Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dodatki do silnika i paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jakie macie doświadczenie z dodatkami do olejów silnikowych, do ON, płukanek itd. Czy opłaca się to stosować w autach kilkuletnich? Czy ktoś stosuje takie dodatki już długo i może potwierdzić skuteczność? Na runku jest tego dużo, nawet filmiki na youtubie o cudownym odzyskaniu kilku straconych koni po użyciu kilku preparatów. Będę wdzięczny za wypowiedz wszystkich którzy coś wypróbowali i zaobserwowali pozytywne efekty ( mniejsze spalanie, cichsza praca itd)

Opublikowano

Co jakiś czas stosuję STP do czyszczenia wtryskiwaczy diesla, na pompowtryski też działa :decayed:

Do paliwa zimą leję Diesel Skydda , zabepiecza przed wytrącaniem parafiny :hi:

P.S.

Jak tam z szarpaniem podczas delikatnego przyspieszania ?

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano

Do oleju w (już kilku autach) używam Militec -zmniejsza tarcie,silnik ciszej pracuje,szczególnie widać różnicę w dieslach w zimowe poranki.

A do paliwa raz w roku STP formuła do czyszczenia wtryskiwaczy

Opublikowano

A ja stosuję 2T czyli olej typu mixol, jakąś szklankę na zbiornik. Tez ma właściwości czyszczące, do tego jakieś preparaty LM co jakiś czas i 300 tys jeździ jak nowa.

Opublikowano
  • Autor

Co jakiś czas stosuję STP do czyszczenia wtryskiwaczy diesla, na pompowtryski też działa :decayed:

Do paliwa zimą leję Diesel Skydda , zabepiecza przed wytrącaniem parafiny :hi:

P.S.

Jak tam z szarpaniem podczas delikatnego przyspieszania ?

Szarpanie całkowicie ustało po Twoim patencie z blaszką. Otwór 9mm i jak dotąd 400km miasto i trasa bez błędu i jakiegokolwiek kichania.

Opublikowano
  • Autor

A jak to jest z płukanką i olejem silnikowym : czy ma to jakieś znaczenie żeby płukanka i olej był tego samego producenta?

Opublikowano

Nie.

Opublikowano

A ja stosuję 2T czyli olej typu mixol, jakąś szklankę na zbiornik. Tez ma właściwości czyszczące, do tego jakieś preparaty LM co jakiś czas i 300 tys jeździ jak nowa.

Kris, ty masz auto bez DPF-a , to sobie możesz tego mixolu dolewać.

Ale w autach z DPF-em to prosty sposób na spowodowanie sobie po pewnym czasie problemów, bo powoduje to nieodwracalne zapychanie filtra popiołem ze spalonego oleju . :decayed:

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano

Gdybym miał z DPF to dwa dni z dzisiejszym. ☺

Opublikowano

Jeżdżę z nim już 6 latek, zero problemów i wcale mi nie przeszkadza :P:hi::decayed:

Opublikowano

No tak tylko ja robie 1500 km miesięcznie po mieście.

Opublikowano

Nie jesteś jedyny kto trzaska po miescie km z dpf'em na pokładzie ja jakoś nie mam z tym problemu wogole.Leo coś vcds'em namieszał-chyba wprowadził nowy lub uzywany dpf.

Piortek ten środek Stp ktory uzywasz -jaki kolor butelki? Mam zamiar cos tez używac aby dbac o pd ktore dostalem za free.

Opublikowano

Czarna butelka

Opublikowano

ja używam już tego spory czas i jestem mega zadowolony kolega ściąga mi to ze stanów. butelka dfc wystarcza na 2500 l paliwa po dwu zbiornikach już było widoczne efakty zarówno w korekcjach jak i żwawości pojazdu

a ta mniejsza buteleczka jest to preparat wiążący paliwo z wodą bo wiadomo jakie jest paliwo w naszych stacjach, mało tego poprawia odpalenia w zimę.

b91ef4b79709b7f7med.jpg

http://www.bgprod.co.uk/products/agricultural/bg-multi-function-diesel-fuel-conditioner

Da sie to gdzieś u nas w polsce kupić?

Opublikowano

u dzik'a w Pro Choice zakupiłęm takie coś:

http://pro-choice.pl/diesel-system-clean-03l-p-36.html

Zatankowałem gablote do pełna niech sie czyści-oby nie wyczyścił sie zbyt bardzo...

Edytowane przez SotoM