Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Trzeszczące plastyki w bagażniku.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko mam taki problem ze jak jeżdzę samochodzie to strasznie trzeszczą mi plastiki w bagażniku.

Moze ktoś z was z czymś takimi sie juz spotkał i ma jakaś radę na ten problem.

Czekam na info.

Audi A4 B7

Opublikowano

Możesz spróbować smarem silikonowym, powinno pomóc.

Opublikowano

Ja mam B6, ale też niestety mam piski z tyłu.

Zauważyłem, że trzeszczy tylko gdy roleta jest zaciągnięta, więc albo to te plastiki, o które się zaczepia roleta albo jakiś element rolety, ale tam za bardzo nie ma co. Próbowałem psikać silikonem w sprayu, ale za bardzo to nie pomogło - wydaje mi się, że skuteczniej byłoby rozebrać te plastiki i wtedy jakiś filc albo silikon w sprayu.

Opublikowano

To trzeszczy roleta. Owiń zaczepy rolety taśmą parcianą i napisz jak wrażenia :)

Wysłane z Tapatalka

Opublikowano

U mnie też piszczało i przykleiłem filc pomiędzy plastik a roletę. Najlepiej to zrobić wyciągając całą roletę do góry. Pomogło.

Opublikowano
  • Autor

Mieliście racje te Trzeszczące plastiki to wszystko przez roetę ;) dzięki za podpowiedź :)

Pozdrowki :)

Audi A4 B7

Opublikowano

Cieszę się że mogłem pomóc. Szerokości :)

Wysłane z Tapatalka

Opublikowano

Kolego dasz radę jakąś fotkę podrzucić, bo nie bardzo rozumiem że wyciągnąć całą roletę do góry:( u mnie też strasznie trzeszczy z tyłu jak gdzieś po dziurach jadę i z chęcią bym coś z tym zrobił skoro jest taka możliwość :)

Edytowane przez Bieniu

Opublikowano

Panowie, temat wałkowany kilkukrotnie... Winna jest roleta, do której można dokupić zestaw naprawczy w ASO - koszt 50-60 zł. Więcej info tutaj: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/259713-avant-roleta-bagaznika-sama-sie-sklada-podczas-jazdy-jak-temu-poradzic/

Opublikowano

Zestaw naprawczy może i po Bożemu by był :grin: ale owinięcie zaczepów rolety taśmą z takim meszkiem (taśma jak do wiązek elektrycznych) sprawdziło się pięknie. Któregoś dnia tylko muszę bardziej estetycznie to przykleić ;)

Opublikowano

U mnie też ostatnio zaczęły zaczepy rolety trzeszczeć. Wystarczyło nanieść trochę WD-40 patyczkiem w zapadkę i obyło się bez oklejania czymkolwiek :)

Edytowane przez Bruuuum

Opublikowano

Panowie, temat wałkowany kilkukrotnie... Winna jest roleta, do której można dokupić zestaw naprawczy w ASO - koszt 50-60 zł. Więcej info tutaj: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/259713-avant-roleta-bagaznika-sama-sie-sklada-podczas-jazdy-jak-temu-poradzic/

Ok tylko ten zestaw stosuje się jak roleta na nierównościach wyskakuje z mocowania i się zwija. A na trzeszczenie tańsza opcja to tak jak pisałem, owinąć zaczepy taśmą materiałową i mamy spokój :)

Bieniu zrób tak jak napisałem i masz problem z głowy

Wysłane z Tapatalka

Edytowane przez Chaberiusz

Opublikowano

Ja przewinąłem czarną izolacją raz te końcówki rolety nie widać nic :) i problem skrzypienia rozwiązany .