Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwne stuki w przednim zawieszeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Dbaluch napisał:

Kręcąc kierownicą krótki energicznymi  ruchami  na postoju to czy Na kierownicy nie było tego luzu czuc ? 

Tylko podczas jazdy np. po bruku czy kostce ażurowej

Opublikowano
5 minut temu, greg2505 napisał:

Tylko podczas jazdy np. po bruku czy kostce ażurowej

U mnie jak jadę po kosce to jest cicza

Opublikowano
14 minut temu, Dbaluch napisał:

U mnie jak jadę po kosce to jest cicza

Ale po takiej kostce z dziurami

Opublikowano

No i jeszcze magiel,ale ten by stukał przy  szybkich ruchach kierą na odpalonym 

Opublikowano
7 godzin temu, greg2505 napisał:

No i jeszcze magiel,ale ten by stukał przy  szybkich ruchach kierą na odpalonym 

U mnie na odpalonym robiąc szybkie ruchy słychać  takie coś 

Opublikowano
5 godzin temu, Dbaluch napisał:

U mnie na odpalonym robiąc szybkie ruchy słychać  takie coś 

Ja tak miałem ,wymieniłem magiel i jest dobrze,nie stuka,wg mnie u ciebie jest tak samo

Opublikowano
23 minuty temu, greg2505 napisał:

Ja tak miałem ,wymieniłem magiel i jest dobrze,nie stuka,wg mnie u ciebie jest tak samo

Inni pisali ze mieli taki luz i winowajcą był krzyżak , co o tym myślisz? 

Opublikowano
8 minut temu, Dbaluch napisał:

Inni pisali ze mieli taki luz i winowajcą był krzyżak , co o tym myślisz? 

U mnie był luz na wejściu krzyżaka w kolumnę i na maglu,to i to wymieniałem, możesz zacząć od kolumny ,ja kupiłem całą z krzyżakiem za 40zł,zero luzu

Opublikowano
5 minut temu, greg2505 napisał:

U mnie był luz na wejściu krzyżaka w kolumnę i na maglu,to i to wymieniałem, możesz zacząć od kolumny ,ja kupiłem całą z krzyżakiem za 40zł,zero luzu

Masz może taki krzyżak na zbyciu bez luzu ? 

Opublikowano
24 minuty temu, Dbaluch napisał:

Masz może taki krzyżak na zbyciu bez luzu ? 

Nie mam ,kupiłem na allegro, mój poszedł na złom

Opublikowano
4 minuty temu, greg2505 napisał:

Nie mam ,kupiłem na allegro, mój poszedł na złom

A nowy domyślam się że nie do kupienia

Opublikowano

Przecież stuki na kolumnie łatwo wyczuć, bo wali CI "w rękach". Większość a4 b6 ma wywalone te kolumny w większym lub mniejszym stopniu. U mnie też jest lekki luz i potrafi stuknąć kolumna ale to muszą być konkretne, poprzeczne nierówności i duża prędkość.

Opublikowano
11 minut temu, przem8 napisał:

Przecież stuki na kolumnie łatwo wyczuć, bo wali CI "w rękach". Większość a4 b6 ma wywalone te kolumny w większym lub mniejszym stopniu. U mnie też jest lekki luz i potrafi stuknąć kolumna ale to muszą być konkretne, poprzeczne nierówności i duża prędkość.

Czuć w rękach  na kierownicy  tzn na postoju czy w czasie jazdy ? 

Opublikowano

W czasie jazdy. Z resztą zlap za wałek kolumny i bedziesz wiedział jaki masz luz ale chyba potrafisz odróżnić stukanie z kolumny, a z lewego czy prawego koła? 

Opublikowano
26 minut temu, przem8 napisał:

W czasie jazdy. Z resztą zlap za wałek kolumny i bedziesz wiedział jaki masz luz ale chyba potrafisz odróżnić stukanie z kolumny, a z lewego czy prawego koła? 

No to u mnie w czasie jazdy puka ale nic na kierownicy nie czuć , 

Opublikowano
41 minut temu, Dbaluch napisał:

No to u mnie w czasie jazdy puka ale nic na kierownicy nie czuć , 

No to wychodzi ze u mnie to nie kolumnie puka bo na kierownicy  nic nie czuć , według mnie to coś puka bliżej zawieszenia  , zjeżdżając dwoma kołami jednocześnie  np z krawężnika  słyszę to jak by na obydwu kołach  ,  zjeżdżając z np krawężnika  skosem to słyszę to najpierw  z jednej strony ba potem z drugiej , no chyba że  tak to się wszystko przenosi  po wszystkim , sam już nie wiem 

Opublikowano
5 godzin temu, Dbaluch napisał:

No to wychodzi ze u mnie to nie kolumnie puka bo na kierownicy  nic nie czuć , według mnie to coś puka bliżej zawieszenia  , zjeżdżając dwoma kołami jednocześnie  np z krawężnika  słyszę to jak by na obydwu kołach  ,  zjeżdżając z np krawężnika  skosem to słyszę to najpierw  z jednej strony ba potem z drugiej , no chyba że  tak to się wszystko przenosi  po wszystkim , sam już nie wiem 

Najszybciej masz magiel lub drążki wywalone ,u mnie na kierownicy nie było nic czuć przy luzie kolumny

Opublikowano
2 godziny temu, greg2505 napisał:

Najszybciej masz magiel lub drążki wywalone ,u mnie na kierownicy nie było nic czuć przy luzie kolumny

Jak wymieniałem końcówki to szarpałem za drążki i ani na drążkach ani za drążkami nic nie czułem żadnego luzu , sam już nie wiem, ja podejrzewam amortyzatory , ty też miałeś  długą drogę zanim usunołeś u siebie luzy  , drążki, krzyżak , magiel 

Opublikowano
8 godzin temu, Dbaluch napisał:

Jak wymieniałem końcówki to szarpałem za drążki i ani na drążkach ani za drążkami nic nie czułem żadnego luzu , sam już nie wiem, ja podejrzewam amortyzatory , ty też miałeś  długą drogę zanim usunołeś u siebie luzy  , drążki, krzyżak , magiel 

Możesz zmieniać amory ,ale na odpalonym silniku nie powinno stukać przy kręceniu kierą