Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż CB - Wybór Miejsca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy macie jakiś patent, gdzie wsadzić/zamontować CB bez demolki wnętrza? W B6 miałem pod podłokietnikiem na taśmie dwustronnej. Teraz po przesiadce na B8 lekki zonk, bo nie bardzo jest gdzie. Jeśli mam coś wiercić, to chyba odpuszczę :(

Opublikowano
  • Autor

President Tommy :( Ale chyba będę musiał poszukać czegoś mniejszego, albo jakiegoś ręczniaka + zewn. antena.

Opublikowano

Ja wciskam u siebie pomiedzy fotel kierowcy a tunel. Radio okleilem dosyc miekka i gruba tasma by nie rysowalo plastikow. Z CB korzystam tylko w trasie wiec dosyc rzadko, a lepszego miejsca nie znalazlem

Opublikowano
  • Autor

Próbowałem tak z fotelem pasażera. Tylko za bardzo wystaje. Nie można go wcisnąć bardziej, bo konstrukcja fotela (zwykły - nie kubełkowy) na to nie pozwala. Moje radyjko ma 4,5 cm grubości. Może cieńsze radio weszłoby dalej? Z tym obklejeniem do dobry pomysł.

Opublikowano

Ja mam M-Techa Legend więc jest stosunkowo cienkie. Ale i tak jeśli zbyt głęboko go wsuniesz to będzie kiepsko słychać. Wciskam go na tyle by dobrze było słychać i bym nie zaczepiał ręką przy zmianie biegów

Opublikowano
  • Autor

No widzisz, masz radyjko ok. 1 cm cieńsze. No to chyba wszystko jasne. Dzięki.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam Prezidenta dość grubego. Udało mi sie wcisnąć go po lewej stronie siedzenia kierowcy. Pasuje idealnie. Zrobiłem z blachy nierdzewnej mocowanie które przymocowałem pod szynami siedzenia. Wszystko świetnie widać i słychać. Regulacja pokręteł też nie jest problemem. Mogę fotki wysłać jak ktoś potrzebuje :)

Opublikowano
  • Autor

No jasne, wrzucaj :) Jestem bardzo ciekawy, jak to wygląda.

Opublikowano

lafayette venus mieści się na styk w schowku pod podłokietnikiem. CB tez można zamontować w bagażniku i przeciągnąć sam kabel do mikrofonu.

9jouqnvp.jpg

Edytowane przez marc1n

Opublikowano

To ja widzę że wszyscy stosują ten sam patent na wciskanie między fotel a tunel.

Ja swoje radyjko owinąłem cieniuteńką gąbką dzięki temu nie rysuje mi plastyku :decayed:

Opublikowano

Polecam w podłokietnik - nic nie widać, nie przeszkadza, jest pod ręką, i kabelki można ładnie pochować i pociągnąć zasilanie z zapalniczki tylnej - baja :)

Opublikowano
  • Autor

lafayette venus mieści się na styk w schowku pod podłokietnikiem. CB tez można zamontować w bagażniku i przeciągnąć sam kabel do mikrofonu.

Rozumiem, że stacja bazowa mieści się w podłokietniku? A gruszka siedzi np. w pojemniku na dużą butelkę? Jakoś nie bardzo widzę stację w bagażniku i doprowadzenie spiralnego kabla przez całą długość samochodu. Nawet nie wiem, czy są takie długie kable do gruszki.

Polecam w podłokietnik - nic nie widać, nie przeszkadza, jest pod ręką, i kabelki można ładnie pochować i pociągnąć zasilanie z zapalniczki tylnej - baja :)

Nie masz zasilania w środku w podłokietniku? No i w tym przypadku utrudniony jest dostęp do radia podczas korzystania (regulacja, zmiana kanałów itp.). Chyba, że wszystko masz w gruszce, jak u kolegi powyżej.

Opublikowano

Ja mam presidenta i w B6 idealnie wsunol sie w wolna pr5zestrzen pod kierownicą pasuje idealnie jakby tamfabryznie byl pakowany.

Opublikowano
  • Autor

My tu mówimy o B8, nie o B6.

Opublikowano

Ja mam w schowku po stronie pasażera w miejscu montażu zmieniarki, mikrofon wyprowadzony do podłokietnika

Opublikowano

Ja ma pod fotelem kierowcy , wiadomo ze utrudnione jest np przełączanie kanałów ale mi to nie przeszkadza bo interesuje mnie tylko 19 :D

Opublikowano

Rozumiem, że stacja bazowa mieści się w podłokietniku? A gruszka siedzi np. w pojemniku na dużą butelkę? Jakoś nie bardzo widzę stację w bagażniku i doprowadzenie spiralnego kabla przez całą długość samochodu. Nawet nie wiem, czy są takie długie kable do gruszki.

Nie masz zasilania w środku w podłokietniku? No i w tym przypadku utrudniony jest dostęp do radia podczas korzystania (regulacja, zmiana kanałów itp.). Chyba, że wszystko masz w gruszce, jak u kolegi powyżej.

Tak CB venus jest dowalany łącznik wtyk do CB jest na RJ45, w zestawie jest kabel ok 2,5m + kabel mikrofonu. Ale można stosować zwykłą skrętkę sieciowa.

• 1 miesiąc temu...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja u siebie rozwiązałem to w taki sposób :) zasilanie z tylnej zapalniczki, klapka sie zamyka

2015-05-21 16.25.45 — kopia.jpg

Edytowane przez matriw