jaca10 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Witam. Mam Audi A4 B7 2005 3.0 TDI quattro Tiptronic. Brak biegów. W czasie jazdy zapaliły się kontrolki biegów, wszystkie na raz. Momentalnie przestał przenosić napęd. Wczesniej na moment przeladowal biegi z 6 na 5. Po wyłączeniu i włączeniu stacyjki kontrolki wróciły do normy, ale biegow brak. Mówiąc krótko nie jedzie. Ktoś może taki przypadek? Jak zmieniamy położenie lewarka np. na R czy N czy D, na liczniku pokazuje położenie lewarka. Tylko auto nie jedzie. Parking działa. Proszę o pomoc. Czy ktoś wie, czy można wymienic skrzynie na inną? Chodzi mi o to, ze mam oznaczenie skrzyni 6HP19 GCX, a nie mogę nigdzie ( czyli na Allegro) takiej znaleźć. Jest masa skrzyń 6HP19 ale z innymi oznaczeniami. Czy da się założyć taką skrzynie? Może ktoś wie gdzie kupić taka skrzynię? Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
luki89 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Problem prawdopodobnie ze sterownikiem ja sam borykam sie z podobnym tematem juz 2 miesiace i auto stoi unieruchomione. Kontaktowalem sie z ludzmi z ZF i nie udzielili mi informacji jaka jest roznica miedzy skrzyniami 6hp19 jje a innymi 6hp19... w kazdym badz razie z informacji ktore mi udzielili skrzynie te sie nie zamieniaja zreszta to samo potwierdzili w ASO.
jaca10 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Jak uda się naprawić, dam znać, opisze co było nie tak.
luki89 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Czekam na info ja póki co odesłałem swój sterownik do innej firmy jutro mam dostać informacje co dalej w każdym bądź razie pojawiła się odrobina nadziei na naprawę. Firma która zajęła się teraz naprawą ma sprzęt który pozwolił na połączenie się z moim sterownikiem gdzie wcześniejsza firma stwierdziła totalna śmierć sterownika i brak jakiej kol wiek możliwości reanimacji.
jaca10 Opublikowano 8 Września 2014 Autor Opublikowano 8 Września 2014 Witam. Zalożyłem inny sterownik - mechatroniki - i jak na razie działa. Zupełnie inna jazda, żadnych szarpań. Jak by coś było nie tak, dam znać. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
luki89 Opublikowano 23 Września 2014 Opublikowano 23 Września 2014 Powiedz mi gdzie naprawiałeś auto ?
jaca10 Opublikowano 5 Października 2014 Autor Opublikowano 5 Października 2014 Witam. Pracuje w serwisie, co prawda nie Audi, ale mamy mechanika co robi takie rzeczy. Jak chcesz dokładny namiar to napis z na [email protected] Moje auto nadal jeździ Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
gelus Opublikowano 15 Grudnia 2014 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Panowie mam problem z 3.0tdi po chipie z tiptronikiem, auto do 3 biegu jedzie normalnie, potem zaczyna szwankowac przy wruzceniu 4 biegu az wpada w tryb awaryjny, wczesniej potrafil sobie dodac gazu miedzy 3-4 biegu (taki uslizg)001923 - Shift Monitoring: 3-4 ShiftP0783 - 000 - -jest szansa ze zmiana oleju wymiana filtra pomoze? czy remont skrzyni biegow? pewnie mechatronika i zaworki?przerabial ktos taki problem?
jurasman Opublikowano 9 Lutego 2017 Opublikowano 9 Lutego 2017 witam kolego miałem ten sam problem ze skrzynią i ten sam błąd jezdziłem troche zmieniając biegi tipem jednak po ostatnich kółkach na śniegu całkiem rozłączyło biegi ale nie pokazało trybu awaryjnego jak wynika z dyskusji powyżej może byc to sterownik a czy rozwiązałeś problem u siebie i co było przyczyną?
Hezen Opublikowano 11 Lutego 2017 Opublikowano 11 Lutego 2017 Panowie pozostaje wam oddać auto do zrobienia w zakładzie ASBProblem może być po stronie hydrokinetyka, popalonych pakietów sprzęgłowych albo mechatronika.
jurasman Opublikowano 21 Lutego 2017 Opublikowano 21 Lutego 2017 (edytowane) tak się zastanawiam czy nie zmienić skrzyni na manual orientuje się ktoś gdzie w lubelskim jest warsztat który mógłby się tym zająć? i jaki byłyby koszt? Edytowane 21 Lutego 2017 przez jurasman
audikrk_ Opublikowano 21 Lutego 2017 Opublikowano 21 Lutego 2017 (edytowane) Bezsensu. Koszt przeróbki wraz z wsadzeniem nowego sprzęgła z dwumasem równa się remontowi asb na pełnym pakiecie prawie i spokój na kolejne 300 tys przy prawidłowej eksploatacji. A w większości przypadków wystarczy 2-3k, ważne aby nie jeździć do ostatniego momentu kiedy zostaje laweta... Edytowane 21 Lutego 2017 przez audikrk_
jurasman Opublikowano 21 Lutego 2017 Opublikowano 21 Lutego 2017 niestety w moim przypadku to tylko laweta pozostała to pozostaje tylko znaleść dobry serwis asb w okolicy
jurasman Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 no i wiadomo już co ze skrzynią pękniety kosz A w skład naprawy wchodzi nowy kosz,nowa pompa,nowa hydrokinetyka,czyszczenie mechatroniki no i uszczelki,filtr i olej koszt 3400
Hezen Opublikowano 11 Marca 2017 Opublikowano 11 Marca 2017 Kosz nie trzymał ciśnień i pakiet sprzęgłowy zawarty w nim, odpowiednio nie zasprzęglał.Objawy o których pisałeś, zgadzają się z tym co powiedzieli w serwisie.Problemy ze skrzynią przez pęknięty kosz, nie zdarzają się zbyt często i nawet nie przyszło mi to do głowy :>
offtopsa Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 W dniu 10.03.2017 o 19:32, jurasman napisał: no i wiadomo już co ze skrzynią pękniety kosz A w skład naprawy wchodzi nowy kosz,nowa pompa,nowa hydrokinetyka,czyszczenie mechatroniki no i uszczelki,filtr i olej koszt 3400 a gdzie kolega naprawiał? bo u mnie objawy te same i szukam gdzie naprawić pozdr
jurasman Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 w serwisie ASB w Piszczacu nie daleko Białej Podlaskiej
Rekomendowane odpowiedzi