Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AWT] Gdzie w avancie jest miejsce na gaśnicę ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak napisał WOJTEKCE w/g kodeksu powinna być w dostępnym miejscu (pod ręką) czyli w kabinie ja trzymam w prawym schowku bagażnika

z doświadczenia wiem że jak auto zacznie się palić to ta gaśnica na niewiele się zdaje :thumbdown:

a gdzie ją zamontujecie to już zależy od widzimisię użytkownika, ja w avancie mam w lewym schowku w bagażniku.

A wiec moim zdaniem nie ma różnicy gdzie ja sie trzyma :polew:

Moim zdaniem to wielka różnica.Przy załadowanym bagażniku do pełna chciałbym Cię zobaczyć w potrzebie jej natychmiastowego użycia :shocked:

Nie widze problemu bo obok mam zmieniarke cd wiec zawsze sie pakuje tak aby miec tam dogodny dostep :)

Opublikowano

Trzeba było od razu pisać że masz do gaśnicy bezpośredni dostęp z powodu lokalizacji zmieniarki :mysli:

Opublikowano

Zamontuj schowek w bagaznikku i juz masz idealne miejsce :> Ja mam tam zmieniarke na cd i jeszcze gasnica sie miesci :)

Pisalem wczesniej :naughty:

Opublikowano

Ja jezdze już 1,5 roku bez gaśnicy miał,em kilka kontroli drogowych i nigdy nie sprawdzali czy mam gasnice :tongue4:

Opublikowano

Ja jezdze już 1,5 roku bez gaśnicy miał,em kilka kontroli drogowych i nigdy nie sprawdzali czy mam gasnice :tongue4:

Tutaj nie chodzi o to czy Ci sprawdzą, tylko czy jak będziesz potrzebował użyć to czy będziesz miał pod ręką :tongue4: :tongue4: :tongue4:

Opublikowano

Tutaj nie chodzi o to czy Ci sprawdzą, tylko czy jak będziesz potrzebował użyć to czy będziesz miał pod ręką :tongue4: :tongue4: :tongue4:

mając kilogramową gaśnicę tak samo jakby nie miec żadnej :tongue4:

Opublikowano

Najlepiej miec pod reka woz strazacki.. :good:

Opublikowano

ja mam pod fotelem i pod fotelem pasażera i w tylnych dwóch schowkach w bagażniku

Mozna i tak :polew:

Opublikowano

Znam lepszy sposób, byłem świadkiem jak gościu płonącym Polonezem wjechał na stację benzynową BP (Kraków, al. 29-Listopada). Nie było że boli, od razu wszyscy co mieli pod ręką gaśnice to je odpalili włącznie z całą obsługą stacji. I auto ugaszone w 5 s. :naughty:

Opublikowano

Znam lepszy sposób, byłem świadkiem jak gościu płonącym Polonezem wjechał na stację benzynową BP (Kraków, al. 29-Listopada). Nie było że boli, od razu wszyscy co mieli pod ręką gaśnice to je odpalili włącznie z całą obsługą stacji. I auto ugaszone w 5 s. :naughty:

zaj...... sposób :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

A wracając do tematu ja w AVANCIE mam przyczepiona w bagazniku do jednego z tych srebrnych uchwytów na siatke :decayed:

Opublikowano

a ja woze w bagazniku taka mala skrzyneczke gdzie mam plyn to mycia szyb, do spryskiwacza, reczniki papierowe etc. i tam tez trzymam gasnice :)

Opublikowano

ja trzymam w lewym schowku

Opublikowano

W moim aucie juz była zamontowana gasnica i wlazła też do kabiny od strony pasażera przy tunelu. Może nie wygląda to estetycznie ale na razie nikt z pasażerów nie narzekał że przeszadza wiec chyba to dobre miejsce. Pozdro

Opublikowano

ja zamiast gasnicy mam naklejonego strazaka z sikawka na tylnej klapie

Opublikowano

kurde ja w ogóle nie mam gaśnicy i wciąż zapominam sobie jej nabyć, ja pierdziu w uni europejskiej powinny być znormalizowane przepisy w takich sprawch a nie w niemczech nie trzeba we włoszech też nie a w polsce trzeba mieć wręcz wszystko bo kurda ktoś tak wymyślił :kwasny:

Opublikowano

... takie automatyczne zabezpieczenie

Opublikowano

... takie automatyczne zabezpieczenie

przy pozarze faktycznie daje zabezpieczenie :pleasantry:

Opublikowano

U mnie w nowym nabytku gaśnica przyczepiona jest z tyłu pod nogami pasażera po stronie lewej (za kierowcą). Uważam, że nie jest to najlepsze miejsce. Nie dość, że ogranicza to miejsce na nogi pasażera, ewentualnie na torbę :gwizdanie: potrzebną do pracy, to jeszcze w razie awarii musiałbym otwierać wszystkie drzwi po mojej stronie. Wywalę ją do bagażnika, tym bardziej, że, jak piszecie, 1 kg, to do gaszenia zapałek.

Przykład ze stacją paliw i palącym się autem jest :notworthy::polew:

Opublikowano

W B7 to masz miejsce przygotowane. Problem w tym, że my w B5 wogóle nie mamy miejsca przygotowanego do trzymania gaśnicy