pawel1993r Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Witam! Mam następujący problem pojawił mi się błąd 17927 regulacja wałka rozrządu strona 1 - zła funkcja zwarcie do innego wyjścia - BŁĄD SPORADYCZNY co mogło paść na jaką kwotę mam się przygotować proszę o pomoc Z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam.
benyA4 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 ja mialem ten blad jak bawilem sie zaworem sterujacym wariatorem. Pewnie masz problem z ustawieniem fazy i dlatego wywala blad.
pawel1993r Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2014 czyli wystarczy jechać do mechanika on podepnie pod kapa zmieni to i powinno być Ok dobrze rozumiem ??
benyA4 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 ja sie bawilem mechanicznie regulujac. Mozesz zobaczyc czy zawor nie wytarl rowkow w wariatorze , przez co gubi cisnienie oleju i swiruje wariator.
pawel1993r Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2014 a orientujesz się ile mnie to będzie kosztowało robocizna + części ??
benyA4 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 jesli wariator do naprawy to moge pomoc pisz maila, sam zawor znajdziesz na allegro od 300zl pierscienie na zawor 50zl za sztuke na zamowienie.
pawel1993r Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2014 wczoraj trochę o tym poczytałem na innych forach i piszą że najprawdopodobniej będzie do wymiany ten czujnik z tyłu silnika co steruje zmienna faza rozrządu a podobno kosztuje koło 1000zł nie wiem gdzie oddać samochód żeby ktoś to zrobił dobrze i wiedział co i jak a nie po kolei wymieniał czesci tak jak większość dzisiejszych mechaników
benyA4 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 ja od czasu do czasu mam takie zawory , wiec jak dobrze pogadasz to moge pozyczyc na testy a jak sie sprawdzi to i sprzedac, ale o tym na priv.
MaciekW. Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 pawel1993r cena nowego zwala z nóg, a jak pogadasz dobrze z benyA4 to pewnie w tej kasie zmieścisz się z regeneracją zaworu i jeszcze wariatora; będziesz miał komplecik- tak że spokojnie
pawel1993r Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Jeszcze mam jeden problem dzisiaj rano wsiadlem odpalilem maszyne i pojechałem do pracy gdy wracałem coś się stało że bardzo powoli spadają obroty zauważyłem że na zimnym jest ok ale jak się nagrzeje lecą bardzo powoli czy może mieć to coś wspólnego z tym rozrzadem ??
terminator1985 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 mi wolno obroty spadały przez tą nieszczesną gruche przy kolektorze, no i przewody posprawdzaj cisnienia
grzegorz947 Opublikowano 3 Marca 2015 Opublikowano 3 Marca 2015 witam mi tez obroty wolno spadały problem tkwił w uszkodzonym czujniku sprzegła pod pedałem czujnik wymieniony problem z głowy
Rekomendowane odpowiedzi