Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Jakie kupić felgi i opony zimowe?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam takie tylko 195/65/15 i to są bardzo dobre opony. Dlatego nie wiem czy jest sens żebyś je sprzedawał, tymbardziej że jeszcze na gwarancji i mają za sobą tylko jedną zimę. Troszeczkę szerokie, ale według mnie szkoda ich sprzedawać.

Opublikowano

Co do opon w zimie to im węższe tym lepiej.

Oczywiście z zachowaniem zdrowego rozsądku. :>

Opublikowano

Troszeczkę szerokie, ale według mnie szkoda ich sprzedawać.

Mi akurat ta szerokość nie przeszkadza tylko z tego co sie orientuję to przy tej szerokości profil powinien byc 60 a nie 65. I tu nie wiem czy ma to aż tak duże znaczenie.

Wiem ze szkoda sprzedawać bo wezmę za nie duzo mnie niż dałem :disgust: i tak w ogóle to nie chce mi się motać w sprzedawanie :disgust:

Opublikowano

Poprostu opona jest wyższa. To nawet dobrze bo gdy wjedziesz w koleiny to auto będzie wyżej i jest mniejsze prawdopodobieństwo że będzie ciagło po "śniegu". Poza tym będzie bardziej miękkie. Jeżeli Ci nie trze o nadkola to nie stanowi to problemu że jest 65 i nie zastanawiaj się tylko sobie zostaw oponki :good:

Opublikowano

Przeliczałem właśnie te profile itp. i się mieści w normie :) więc je zostawiam. Teraz tylko musze jakies felgi 15" kupić...

Opublikowano

to i ja się wtrącę :tongue4:

mnie też czeka zakup ale samych opon zimowych

zastanawiałem się żeby poprzeć "krajowy" produkt (Dębica Frigo) ale sam nie wiem... :mysli:

Opublikowano

Mój ojciec jeździ na dębicy i sobie chwali...

Opublikowano

zimówki Dębicy są znośne... sam kiedyś miałem... ale żeby Ci nei przyszło do głowy dorabiać ich w sezonie letnim :> bo to już tragedia...

Opublikowano

Ja kupiłem Goodyear UG 7+ 195/65/15'' po 179 złotych za sztukę (zero za wysyłkę) :chytry:. Będzie niezła przesiadka z letnich 18'' :good:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

powracajac do tematu-co sadzicie o oponach hankook icebear W440?

Opublikowano

Czy pomijając aspekt ekonomiczny można jeżdzić w zimie na 235/45/17 czy będzie to oznaczało ciągłe wywazanie/prostowanie felg?

Felgi mam oryginalne Audi, a przebiegi w zimie robię małe.

Ktoś z Was jezdził w zimie na takich lub podobnych laczkach ?

R

Opublikowano

Czy pomijając aspekt ekonomiczny można jeżdzić w zimie na 235/45/17 czy będzie to oznaczało ciągłe wywazanie/prostowanie felg?

Felgi mam oryginalne Audi, a przebiegi w zimie robię małe.

Ktoś z Was jezdził w zimie na takich lub podobnych laczkach ?

R

Kolega Trzeniek jeździł i nie słysząłem z jego ust zlego słowa na temat ogumienia :gwizdanie:

ps. tez kupuje takowe na zime

Opublikowano

mam teraz nowe (jeszcze nie zakładane :przebiegly:) opony Dunlop SP Winter Sport 3D 195/65/15 i obecnie model B5, ale coraz czesciej mysle o zmianie na B6 '01 i zastanawiam sie czy te opony podejda mi pod ten model, hmm?

Opublikowano

Podejdą :good:

Opublikowano

Witam

Węższe opony sprawdzają sie tylko na kopnym śniegu,ja kupiłem 235/45R17 94H BF GOODRICH używane z przesyłką za komplet 550zł maja 5,8 mm bieżnika

pozdrawiam

Opublikowano

mam teraz nowe (jeszcze nie zakładane :przebiegly:) opony Dunlop SP Winter Sport 3D 195/65/15 i obecnie model B5, ale coraz czesciej mysle o zmianie na B6 '01 i zastanawiam sie czy te opony podejda mi pod ten model, hmm?

Pewnie że podejdą. To świetne opony, sam mam takie. Jak kupisz B6 to zakładaj te Dunlopki :good:

Opublikowano

miałem pewne obawy co do tego, bo w b6 to chyba juz 16'' zakładaja i do konca nie byłem pewien, ale skoro tak twierdzicie to byc musi :dance: a co do oponek to znalazłem odpowiedni temat na forum, wielu poleca takze sie skusiłem, no i cena za komplet 772PLN :chytry:

Opublikowano

Ja kupiłem Goodyear UG 7+ 195/65/15'' po 179 złotych za sztukę (zero za wysyłkę) :chytry:. Będzie niezła przesiadka z letnich 18'' :good:

Dobra cena - gdzie kupowałes ? U kolegi z forum ?

Opublikowano

Witam

Węższe opony sprawdzają sie tylko na kopnym śniegu,ja kupiłem 235/45R17 94H BF GOODRICH używane z przesyłką za komplet 550zł maja 5,8 mm bieżnika

pozdrawiam

235/45R17 strasznie szerokie te opony jask na zimę :blink: