Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Panowie Przy wymianie prawego przegubu uszkodziłem czujnik abs. Przy jeździe świciła sie kontrolka abs, no i czasem abs łapał bez potrzeby. Dziś wymieniłem czujnik na nowy na dokładnie taki http://allegro.pl/abs-czujnik-przod-l-p-audi-a4-superb-vw-passat-b5-i4428313650.html tylko ze u mnie jest tylko jeden wtyk a na tym czujniku 2 wtyki z jednej strony. Nadal wywala mi błąd zaraz po jego skasowaniu i jeździe autem. Czy winą może być uszkodzony wianuszek abs?
jacek70 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 A odległość od koronki jest prawidłowa? Ma być 0,8 -1,00 mm.
dynamiquedci Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 A problem nie jest w tych 2 wtyczkach?
Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 (edytowane) Być może problem tkwi w odległości od koronki.Ręką wkładałem i dociskalem czujnik i być może za słabo . Mam auto przed liftowe i mam jedną wtyczkę od abs. Na czujniku który kupiłem są 3 i nie mam gdzie wpisać 2 dodatkowych. Edytowane 16 Sierpnia 2014 przez Gość
dynamiquedci Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 A cały czas wywala Ci blad tego czujnika?
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Niestety tak Dobiłem delikatnie ten czujnik i niestety nadal wywala błąd. Podejrzewam że winowajcą może być wianuszek/obręcz abs. Jest gdzieś wygięta lub uszkodzona. Dziś wymieniłem wianuszek. Błędy zniknęły :)Temat do zamknięcia.
jacek70 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Jeżeli tarcza jest krzywo nabita to może podczas obrotu koła są niejednakowe odległości i stąd błąd.?
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Jacek, tak jak napisałem wyżej wymiana wianuszka abs rozwiązała problem.
Rekomendowane odpowiedzi