Kamillo5 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Szukam konta oszczędnościowego na które mógłbym odkładać pieniądze. Chodzi o konto którego utrzymanie nic nie kosztuje. Macie takie konta? możecie coś polecić? (konto osobiste mam w mbanku).
marjon Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 teraz chyba kazde konto oszczednosciowe nic nie kosztuje. przynajmniej ja tak mam, a mam 2 takie rachunki.
Kamillo5 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2014 w takim razie jaki bank ma najkorzystniejszą ofertę konta oszczędnościowego?
Miszka82 Opublikowano 13 Września 2014 Opublikowano 13 Września 2014 Polecam BGŻoptima dokładnie chyba najwyżej oprocentowane na chwilę obecną 3,5% Deutsche Bank też dobrze płaci bo 3% ale tylko do 10k
YOGI3000 Opublikowano 13 Września 2014 Opublikowano 13 Września 2014 ale pewnie można mieć 5 takich kont
dzik Opublikowano 15 Września 2014 Opublikowano 15 Września 2014 nie lepiej kupić walutę korzystnie i sprzedać drożej? Polska złotówka średnio raz w miesiącu ma 4,18 by za chwilę mieć 4,25 , przerzucając walutę można mieć zysk zdecydowanie większy niż przy zabawie w konta oszczędnościowe i w zdecydowanie krótszym okresie.
Frodus Opublikowano 15 Września 2014 Opublikowano 15 Września 2014 Od 8 lat mam konto w alior banku. Narzekać nie mogę. O ile przy zakładaniu nie zdecydujesz się na posiadanie karty debetowej tak utrzymanie konta nic nie kosztuje. Faktem jest tylko, że średnio raz w miesiącu dzwonią aby przedstawić jakąś nową oferte, jednak tutaj to już indywidualne dopasowanie pod klienta.
Kamyk Opublikowano 19 Września 2014 Opublikowano 19 Września 2014 (edytowane) nie lepiej kupić walutę korzystnie i sprzedać drożej? Polska złotówka średnio raz w miesiącu ma 4,18 by za chwilę mieć 4,25 , przerzucając walutę można mieć zysk zdecydowanie większy niż przy zabawie w konta oszczędnościowe i w zdecydowanie krótszym okresie. dziku to wszytko prawda i w zasadzie nic prostszego niz handel walutami na swiecie nie istnieje ale ciekawe, o jakiej myslisz skali ? tu podales rozbieznosc 7 groszy - czyli inwestujac 1000 euro masz 70 zl roznicy, jak zakladasz, w okresie miesiaca teraz mi powiedz, co to jest 70 zl zysku w skali miesiaca? mysle ze niezbyt duzo takze 1000 euro to doopa nie kapital - wiec pomnazamy pytanie - O ILE ? bo jesli razy 10, no to sie robi zysk (zakladany, rzecz jasna) troszke lepszy, no ale taki kapital juz piechota nie chodzi rzecz jasna fajnie miec od tak 42 tysie lezace na boku zeby sobie inwestowac i "sie bawic", ale - podstawa takiej zabawy jest Twoja zgoda na to, ze mozesz czesc tego stracic bo euro moze kosztowac 4.25, jak napisales, ale moze rownie dobrze trzymac sie przez dluzszy okres w okolicach 4,20, a potem np. zjechac do 4,13 albo i nizej wiadomo, ze to psychologia i trudne czasy, w ktorych zyjemy zakladam, ze bawisz sie w to lub bawiles, no i mozesz sie wypowiedziec nieco bardziej precyzyjnie ? Edytowane 19 Września 2014 przez Kamyk
3r4 Opublikowano 19 Września 2014 Opublikowano 19 Września 2014 Jeżeli 70zł z tysiaka euro to mało to ile dostaniesz z konta oszczędnościowego? 3% w skali roku?
Kamyk Opublikowano 19 Września 2014 Opublikowano 19 Września 2014 pewnie że nie nie ma opcji, tym bardziej że rachunki w walutach są katastrofalnie oprocentowane nawet zresztą gdyby były lepiej, to jest to żadna kwota inwestycyjna pisząc to miałem na myśli poziom ryzyka - czy dla 7 dych jest sens czekać aż euro będzie na pożądanym poziomie tyle, po prostu
Rekomendowane odpowiedzi