peter0711 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam wszystkich, Otóż ostatnio postanowiłem zakupić kabel do instalacji gazowej STAG-4 i zobaczyć co siedzi w sterowniku ponieważ ostatnio odnoszę wrażenie, że auto zaczęło słabiej jeździć na gazie. Poniżej zamieszczam screenshoty mapy oraz odchylenia: Mapa: Odchylenie: Instalacja gazowa: STAG - 4Wtryski: Hana H2002 (złote) Czy mapa jest ok czy potrzebna jest regulacja ? Również ostatnio wymieniłem w samochodzie świece na 1-elektrodowe platynowo-irydowe Bosch oraz planuje wymienić przewody wysokiego napięcia i chciałem się dowiedzieć czy po takiej wymianie konieczna będzie regulacja mapy LPG ? Z góry dziękuje za pomoc Edytowane 17 Sierpnia 2014 przez peter0711
jacek70 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Do Adr są świece trzy elektrodowe. Te co założyłeś są do 1,8T. Nie musisz nic korygować po wymianie świec i kabli.(odnośnie świec to chętnie wymienię nowe po przelocie 80km 3elektrodowe na platyny 1elektr. ew.info na pw)
Adriano1312 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Kolego pytanie z innej beczki..czy mozesz podac mi czasy wtrysku na benzynie i na gazie bo potrzebuje porownanie.dzieki z gory
marek34 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Opublikowano 9 Grudnia 2014 LPG do małej regulacji. Masz za niski mnożnik. Powodem może być za duże ciśnienie gazu lub za duże dysze. Poza tym jest trochę za ubogo. Z tych scrinów nic więcej nie wynika, powinieneś je zrobić na pracującym silniku na zasilaniu LPG. Wtedy można coś więcej wyczytać.
Labiel Opublikowano 16 Grudnia 2014 Opublikowano 16 Grudnia 2014 LPG do małej regulacji. Masz za niski mnożnik. Powodem może być za duże ciśnienie gazu lub za duże dysze. Poza tym jest trochę za ubogo. Z tych scrinów nic więcej nie wynika, powinieneś je zrobić na pracującym silniku na zasilaniu LPG. Wtedy można coś więcej wyczytać. Dokładnie. Idealny mnożnik to w przedziale 1,2-1,4 schodzący do 1.
Leopold27 Opublikowano 14 Maja 2015 Opublikowano 14 Maja 2015 (edytowane) LPG do małej regulacji. Masz za niski mnożnik. Powodem może być za duże ciśnienie gazu lub za duże dysze. Poza tym jest trochę za ubogo. Z tych scrinów nic więcej nie wynika, powinieneś je zrobić na pracującym silniku na zasilaniu LPG. Wtedy można coś więcej wyczytać. Dokładnie. Idealny mnożnik to w przedziale 1,2-1,4 schodzący do 1. u mnie w silniku końcowy mnożnik jest na 1.2 wtryski hana czarne,ciśnienie 1,08,czasy wtrysków prawie o 100% dłuższe spalanie max 10l Edytowane 14 Maja 2015 przez Leopold27
Rekomendowane odpowiedzi