydech polecacie dla stage 2 2.0 tfsi allroad? Jest mozliwosc zakupu czegos firmowego? Docelowo bedzie stage 3.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja mam u siebie downpipe 3,5">3" do polowy auta a potem 2,75" do samego końca na 2 tłumikach przelotowych magnaflow , jest także k04 , fmic 600x300x76 z orurowaniem 2,5" gdzie do b8 wchodzi idealnie, tipa i przerobiony dolot i czekam na finalne strojenie, teraz jest 1.2bara . Na codzień wydech w sam raz nie za głośno ale jak sie przyciśnie to fajnie gada :) dla porównania po programie na 280km/463nm 0-100 5.6 sek powtarzalne i 100-200 18.6 / 18,7 sek oczywiście na racelogiku na płaskim terenie , na aktualnym setupie po wstępnym strojeniu bez kompletnego wydechu 0-100 5.1 sek i 100-200 13,6 / 13,7 sek . Jak sie wytroi finalnie to zamieszcze czasy :)

Edytowane przez maciek333

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

280km i 463nm wyszło Ci już na K04 ?

Opublikowano

280km i 463nm wyszło Ci już na K04 ?

seria po sofcie - taki wynik osiaga

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam nie zakładając nowego tematu chciałbym spytać o stage 3 jak wygląda jego cena bo spotkałem się z opiniami że jest on kilkukrotnie droższy od stage 2 a sprawdzając stronę Rperformance jest podana cena 4 tys. za stage 3 i czy faktycznie cena oscyluje w granicach 4 tys. jak podają czy jest ona błędna i wynosi więcej? Z góry dzięki za odpowiedź :)