dziumek_olkusz Opublikowano 13 Września 2008 Opublikowano 13 Września 2008 witam mam problem z samochodem , odpala wszstko ok ale nie trzyma obrotów i gaśnie co to morze być ? proszę o pomoc ;(
tomcio1600 Opublikowano 13 Września 2008 Opublikowano 13 Września 2008 Jesli gaśnie odrazu po odpaleniu to pewnie immobilizer... zaświeca sie kontrolka imo ?
dziumek_olkusz Opublikowano 13 Września 2008 Autor Opublikowano 13 Września 2008 nie świeci sie kontrolka , ale jak mu zwiękrze obroty to chodzi ale jak puszczam pedał gazu to schodzi na obrotach na 800 , 500 i gaśnie
tomcio1600 Opublikowano 14 Września 2008 Opublikowano 14 Września 2008 nie świeci sie kontrolka , ale jak mu zwiękrze obroty to chodzi ale jak puszczam pedał gazu to schodzi na obrotach na 800 , 500 i gaśnie Silnik łapie lewe powietrze (badz zapchany jest filtr powietrza) - problem gaśnięcia - zła mieszanka. Jeśli filtr jest ok. to sprawdz szczelnośc dolotu począwszy od filtra po sam silnik - wystarczy małe rozszczelnienie i bedzie juz inaczej chodził (za dużo powietrza) ewentualnie brudna przepustnica... chociaz najpierw bym sie wziął właśnie za sprawdzenie dolotu. Pozdrawiam
dziumek_olkusz Opublikowano 14 Września 2008 Autor Opublikowano 14 Września 2008 ok dzięki za odp wezme sie za to dzisiaj pozdro
Dibo Opublikowano 14 Września 2008 Opublikowano 14 Września 2008 Ewentualnie uszkodzony może być silnik krokowy. Jest on odpowiedzialny za obroty i może on powodować ten problem.
tomcio1600 Opublikowano 14 Września 2008 Opublikowano 14 Września 2008 Ewentualnie uszkodzony może być silnik krokowy. Jest on odpowiedzialny za obroty i może on powodować ten problem. hmm ARG chyba podobnie jak ADR - nie ma silnika krokowego ! (jeśli sie myle niech ktoś mnie poprawi)
domjenick Opublikowano 14 Września 2008 Opublikowano 14 Września 2008 na poczatek sprawdz kostke na przepustnicy,moze cos nie styka,kiedys w b5 mialem problem z przepustnica i na zapalonym silniku wypialem te kostke i auto zgaslo,potem odpalilem ,ale musialem obroty regulowac stopa,bo jak puscilem pedal,to auto gaslo,po podpieciu kostki wrocily wolne obroty,moze ci to wczyms pomoze
wesz82 Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 dziumek ale w ogóle auto nawet jak pare razy będziesz odpalał nie załapie??? ja bym obstawiał coś z paliwem tzn albo pompa umarła albo zaworek zwrotny przestał działać i paliwo cofa się do baku. Tak miałem u siebie że odpaliłem autko te pochodziło przez około 3 sek i zdechł musiałem powtórzyć ta czynność parę razy po czym autko falowało obrotami miedzy 200-800 i załapało. Wymieniłem zaworek i jak ręką odjął. pzdr
Rekomendowane odpowiedzi