Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8 TQ AJL AVANT powered by Gregor10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, w sobotę wróciłem od Grześka po programie i i zabawie z gazem w mojej bryce.

W aucie zrobione sa takie małe mody:

wtryski BEX

filtr K&N

wydech 2.5" (przy samej turbinie 2.75")

Gdy kupiłem auto turbina była juz regenerowana, widac że gruszka była dana nowa.

Gdyby był IC mysle że około 210ps i 310Nm bt pokazało

Auto seryjnie ma pompe paliwa od eSy.

Jak sie okazało padnięte były dwie cewki a w trakcie strojenia wysrały sie kolejne dwie

Brakuje FMIC koniecznie i TIPa, ale takie bajerki innym razem.

oto wyniki:

AJL.jpg

Opublikowano

Jak na k03-005 to wynik robi wrazenie!

Opublikowano
  • Autor

Niech Grzegorz wypowie sie na temat turbinki :wink:

Jak na k03-005 to wynik robi wrazenie!

Opublikowano

Super rezultat przy stosunkowo niewielkiej inwestycji.

Opublikowano

Zdrowy motor + niesamowicie mocno dmuchające k03-005 = efekt jak wyżej :)

Opublikowano

Panowie nie to ze sie przypierdalam do kogoś, ale takie kreski mocy to w dobrym TDI są ze zjebanym niutem :) niecałe 5200RPM to ma klekot na dobrym paliwie :) podobne kreski miał Omen w swoim (AWT) sprzecie na takiej samej suszarce z fmickiem i wyprutym katem o ile pamietam ( albo i nawet odetkanym wydechem juz). W ośce jechało to naprawde juz miło. Zrobienie 200KM+ na tej suszarce to wynik zajebiejszczy. Szacun :naughty:

Opublikowano

Geremi - w sensie że dobrze jest czy źle wg Ciebie , bo nie ogarniam przekazu ?

Tydzien strojenia tego wozu zrobił swoje , częsci nowych też troche wpadło... żeby nie powiedzieć że majątek wpompowany został :) A nad strojeniem siedziałem dobre kilka dni , David chciał mieć coś wyjątkowego , a że auto dopracował sobie chłopak jak umiał - co niezle mu wyszło nawiasem , ja tylko kilka małych rzeczy jeszcze dojrzałem no i praca nie poszła na marne. Fakt że auto zrobiło setki kilometrów i spaliło hektolitry paliwa podczas strojenia i Dawid musiał wysłuchiwać że ciągle wyszukuje jakies bzdury do ogarnięcia w aucie , ale Dawid chyba nie żałujesz :P ?

Opublikowano

No i "rakiet fjułel" czyli lpg a nie jakes dziadostwo :D

Opublikowano

Tydzien strojenia tego wozu zrobił swoje , częsci nowych też troche wpadło... żeby nie powiedzieć że majątek wpompowany został :) A nad strojeniem siedziałem dobre kilka dni , David chciał mieć coś wyjątkowego , a że auto dopracował sobie chłopak jak umiał - co niezle mu wyszło nawiasem , ja tylko kilka małych rzeczy jeszcze dojrzałem no i praca nie poszła na marne. Fakt że auto zrobiło setki kilometrów i spaliło hektolitry paliwa podczas strojenia i Dawid musiał wysłuchiwać że ciągle wyszukuje jakies bzdury do ogarnięcia w aucie , ale Dawid chyba nie żałujesz :P ?

W sensie takim że seryjna k03 to szit a robota, czas i zapał w to wpompowany nie do przeliczenia na żadną walute. Zrobienie takich kresek na tym zestawie to kawał zajebistej roboty i tylko zjeby takie jak my to rozumieją. Za jakies dwa tygodnie poskładam jak dobrze pójdzie suszarke prawie z najmocniejszym upgradem jaki da sie zrobić w wersji P&P i bedzie trzeba ją wsadzić komuś i wysłac do ciebie na strojenie, żeby zobaczyć ile to wypompuje bez "przezroczystej" muszli :)

Opublikowano

biore :P

Opublikowano

W sensie takim że seryjna k03 to szit a robota, czas i zapał w to wpompowany nie do przeliczenia na żadną walute. Zrobienie takich kresek na tym zestawie to kawał zajebistej roboty i tylko zjeby takie jak my to rozumieją. Za jakies dwa tygodnie poskładam jak dobrze pójdzie suszarke prawie z najmocniejszym upgradem jaki da sie zrobić w wersji P&P i bedzie trzeba ją wsadzić komuś i wysłac do ciebie na strojenie, żeby zobaczyć ile to wypompuje bez "przezroczystej" muszli :)

rozumiemy się bez słów :) na przyszłość też proponowałem większą suszarke, no ale nie zawsze wszystko jest tak jak by się chciało :) mojego czasu poswieconego nie liczę ;), z tym że ja tak mam że jestem taki krejzolem i robie coś co wydaje się bez sensu np siedze tydzien nad takim 1.8T gdzie każdy by już dawno odpuścił z 10km mniejszym wynikiem ale ja lubie zrobić czasami coś ciekawego :) i tak jak mówisz, tylko My to rozumiemy.... ale teraz dla odmiany zrobimy coś ciekawszego - abf+t :decayed: ale to już inny temat :)

Opublikowano

ale teraz dla odmiany zrobimy coś ciekawszego - abf+t ale to już inny temat
i ja to nazywam mieć pozytywnie zryty caban :D

biore :P

Nie udzielam żadnej gwarancji :) nawet rozruchowej :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Nie żałuje

:grin: :grin:

Ja tam zadowlony jestem z rezultatu, nie powiem przy tej masie auta i napędach samochód nie zape***dala ale radzi sobie całkiem spoko.

auto szykowane jest pod docelowa moc około 230 KM czyli k03s hybryda, ale jeśli kasa pozwoli ( a chyba tak będzie) to wleci coś z serii gt garretta, i mysle że okolice 250-260 byłoby miło zobaczyć na wykresie.

Pewnie ktos zapyta o kiego diabła ładował kase w ta turbinę?

Odpowiem tak, auto i tak nie brykało jak trzeba, Grześ porobił co go bolało a że turbawka okazała się chyab nawet lepsza niż nowa to i dmuchnęło sie kika źróbków więcej

Trzeba cieszyś sie maco którą sie ma tak szybko odchodzi :wink: :wink: