nike166 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Hej, Miałem prawię rezerwę według wskaźnika, po podniesieniu i opuszczeniu samochodu na lewarku (musiałem zdjąć koło) po odpaleniu zobaczyłem, że nagle wskazówka od paliwa wskazuje prawię pół baku benzyny choć jest prawie rezerwa, przejechałem kilka km z myślą, że się naprawi ale wskazówka nadal twardo stoi prawie a połowie skali. Powiecie mi co mogło być przyczyną i jak to naprawić ? Zalanie do pełna rozwiąże problem ? Może jakoś pływak się zablokował, gdy auto było podniesione ale i tak dziwna sprawa. Help me
sebul Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 U mnie czasem jest tak, ze mam prawie rezerwe , zgasze auto. Wisadam po jakims czasie i wskazowka na totalnym minimum jest, zalewam do pelna i jest juz ok , pare razy mi sie tak zdarzylo
nike166 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2014 No u Ciebie spadł poziom ale żeby się podniósł o dobre 10l ? Mam nadzieje, że nie będzie przekłamywał bo dziś w nocy wyjeżdżam nad morze 500km ...
jacek70 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Problem polega na przycinającym się pływaku.Czasami wyciągnięcie i rozruszanie pomaga.
nike166 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Rozumiem Może jak zaleje do pełna to się odwiesi zobaczymy
Rekomendowane odpowiedzi