Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kolizja I Ucieczka , Prośba O Pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was serdecznie , w sobote tj. 2.08.2014 ok . godz. 7: 00 ktoś uderzył w mój samochód , został tylko ślad na aucie, nie wiedziałem za bardzo kto to był ale jedna z kobiet dość długo zawracała i podejrzenie padło na nia, z jej starej corsy wszystko wystawało wiec troche sie to zgadzało , spisalismy z oc i powrot do domu, w poniedzialek zapukal do mnie swiadek, ktory widzial to zdarzenie i nie byla to jednak ta kobieta a samochod dostawczy skrzyniowy wjechal w moje audi, dokladnie opowiedzial mi cala sytuacje , wiedzialem jaka to firma wiec zadzwonilem do niej , przekazali ta informacje temu pracownikowi ,ktory jezdzil wtedy w sobote i zaraz do mnie zdziwiony oddzwonil, przyjechal w ten sam dzien w pon. zeby wyjasnic sprawe ,jednak nie doszlismy do porozumienia bo nie byl autem ktorym uderzyl a swoim prywatnym. Na drugi dzien mial przyjechac autem sluzbowym w celu sprawdzenia czy uszkodzenia obu aut sie zgadzaja , nie zrobil tego ale przyjechal inny pracownik i bylo to to samo auto bo zmierzylem sobie metrem i porownalem uszkodzenia i wsyztsko sie zgadza , koles jednak nadal nie przyznawal sie dow winy wiec zlozylem zawiadomienie na policje , policja oddzwonila ,ze sprawca w dalszym ciagu sie nie zgadza i jutro mam przyjsc na 8.00 spisac protokol do sprawy , po czym mam dostac jego dane i sprawe maja umorzyc abym sam mial sobie ja wznowic . I tu do was Panowie pytanie , co ja mam w tej sytuacji zrobic, koles proponowal mi rowniez spisanie ubezpieczenia z jego autem prywatnym bo ze sluzbowych poleci ubezpieczenie na wsyztskie auta , Z góry dziekuje za wszelka pomoc , ponizej uszkodzenia

http://www.directupload.net/file/d/3706/35qno9ip_jpg.htm

http://www.directupload.net/file/d/3706/wgooqseh_jpg.htm

Opublikowano

Jak spiszesz z jego autem, jest to Karane dla niego i dla ciebie:) a pozatym towarzystwa sprawdzaja zazwyczaj oba auta. Zanim wogole cos wyplaca.

Masz świadka przekazywałes temat policji na temat tego obserwacji ?? bo on jest w tej sprawie kluczowy, to od niego zalezy czy wogole cos uzyskasz... bo ten z dostawczaka bedzie sie upierac na to ze winny nie bylo a ty ze byla. Jest jeszcze jedna opcja jesli masz starsze auto to dogadaj sie z tym sprawca zeby ci zaplacil do reki kasy tyle i tyle i wtedy sprawa zalatwiona, jesli nie to przedstaw mu ze dostanie fajny mandat- 500 zł +6 punktów karnych + duze prawdopodobienstwo ze jego towarzystwo zobliguje go do zaplaty naleznego ci odszkodowania :)(TU tobie wyplaci ale pozniej sobie z niego sciagnie).

Zatem sprawa jest prosta, nie chce sie dogadac na policje ze swiadkiem i po temacie :)

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano
  • Autor

wlasnie o to chodzi ,ze nie chce zaplacic...

Opublikowano

powinieneś pstryknąć fotki żeby mieć dowód że to ten konkretny pojazd ma ślady druga rzecz jak bedziesz miał dane od policji zglaszaszje do ubezpieczyciela i tyle. Chyba ze dostaniesz dane bez nr polisy wtedy pewnie sąd

Opublikowano

wlasnie o to chodzi ,ze nie chce zaplacic...

A ze świadkiem?? wez go zawierz na policje, daj na flachę, i będzie po temacie, jak nie chce zaplacic :)

Opublikowano

powinieneś pstryknąć fotki żeby mieć dowód że to ten konkretny pojazd ma ślady druga rzecz jak bedziesz miał dane od policji zglaszaszje do ubezpieczyciela i tyle. Chyba ze dostaniesz dane bez nr polisy wtedy pewnie sąd

Nr polisy i ubezpieczyciela można sprawdzić po numerze rejestracyjnym na stronce UFG, więc to nie problem.

Opublikowano
  • Autor

Świadek jest spoko, sam sie zgłosił do mnie i podał mi swoje dane i powiedział ,że zgłosi sie na policje , dzis mialem przesłuchanie prawie 2 godziny , ma zostać przesłuchany również sprawca , zrobilem kilka fotek na szybko , ponizej wszystkie wrzucam , sytuacja jest chyba jasna ,sprawca ciagle sie ukrywa, znalazlem go przypadkiem na faceeboku , koles w galerii ma zdjecie wrzucone z fotoradaru, mam nadzieje ,ze jakos sie ta sprawa rozwiaze dla mnie pozytywnie , pierwszy raz mam taki przypadek , nie popuszcze temu kolesiowi choć bym miał pojsc do sądu , jego auto dostawcze z każdej strony miało jakieś obtarcie, wiec dobrze to o nim nie świadczy...myslalem jeszcze napisac e-mail do firmy w której pracuje i w ktorej jeździ tym masterem , zeby o wszytskim wiedzieli...

http://www.directupload.net/file/d/3707/vpl9t7d8_jpg.htm

http://www.directupload.net/file/d/3707/9om9wouw_jpg.htm

http://www.directupload.net/file/d/3707/psmmc6y9_jpg.htm

http://www.directupload.net/file/d/3707/kq8rsapm_jpg.htm

Czyli jesli dostane te numery polisy , to obejdzie sie bez Sądu i ich ubezpieczyciel wypłaci mi odszkodowanie?

Dzisiaj podjechał ten sam samochód, udało mi sie zrobic kilka dobrych zdjec calego auta , nie wiem tylko co teraz zrobi policja , czy jest tu konieczny Sąd czy sama policja nie może orzec o sprawcy kolizji, Panowie jak to powinno wygladac?

Edytowane przez kami050

Opublikowano

może się ukrywa bo ma dużą ilość pkt? jeżeli świadek bedzie zeznawał na Policji i powie jak było nie powinno być problemu

Opublikowano
  • Autor

i obejdzie sie bez tego Sądu?

on nie chciał mi zapłacic za szkodę ponieważ twierdził ,ze nie ma pieniedzy a z oc firmowego samochodu nie moze zgłosić ponieważ poleci oc wszytskich aut..

Opublikowano

Jak nie ma kasy to niech pożyczy chociażby od szefa :-) odrobi mu...

Opublikowano
  • Autor

nie ma szans ,na pewno nie zapłaci , zaczął się wypierać ,ze nie on to zrobił ....

Opublikowano

Policja zapewne skrze go jako winnego ale ma prawo do odmowy przyjecia madatu :)

jesli sie nie przyzna/podpisze mandat to bedzie rozprawa karna- sadowa ale to dosc szybko to idzie okolo 1 miesiaca moze 2, wtedy uznaja go jako winnego pozniej bedziesz juz mogl sobie zrobic z jego oc naprawe, wynajac auto na czas naprawy itp :)

tak na marginesie to gdzie mieszkasz - miasto??

Pozdrawiam

Michał

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dzieki za info , ja mieszkam w okolicach Tarnowa , ten typ też jest z tych okolic

hej, wczoraj minely dwa tygodnie od kąd byłem na polciji , nie dostalem w tym czasie zadnej odpowiedzi , dzisiaj byłem na policji zapytac jak wygląda sprawa, policjant powiedział , że świadek został przesłuchany a sprawca miał być dzisiaj dopiero przesluchany ze wzgledu na to ,ze wczesniej nie mógł, do tego powiedział , że jak dalej sie nie przyzna to i tak sprawe umorzy bo nie było zagrożenia zycia , wiec nie jest to wykroczenie a tylko uszkodzenie mienia, do tego ma wyslac jakas notke do ubezpieczyciela ale to i tak nie zalatwia sprawy i musze wnieść sam sprawe do sądu , w tej sytuacji chcialbym was zapytac czy wysylac wezwania przedsadowe do zaplaty dla sprawcy czy od razu sprawe skierowac do sadu i jak wyglada mniej wiecej takie pismo, z góry dzieki za odpowiedz

Opublikowano

JA radzę ci wysłać przed sądówke do sprawcy, zobaczymy jak zaaraguje.... pożniej jak chcesz to mogę ci poprowadzić z Firmą sprawę cywilną przeciwko gościowi. Co do wzorów to poczytaj/poszukaj sobie na necie napewno znajdziesz.

A jeszcze jedno tak przy okazji, idz do jakiegoś blacharza i niech ci mniej wiecej wyceni naprawę, no chyba że już wiesz.

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano
  • Autor

JA radzę ci wysłać przed sądówke do sprawcy, zobaczymy jak zaaraguje.... pożniej jak chcesz to mogę ci poprowadzić z Firmą sprawę cywilną przeciwko gościowi. Co do wzorów to poczytaj/poszukaj sobie na necie napewno znajdziesz.

A jeszcze jedno tak przy okazji, idz do jakiegoś blacharza i niech ci mniej wiecej wyceni naprawę, no chyba że już wiesz.

Pozdrawiam

Michał

Naprawa u lakiernika kosztowała by ok 500zl malowanie błotnika 350zł + 150zł cieniowanie , a jaki byłby koszt mniej wiecej poprowadzenia tej sprawy z firmą?

Opublikowano

Niestety my nie poprowadzimy bo za mala szkoda... bierzemy od 5 tys dlatego o to zapytałem... a szkoda. Koszty rozliczane są U nas dopiero po wygranej sprawie w formie procentow. Taka sprawa jest dla nas poprostu nie oplacalna, ale myśle że każdy inny radca prawny ci to poprowadzi, ale umów się z góry na jakąś sume.

Pozdrawiam

Michał

Edytowane przez LustForPower

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

A czy przynajmniej jakas przykładową przedsądówke moglby mi Pan podeslac ? bylbym bardzo wdzieczny

a powiedzcie mi koledzy , czy policjant nie powinien po prostu odnalezc samochod ktory wyrzadzil mi szkode oraz jego kierowce a jesli wszystko by sie zgodzilo po prostu uznac go za sprawce , nalozyc na niego mandat a pieniadze wrocic mi z jego ubezpieczenia?

Opublikowano

W przypadku ucieczki z miejsca zdarzenia (kolizji), sprawca pokrywa szkodę z własnej kieszeni, tzn. towarzystwo ubezpieczeniowe nie pokryje kosztów naprawy z OC sprawcy.

Dowiedz się dokładniej jak to wygląda.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Policja twierdzi ,że ubezpieczyciel uzna ,że mógł być pod wpływem alkoholu i to spowodowało ,że uciekł a zatem ubezpieczenie wypłacą, ale jak jest naprawdę to nie mam pojęcia kto może wiedzieć ...

Koledzy proszę o pomoc , jest taki problem ,że do tej pory sprawca zdarzenia nie został przesłuchany , policja twierdzi ,że nie ma czasu i ciągle przekłada wizyte na komisariacie , policja widocznie nie chce z tym nic zrobic , co ja mam teraz zrobic? z gory dzieki za wszelka pomoc

Opublikowano

jak masz świadków, policja o sprawie już wie, więc jest w pewnym sensie też świadkiem, złóż sprawę do sądu o wypłatę odszkodowania za zniszczenia. Sąd mu karę finansową naliczy i nie będzie tłumaczenia, że nie ma kasy. Jak nie ma kasy to komornik mu zajmie telewizor, pralkę, lodówkę, a jak ma dzieci to może nawet i PlayStation i się na tym skończy.